Silivri Facebook
banner88

Mimarsinan, Işıklar'a sel olup aktı...

CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar pazartesi akşamı Mimar Sinan Mahallesi seçim irtibat bürosunda yaptığı toplantıda bölge halkıyla buluştu. Seçim bürosunda yapılan toplantıda aşırı kalabalık nedeniyle izdiham yaşandı. Murat Yıldız’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantı CHP Silivri İlçe Başkanı Abdullah Yıldırım’ın Belediye Meclis Üyeleri ve İl Genel Meclis Üyeleri’ni halka tanıtmasıyla devam etti. Toplantıda önceki dönem milletvekilliği yapan Sıdıka Aydoğan Sarıbekir’de yer aldı.Yıldırım konuşmasında ayrıca, Hüseyin Turan’ın yargılanmasıyla ilgili Danıştay’a başvuruda bulunulduğunu ancak AKP’li olan İçişleri Bakanlığı’nın partizanlık yaparak yasal işlemi başlatmadığını söyledi.

CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar, konuşmasına ‘ Bazılarının CHP’nin bayrak asamayacağı bir bölge olarak dillendirdiği Mimarsinan Mahallesi’nde ki bu kalabalık ve sevgi seli 30 Mart sabahı için beni cesaretlendiriyor ve umutlandırıyor.’ diyerek başladı. Işıklar, Mimar Sinan Mahallesi halkıyla CHP’nin kucaklaştığını etle tırnak şeklinde kaynaştığını belirtti.

“Kırgınlıklar olabilir ama bunlar geçecektir”

Işıklar, Bildiğiniz gibi kısa süre öncesine kadar Belediye Meclis Üyesi listelerine yoğunlaşmıştık. Bu süreç oldukça sıkıntılı geçti. Bize aday adayı olarak başvuran arkadaşların hepsi birbirinden değerliydi. Keşke hepsini meclis üyesi sıralamasına koyabilme şansımız olsaydı Ne yazık ki böyle bir şansımız yoktu. Her sıradan bir tane var. Ve her sıraya bir kişiyi koymak zorundasınız. Şimdi nasıl bir ayrım yaparsınız ki? O nedenle sıralamalarda mümkün olduğunca duygusallıktan uzak, mantıklı ve demokratik davranmaya gayret gösterdik. Bazı arkadaşlarımız bu durmdan rahatsız oldular ve listedeki yerlerini beğenmeyip çekildiler. Hatta Partiden ayrılıp başka partiye giden arkadaşımız bile oldu.. . Bu arkadaşımızın kırılganlığını anlayabiliriz elbet. , Ancak gazetelere verdiği demeci anlamakta zorlanıyoruz. ‘Anadolulu olduğu için selam bile vermeyenler olduğu’nu söylemiş. Aday adayı iken bundan rahatsız olmamışta sıralamadan sonra mı bunu fark etmiş. Bu tür asılsız söylemler ancak kendisini zor duruma sokar. Yakışmaz. Bunun kırılganlık ile söylediğine inanıyorum. Gerçek böyle değildir ve onun da böyle düşünmediğini ama o anki kırgınlık ile maksadını aşan ifadeler kullandığını düşünüyorum”dedi. Bölgeye yapılacak yatırımlar ve hizmetler ile Silivri’nin çehresinin kısa sürede değişiceğini belirten Işıklar, “ Silivri önümüzdeki 5 yıl içerisinde Türkiye’nin örnek gösterilen ilçesi olacak. Bunu sizlerle birlikte gerçekleştireceğiz. Hiç şüpheniz olmasın” dedi.
“Biz burada 600 senedir kardeşlik duygusuyla barış içinde yaşıyoruz. Partizanlık ve ayrımcılık bizim işimiz değil.Ama şimdi ki yerel yönetimin anlayışına bir bakın  İSKİ , İGDAŞ , KİPTAŞ’ta 3 kurumda işe girenleri araştırdım. Aynı soyadından çalışan o kadar çok ama o kadar çok insan var ki şaşarsınız.”dedi. Kayırmacılığın ve talanın üzerini çizen Işıklar,
Mimarsinan Mahallesi’nde ki konuşmasını şu sözlerle noktaladı : “Çocuklarımızın elinde uçurtmalar vardır hani ve uçurtmalar havada rüzgara karşı koyduğu için nasıl yükselirlerse , işte bizde  bu ayrımcılığa , haksızlığa ,talana , karşı koyduğumuz için Silivri’nin gururunu ,onurunu ,böyle yükselteceğiz ”dedi.
Eski Parlementer Sarıbekir’de destek verdi

Bir önceki dönem Parlementoda Milletvekilliği yapan ve sağlığı nedeniyle 22 Temmuz seçimlerinde aday olmayan Sıdıka Aydoğan Sarıbekir’de toplantıya katılarak Işıklara destek verdi. Özellikle bölge kadınlarının büyük ilgi gösterdiği eski parlementer Sıdıka Aydoğan Sarıbekir çevresini saran kadınlara “ Özcan sizin oğlunuz. Ona sahip çıkın. Onu destekleyin ve çevrenizde onu tanımayanlara anlatın. İşte size pırıl pırıl genç bir Belediye başkanı. Haydi CHP’nin bayrağını yeniden Belediye gönderine çekelim” dedi.
CHP’nin Mimarsinan Mahallesi ‘nde ki toplantının sona ermesinin ardından Işıklar coşkulu kalabalıkla alkışlar eşliğinde sokak boyunca bir süre yürüdü.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol