Silivri Facebook
banner88

ÖDP'den 'solda ittifak' temennisi

Haber:Melis AVCI

ÖDP Silivri İlçe Örgütü, dün parti binasında bir basın toplantısı düzenleyerek yerel seçimlere ilişkin tutumunu açıladı. Sol kanadın birleşmesi için çalışmalar başlattıklarını belirten ÖDP Silivri İlçe Başkanı Süheyl Kırkıcı, yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
“ÖDP olarak bir süreden beri partililer, parti dostları, ve bazı sivil toplum örgütleriyle yaptığımız değerlendirmeler neticesinde yaklaşmakta olan yerel seçimlere ilişkin tutumumuzu belirledik. Bunları sizlerle ve sizler aracılığıyla kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz.
Öncelikle belirtmeliyim ki Silivri’nin geleceğine ilişkin büyük bir sorumluluk duymaktayız. Mevcut belediyenin kaygı verici bazı uygulamaları, dayatılmak istenen zihniyet kaygılarımızı artırmaktadır.

Hepimizin bildiği gibi Silivri önümüzdeki dönem İstanbul’un en önemli çekim merkezlerinden biri haline gelecektir. Kent yapısından sosyal dokusuna kadar Silivri’nin nasıl geliştirileceği, nasıl bir Silivri’de yaşamak istediğimize müdahale etmek mümkün. Silivri’yi bir rant bölgesi olarak görenlerin AKP üzerinden seçimlere yüklenecekleri, bu yüzden işimizin hiçte kolay olmadığı açıktır.
Büyük şehre bağlanmayla yetkilerinin büyük bölümünü yitiren Silivri’miz, Büyük şehir belediyesine karşı savunmasız kalmıştır. Hepimize düşen görev, Silivri’yi Büyük şehrin baskılarına karşı savunacak, dik duracak bir ekibi yönetim kadrolarına taşımaktır.
Yaklaşmakta olan yerel yönetim seçimlerini güçlü bir sol seçeneği yaratmak için bir fırsat olarak görmekteyiz. Bu sürecin birlikte tartışıp örgütlenmesi ve başarı elde edilmesi için yan yana durmaya ve birlikte çalışmaya ihtiyacımız vardır.
Silivri’de kendini solda tanımlayan partilerin çok parçalı durumu, birbirleriyle iletişimsizliği bu durumu zorlaştırdığı, bir gerçektir.
Ancak gün AKP’nin durdurulması ve geriletilmesi günüdür. Şahsi duruşların, bireysel hırsların, kavgacı ve intikamcı duygularla birbirimizi inciterek seçim başarımızın engellenmesine fırsat vermeyelim. Tüm soldaki partilerin farklılıklarını abartmadan, asgari müştereklerde yan yana gelebilir ve başarabiliriz. Halkın beklentisinin bu yönde olduğu görülmelidir.
Unutulmamalıdır ki, AKP karşısında başarı, ancak ve ancak bir arada durmayla mümkündür. Bundan dolayıdır ki, her bir oyun önemli olduğunu hiçbir kesimin oylarının çantada keklik olmadığını bilerek hareket edilmelidir. Bir önceki belediye seçiminden herkes payına düşen dersleri çıkartmalıdır.
ÖDP’liler olarak bizler, seçim takviminin son gününe kadar solun yan yanalığının önemini anlatacağız, bununla ilgili görüşmelerimizi sürdüreceğiz. Bunu çok önemsiyoruz çünkü, amaç yalnız seçimi kazanmak değil, kazandıktan sonra da, gerçek halkçı yönetimi ve sosyal belediyeciliği yaşama geçirmek olmalıdır.
Son güne kadar çabalarımız sonuç vermezse solun, ilericilerin, emekten ve demokrasiden yana kesimlerin seçeneksiz, adaysız bırakılmayacağı bilinmelidir. Bundan dolayı bugün itibarıyla ilçe başkanlığından istifa ediyorum. Tüm partililer ve bu amacı taşıyan herkesle birlikte ortak başarımız için seçim çalışmalarını başlatıyoruz.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol