Silivri Facebook
banner88

Okul müdürleri Işıklar'a dert yandı!
CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar ve beraberinde ki Belediye Meclis Üyesi Adayları geçtiğimiz günlerde Silivri merkez ve çevresinde bulunan eğitim kurumlarını ziyaretlerde bulundular.  CHP yetkilileri belediyecilik anlayışının, bina dikmenin çok daha ötesinde olduğuna inandıklarını belirttiler. Işıklar ”Şehri, şehir yapan değerler binalar ve yollar değil, şehrin içerisinde ki kültürel ve sosyal yatırımlardır.” dedi.
 
Özcan Işıklar’ın ara vermeden sürdürdüğü seçim ziyaretleri bu kez Kavaklı ve Ortaköy’de ki okullar da devam etti. Işıklar eğitimcilerin ihtiyaç ve isteklerini yerinde tespit ettikten sonra Silivri’de gerçekleştireceği projelerini anlattı.
Ortaköy Sezin Öztaş İlköğretim Okulu Müdürü Yusuf Özkiraz’ın “Silivri’de ki eğitim kurumlarının sayısı sınırların genişlemesi doğrultusun da artıyor. Bir belediyenin elli beş okula yetişmesi biraz zor olacak.  Hepimize birden yetişebilmesi adına belediye de bize ait bir bölüm oluşturulması gerektiğini düşünüyoruz. Kendi okulumuz adına şu ana kadar hiçbir belediyeden yardım almadık. Okul Aile Birliğimiz ve yardım severler ile birlikte tüm ihtiyaçlarımızı karşıladık. Bu konu da belediyelerden şikayetçiyiz.  Ancak bu ekonomik krizden sonra belediyelerin yapacakları yardımlara da ihtiyaç duyacağız.” sözleri üzerine Özcan Işıklar “Eğitimsiz bir toplum düşünülemez. Çünkü insansız eğitim, eğitimsiz de insan olmaz” dedi ve bu yolda ki projelerini anlattı. CHP Silivri Belediye Başkan Adayı “Eğitim, sağlık, kültür belediye de bir birim olmalı artık. Hem sivil inisiyatifi, okul aile birliklerini hem de belediye imkanlarını kullanarak çok daha güzel hizmetler verebiliriz. Bu hizmetleri kişilerin tekeline bırakmamak gerek. Her okulun aile birliğinden temsilciler alarak belediye de oluşturulan bir kurumun çatısı altında toplamak ve ortak bir havuz oluşturmak sizlere ve bizlere  çok daha büyük bir yarar sağlayacaktır. Çocuklarımızın geleceğini düşünmek bizlerin görevidir. Çünkü onlar ülkemizin geleceği. Onları sporla , sanatla birleştirmenin faydasını hiçbirimiz yadsıyamayız. Bu yolda atacağımız her adım bizim öncelikli görevlerimizdendir. Yobazlaşan , kültür açısından fakirleşen bir toplum hiçbir zaman bizi iyi yerlere taşımaz. Biz bunun bilincinde olan insanlar olarak her şeyden önce yavrularımızın geleceği diyor ve bu doğrultuda hareket etmekten çekinmiyoruz.” diyerek Kavaklı’da ki ilköğretim okulunu da ziyaret etmek için Ortaköy Sezin Öztaş İlköğretim Okulu’ndan ayrıldı.

Yavuz: “Biz 21. yüzyılı yaşayamıyoruz”

CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar Kavaklı ilköğretim Okulu Müdürü Alpay Yavuz’u tebrik ederek başladığı konuşmasında “ Bu ziyaret ettiğimiz sekizinci okul ancak hepsinden çok daha temiz, emeklerinize sağlık. Gönül vererek yapılan her iş, işte böyle güzelliklere dönüşüyor. Biz bu anlayışa sahip herkesin yanındayız” dedi. Okul Müdürü Alpay Yavuz ise “ Okulların en büyük sıkıntısı hizmetlilere ödenen maaşın okul aile birliği ve velilerimiz tarafından karşılanmasıdır. İki hizmetli için sigorta ve maaş ödemeleri ile ay sonunda bin beş yüz liralık giderimiz var. Ayrıca sosyal ve sanatsal faaliyetleri çocuklarımızla tanıştırmamız gerekiyor. Bunun zorluğunu biz eğitimciler ve çocuklarımız çekiyoruz. Sadece bir tiyatro için İstanbul’a gitmenin bize verdiği külfet yaşadığımız zevkin daha da önüne geçiyor. Bizim asıl kanımıza dokunan İstanbul’a bu kadar yakın olup da bu sıkıntıları yaşamak. 21. yüzyılın bize sunduğu şartlara rağmen hala çok başka bir memleketteymiş gibi yaşamanın eksilerini çocuklarımız ileride daha da net görecekler. ”dedi.
Bu konuşmadan sonra Özcan Işıklar “Bu sorumsuzluğun vebalini nasıl ödeyecekler orasını bilemem. Ancak biz bu doğrultu da tüm varımızla siz eğitimcilerin ve çocuklarımızın yanındayız. Mustafa Kemal Atatürk'ün;  sanata olan saygısını, sevgisini ve sanata verdiği önemi anlatan ‘sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.’sözünü kendimize düstur edindik. Tüm projelerimizi de bu bilinçle oluşturduk. Misal olarak her türlü sanat etkinliklerinin gerçekleşmesine olanak verecek çok kapsamlı bir kültür merkezi yapacağız. Kültür Merkezi bünyesinde sinema salonları ,  tiyatro salonları , sergi , fuar , konferans salonları bulunduracağız.Okul aile birlikleri için ise tüm okulların okul aile birlik üyelerinden birinin katılımıyla bir birim oluşturacağız.Okulların ihtiyaçları da üyeler tarafından tespit edilecek ve ihtiyaçlar önem sırasına göre karşılanacak.İstediğiniz şeyler , yapılması çok güç ve belediyenin maddi olanaklarını zorlayacak istekler değil.Amaç sadece istemek ve yapmaya niyet etmek.Bizim tüm bunları yapmaya niyetimiz de, hazırlamış olduğumuz projelerimiz de  , yüreğimiz de var.Çünkü biz ,Cumhuriyet’e ve ilkelerimize uygun bir nesil yetiştirmenin yolunun buradan geçtiğine inanıyoruz.” diyerek Kavaklı İlköğretim Okulun ’dan Belediye Meclis Üyesi Adayları ile birlikte ayrıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol