Silivri Facebook
banner88

Pala'dan Turan'a tam destek!

Silivri Belediye Başkanı, AK Parti Silivri Belediye Başkan Adayı Hüseyin Turan, Gümüşyaka’da önemli bir destek daha kazandı. ANAP’ın Silivri’deki efsane ilçe başkanlarından Ferit Pala, AK Parti’nin seçim otobüsüne çıktı ve Hüseyin Turan’ı desteklediğini açıkladı.
Silivri Belediye Başkanı, AK Parti Silivri Belediye Başkan Adayı Hüseyin Turan ve ekip arkadaşları, 24 Mart 2009 Salı akşamı Gümüşyaka halkıyla buluştu. Gümüşyaka girişinde elinde meşaleli gençlerle karşılanan Turan’ın seçim otobüsü, ışık seli ile oluşturulan kordonun arasından geçerek miting alanına ulaştı. Miting, soğuk havaya rağmen yüksek katılımla gerçekleştirildi. Bir çok vatandaş Gümüşyaka üstgeçidinden mitingi izledi. Turan, mikrofonu eline aldığında gökyüzünü havai fişekler aydınlattı.

PALA’NIN DESTEĞİ TURAN’A

ANAP’ta uzun yıllar ilçe başkanlığı yapan ve 2 dönem Silivri Belediye Başkan Adayı olan Gümüşyakalı Ferit Pala, uzun bir süre birlikte siyaset yaptığı Hüseyin Turan’a destek verdiğini açıkladı. Pala, “Hüseyin kardeşimle birlikte uzun yıllar siyaset yaptık. Ben siyaseti bırakmıştım ama Hüseyin kardeşim için bugün sizlerin karşısına geldim. Siyasete benim yanımda başladı ama bugün Silivri’mizin belediye başkanı. Sizin de desteğinizi bekliyorum” dedi.

KARAKAŞ: ANKETLER YÜZDE 58-60 DİYOR

Gümüşyaka Belediye Başkanı Hüseyin Agu ve AK Parti’nin Gümüşyakalı Belediye Meclis Üyesi Adayı Lütfü Vardar’ın Turan’a destek isteyen açıklamalarının ardından Silivri Belediye Başkan Yardımcısı, AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi Adayı Metin Karakaş söz aldı. Karakaş, “Pazar günü İstanbul’daki mitingden sonra Silivri’de bugün öyle bir miting gördü, öyle bir miting gördü ki düşmanlar çatladı. Ben diyeyim 15 bin kişi, siz diyin 20 bin kişi ama şunu söyledi. Kılıçdaroğlu gidiyorsun, Özcan Işıklar gidiyorsun.
Bundan 6 ay önce televizyonlarda da gördünüz. Medya patronları ve monşerler Ankara’ya bir sipariş geçtiler. Dediler ki, “Bir belediye başkan adayı lazım bize”. Ana muhalefet eline  dosyaları verdi, “Hadi güle güle İstanbul’a” dedi. Bir geldi, bir gördü ki Ferhat’ın Şirin’ine kavuşması için dağları delmesine gerek yok. Boğazın altından Marmaray ile geçmiş zaten. Leyla’nın Mecnun’una kavuşması için çölleri aşmasına gerek yok. Metrobüs ile kıtalar arası geçmiş zaten.
Ama Kılıçdaroğlu dosyayı bir açıyor. Birinci sayfada ne yazıyor? Çankaya Belediye Başkanı diyor ki, “Yamyamları doyurmaktan hizmet edemedim.” İkinci sayfada ne yazıyor? Sevigen belediye başkan adaylarından parsayı götürmüş. Üçüncü sayfada ne yazıyor? Kılıçdaroğlu emekçi bebek torununu sigortalı yapmış, sigortalı. Seni gidi seni dürüstlük abidesi Kılıçdaroğlu, bu milleti ne zannettin sen? 29 Mart’ta sandığa gömecek merak etme, merak etme.
Bir de Silivri’den bazı monşerler Çorlu’ya faks çekti, “aday lazım” dedi. Kim o? Özcan Işıklar. Bu meydanlarda, “Bunlar beş yıl içerisinde 3 tane topu topu bina yaptılar.” dedi. Yüzüne gözüne dursun emi.
Bak diyoruz ki terminalin oradan Özcan Işıklar’ı kanala indir, Kale Mahallesi’nden de Yılmaz Kandemir’i indir. “Koş aşağı” desen hiç eğilmeden 2000’lik boruların içinde sahile kadar koşarlar. Bunları da mı görmüyorsun? Doğalgaz borusunun bir ucundan Özcan Işıklar sen tut, diğer ucundan Yılmaz Kandemir sen tut desen 200 km.yi aşar. Bolu Dağı’nı aşarsın Bolu Dağı’nı. Bunu da mı görmüyorsun? Özcan Işıklar, Yılmaz Kandemir’i salıncağa koyup sallasa 73 tane park var. Bunu da mı görmüyorsun? Gece saat 10’da aydınlatılmış çim futbol sahasında Yılmaz Kandemir’i kaleye koy, şut çek diyeceğim ama topu bomba diye karakola götürürsün. Bunu da mı görmüyorsun? Bunu da mı? Gel bir volta atalım Yılmaz, Kale Park’a gidelim. Beraber gezip görelim desek, onu da mı görmüyorsun, onu da mı?
Ondan sonra Yılmaz Kandemir çıkıyor diyor ki, “AK Parti korktu, tedirgin oldu.” Sevsinler seni Yılmaz ağabeyciğim, sevsinler seni. Bak ne kadar rahatım.
Bugün 6. gün daha gelmedi. Sen CHP’nin birinci sıra meclis üyesi adayısın. Bende AK Parti’nin birinci sıra meclis üyesi adayıyım. Hadi erkeksen gel, kimin belediye başkanı seçilmezse o mazbatasını almasın. Var mısın, yok musun?
Bugün saat 10’da notere randevu verdim. Bekle babam bekle. Nerdeymiş biliyor musunuz?  Perde arkasından AK Parti mitingine gitmiş. O da AK Partili.
Bakın samimiyetimle söylüyorum. Anketler yüzde 58-60 AK Parti diyor. Artık AK Parti tek başına iş başına geliyor.
Evet bugün meydanlar gördü ki tıpkı 5 yıl öncesi gibi nasıl AK Parti Hüseyin Turan ile iş başına gelmiş ise 29 Mart’ta da AK Parti Hüseyin Turan ile tek başına iş başına gelecek.” şeklinde konuştu.

TURAN: BİR HÜSEYİN GİDİYOR, BİR HÜSEYİN GELİYOR

Alkışlar ve sloganlar arasında mikrofona gelen Silivri Belediye Başkanı, AK Parti Silivri Belediye Başkan Adayı Hüseyin Turan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Yanımda beni siyasete sokan Ferit Ağabeyim var. O ilçe başkanı iken ben gençlik kolları başkanıydım. Sevgili Ferit Ağabeyim siyasette olmamın sebebidir. Kendisine huzurlarınızda teşekkürlerimi sunuyorum. Ve bugün yine diğer ilçe başkanlarım da burada. Sayın A.Refik Bek ağabeyim ve Nadir Benderlioğlu’na teşekkür ediyorum.
Değerli Gümüşyakalılar, kaybettiğiniz bir şey yok. Bir Hüseyin gidiyor, bir Hüseyin geliyor. Değişen bir şey yok, ha Hüseyin Agu, ha Hüseyin Turan. Gerçekten değişen bir şey yok. Ama ne var biliyor musunuz?  İnsanlar bu görevleri yaptıktan sonra arkalarında bıraktıkları eserler onlarla  birlikte gidecek. Dünya var olduğu sürece Hüseyin Agu anılacak, Gümüşyaka’nın her tarafında O’nun ismi var.
5 senedir biz Silivri’de altın gibi bir dönem yaşadık. Yıllardır bu CHP’lilerin yapmadıklarını biz yaptık. Bugün Silivri’yi yönetmeye talip olanlara CHP’lilere bakın Allah aşkına. Silivri’ye taş üstüne taş koydular mı? Yarın koyabilecekler mi? Silivri’de taş üstüne taş koymayanlar Gümüşyaka’ya hizmet edebilirler mi? Asla edemezler.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayları var ya Kılıçdaroğlu. Dün haberler de izlemişsinizdir. Patnos’ta babası tapu müdürü. Diyor ki, “Adam bizi kesmeden tapumuzu vermezdi. Her tapudan 600 milyon, 1 milyar gibi bir para alırdı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun boğazından helal lokma geçmemiştir. Her geçen lokma haram lokmadır, haram lokma.”
İstanbul’a geldiği zaman ne söyledi? “SSK’ya 1 tane kendi akrabalarımdan aldıysam ayrılacağım dedi, görevi bırakacağım” dedi. Bugün ne oldu? Bütün akrabalarını, yandaşlarını SSK’ya doldurmuş. İşine geleni konuşuyor, işine gelmeyeni konuşmuyor. Böyle bir mantık ile daha gelmeden yandaşlık yapanlar Silivri’de de bu yandaşlığı gösterdiler.
Biz Silivriliyiz ve Silivrili olmaktan dolayı onur ve gurur duyuyoruz. Edirneli de, Gümüşyakalı da, Kırklarelili de, Tokatlı da, Ordulu da, Sivaslı da, Vanlı da bizim kardeşimiz ve onlar Silivrili. Silivrili olmaktan dolayı da onur ve gurur duyuyorlar.
Bunların iftiralarına, dedikodularına cevap vermekten yoruluyoruz. Geçen yine diyorlar ki “Gümüşyaka minibüslerini Silivri’ye sokmayacaklar” Ben 5 yıldır Silivri Belediye başkanıyım. Niye böyle bir şey yapayım ki durup dururken? İftira ve dedikodu ile kampanya yapıyorlar. Diyorum ki onların anladığı dilden konuşuyorum çünkü onlar bu dilden anlıyor. Yapan veya yapacak olan şerefsizdir, söyleyip ispat edemeyen de şerefsizdir.
Yine “Gümüşyaka’ya altgeçit yapacağız” diyor. Tünel, Gümüşyaka’nın bir ucundan girecek, diğer ucundan çıkacak. Ya kargalar gülüyor. Sen Silivri’ye toplu konutlar yaptın. Toplu konutların alt geçidini yapmadın, Gümüşyaka’ya bunu nasıl yapacaksın? Ufak atta civcivler yesin, civcivler. 
Biz projelerimizi saydıkça onlar şaşkına dönüyor. Diyoruz ki, “Gümüşyaka’nın sahil düzenleme projesini yapacağız.” Ertesi gün geliyor, “Biz de yapacağız.” diyor. Bizim söylediklerimizin aynısını söylüyorlar. Diyoruz ki, “Okul yapacağız.” Hiç ses çıkartamıyorlar. Niye çünkü İl Genel Meclisi’nde çoğunlukları yok. İş yapacakları yok.
Bugün Gümüşyaka’ya şu müjdeyi veriyorum. Yarın Gümüşyaka Lisesi’nin ihalesi yapılıyor. Gümüşyaka’ya hayırlı uğurlu olsun.
Bu milletin derdi, bizim derdimiz. Gümüşyaka belediye başkanım ile birlikte 3 aydır uğraşıyoruz. Birlikte yazı yazdık ve İl Genel Meclis Üyelerimiz takip etti. Ekip olarak kol kola girdik ve bu işi becerdik. Yarın ihalesi yapılıyor.
Silivri’de 2004 yılında 19 tane okul vardı. 5 yılda ilave 26 tane okul yapıldı. Biz yapıyoruz. Bu milletin derdi ile biz dertleniyoruz. CHP niye yapmadı bunları?
Döner kavşaklı projemiz var. Onu biz yapacağız. Alt yapılar, üst yapılar, eksik olan bütün işleri biz yapacağız. Biz söz verdik mi yaparız, yapmaya devam edeceğiz.
Pazar yerinin üstünü kapatacağız. Düğün Salonu yapacağız. Gümüşyaka’mızın eksikliklerini noksanlıklarını AK Partili belediye yapacak.
Küçük sanayi sitesini yapacağız. Apartmanların altlarında sanayi dükkanları olmayacak. Onları bir yere toplayacağız ve Silivri’mizdeki gibi küçük sanayi sitesi yapacağız.
E-5’in güneyine ilkokul yapacağız. Çocuklarımız oradan yürüyerek buraya okula gelmeyecekler. Yer ayarlayacağız, yapacağız ve milli eğitime devredeceğiz.
Biz gece gündüz çalışıyoruz. Silivri’de yaptığım konuşmalarda şunu söylüyorum. Aynı konuşmayı CHP’nin adayından da bekleriz. Diyorum ki, “5 senede biz Silivri’ye hizmet ettiysek bize oy verin, eğer etmediysek bize oy vermeyin.” CHP’nin adayının da konuşması gerekmez mi? “Ben 10 sene Silivri’nin yönetimindeyim eğer ben Silivri’ye hizmet ettiysem, bir tane ağaç diktiysem bana oy verin, dikmediysem bana oy vermeyin” demesi gerekmez mi? Niye diyemiyor? Çünkü odasından dışarı çıkmadı, odasından. Çorlu’nun su ihalesinin kaç yıllığına verildi biliyor musunuz? 35 yıl. 300 trilyon. Ve diyor ki biz organize dürüstlük yapacağız. İşte organize çete bu. “Niye kalkıp söylemiyor. Niye bu işle alakamız yok, yapmıyoruz.?” diyemiyor. Çorlu Belediye Başkanına kılavuzluk yaptılar ve adamcağız onların aklına uydu ve cezaevinde.
Bakın 29 Mart’ta sosyal demokratlar Deniz Baykal gitsin diye biz oy veriyor. O kadar bıktılar ki, o kadar yoruldular ki artık Deniz Baykal’ın lodosa gitmesi için pervane bile kiraladılar ki onla birlikte gitsin diye. Sosyal demokratlar AK Parti’ye oy verecek ve Deniz Baykal gidecek ve Deniz Baykal’a bay bay diyeceğiz.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol