Silivri Facebook
banner88

'Proje hırsızlığı yapmayın'

Silivri Belediye Başkanı, AK Parti Silivri Belediye Başkan Adayı Hüseyin Turan ve ekip arkadaşları, 19 Şubat 2009 Perşembe akşamı Alibey Mahallesi Seçim İrtibat Bürosu’nun açılışını gerçekleştirdi. CHP Adayı Özcan Işıklar’ın söylemlerini eleştiren Başkan Turan, “Görev yaparken makamdan dışarı çıkmadı, şimdi de kalkmış bizim yaptığımız projelerin hırsızlığını yapıyor” dedi.

TURAN: HALKTAN KAÇMADIK

Alkış yağmuru altında konuşan Silivri Belediye Başkanı, AK Parti Silivri Belediye Başkan Adayı Hüseyin Turan, “Şükürler olsun ki halkımızın karşısına çıkmaktan dolayı gururluyuz. Ve yine şükürler olsun ki biz sizlerle birlikte bu yolda yürümekten dolayı mutluyuz. Bakın siyasete girenler, belediye başkanları, meclis üyeleri, siyasi partiler halktan kaçarlar. Ama biz hiç halkımızdan kaçmadık. Hep halkımızın yanında olduk. İlk günden son güne kadar 29 Mart’a kadar hep halkın içinde olduk ve halkın içinde olacağız. Niye bunu söylüyorum. Lütfen hatırlayın AK Parti Belediye Başkan Adayı olarak arkadaşlarımız ile birlikte sizin karşınıza çıktığımız ve bu sözleri verirken Silivri’mizde bir çok kişi buna inanmadı. Niye inanmadılar? Çünkü her gelen söz vermişti. Bakın 19 senedir aktif siyasetin içerisindeyim. Bir çok seçim geçirdim. Her seçimden önce Silivri de şunu söylediler. Silivri’ye doğalgaz’ı getireceğiz dediler. 94’de söz verildi, 99’da söz verildi. 2004’de söz verildi. Peki bu söz verenlerin içerisinde doğalgazı hangisi Silivri’ye getirdi. “10 yılda gelmez” denilen doğalgaz, AK Parti’nin sözü ile 1 sene içerisinde Silivri’ye geldi. Bunun mutluluğun içerisindeyiz.” dedi.

DEĞİRMENCİ’Yİ EKARTE ETMEK İÇİN PARA VERMİŞ MİDİR?

Silivri Belediye Başkanı, AK Parti Silivri Belediye Başkan Adayı Hüseyin Turan, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Biz gelmeden önce Silivri’de su sıkıntısı vardı. Silivri’deki su sıkıntısını çözen AK Parti iktidarı oldu. Bütün mahalleler ve yazlık bölgelere AK Parti iktidarı döneminde su götürdük. Biz 2004’den sonra Silivri’ye suyu getirdik. Birileri de 2004’den sonra Trakya’da su ihalelerini imtiyaz hakkı ile birlikte takip etmeye başladı.
Biliyorsunuz CHP’nin adayı Özcan Işıklar, Çorlu’da belediye başkanı danışmanıydı. Silivri’ye getiremediği suyun imtiyaz hakkı ile ilgili gitti Çorlu’da danışmanlık yaptı. Edirne’de aynı olayı yaptı. Ve Çorlu Belediye Başkanı bugün O’nun sayesinde şimdi hapiste. Çorlu Belediye Başkanını hapse attırdığından dolayı kendisi ile gurur duysun. Değerli hemşerilerim bize çamur atanların, iftira atanların çamurlarının terse dönüp kendi yüzlerine ve suratlarına çarptıklarını görüyorsunuz.
Son günlerde yine Mehmet Sevigen’in belediye başkan adaylarından aldığı paralar konuşuluyor. Özcan Işıklar acaba Mehmet Sevigen’e para vermiş midir? Selami Değirmenci’yi ekarte etmek için Mehmet Sevigen’e para verip vermediğini çok merak ediyorum.”

MAKAM ODASININ DIŞINA ÇIKMADI

Özcan Işıklar’ın Silivri Belediye Başkan Yardımcılığı dönemini sorgulayan Başkan Turan, “Bakın CHP’nin adayı “Biz olsaydık belediye binasını yapmazdık. Şunu yapardık, bunu yapardık.” diyor. Böyle bir söz olur mu? Ne demek bu? “E ne yapardın sen? Hiçbir şey yapmaz yan gelir yatardın o zaman. Sen 15 sene aktif siyaset içerisinde belediye başkan yardımcısı, meclis üyesi olarak hangi vatandaşımızın yanında oldun? Hangisine hizmet ettin. Makam odasının dışına çıkmadın. Hiçbir şey yapmadın. Silivri’ye yaptığın bir tane çalışmayı göster. Aksine şunu yaptın. Gelecek dönemde ben belediye başkan adayı olurum diye mevcut başkan Selami Değirmenci’nin elini kolunu bağladın. Başarılı oldu mu? Oldu. İşte Mehmet Sevigen ile pazarlıkların hepsi çorap söküğü gibi ortaya çıkıyor ve çıkmaya da devam edecek. Biz bu noktada Silivri’mize çok hizmetler ettik. Belediye binasını yaptık, altyapıyı yaptık, yolları yaptık, çocukların ayaklarına poşet bağlayarak gittiği yolları yaptık ve çocuklarımız artık ayaklarına poşet bağlamadan rahat bir şekilde yürüyorlar.” dedi.

PROJE HIRSIZLIĞI

Silivri Belediye Başkanı, AK Parti Silivri Belediye Başkan Adayı Hüseyin Turan, “Büyük Başkan”, “Silivri seninle gurur duyuyor” sloganları altında tamamladığı konuşmasında “Gündüz İstanbul’daydım. Silivri’de akrabası olan bir kişi, “Başkanım Silivri ne kadar değişti. Bu dönemde bu işler nasıl yapıldı biz hayret ediyoruz.” dedi. Çok çalışırsanız yaparsınız. Sizden aldığımız emanete hiçbir zaman ihanet etmeden gece gündüz çalıştık. Şu yapılanlara bir bakın bizim yaptıklarımız ile onların söylediklerine bakın, bizim yaptıklarımızı onlar hayal edemiyorlar ve hayal edemezler de. Gerçi bundan mutlu oluyoruz ama artık proje hırsızlığı yapmaya da başladılar. 3-4 sene önce basın mensubu arkadaşlarımız da şahittir. Ulaşım planlarını toplantılarda söylemişimdir. Şimdi “Silivri’nin ortasından E-5 yolunu viyadüklerle geçirmek istiyoruz.” diyorlar. Peki soruyorum, hangi para ile yapacaksın? Hangi belediye ile yapacaksın? Senin belediye başkanı yardımcısı olduğun dönem de sen neler yaptın ki, hangi projeleri ürettin ki bu dönemde de projelerle birlikte Silivri’yi yöneteceksin?” ifadesini kullandı.

İLKER YÖNET ADINA DÜZENLENEN TURNUVANIN AÇILIŞ VURUŞUNU GERÇEKLEŞTİRDİ

Silivri Belediye Başkanı, AK Parti Silivri Belediye Başkan Adayı Hüseyin Turan ve ekip arkadaşları, Alibey Mahallesi’ndeki toplantının ardından coşkulu kalabalık partili grubu ile yürüyerek çarşı içindeki Karizma Bilardo Salonu’na geçti. 2 hafta önce trafik kazasında yaşamını yitiren İlker Yönet anısına düzenlenen turnuvanın açılışını gerçekleştiren Turan’a spora katkılarından ötürü teşekkür plaketi takdim edildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol