Silivri Facebook
banner88

'Rencide makinesi Beyaz Masa kalkacak'

Haber MERKEZİ

CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar seçim çalışmaları kapsamında Silivri’nin her köşesini adım adım geziyor. Işıklar, Cuma günü İl Genel Meclisi Adayı Gürcan Albayrak ve Belediye Meclis Adayları Melih Yıldız, Bora Balcıoğlu, Taylan Memiş ve Süheyl Kırkıcı ve bir grup partiliyle birlikte,  Parkköy Saraçoğlu Sitesi’nde bölge halkıyla buluştu.
Seçmenlerin‘Cumhuriyet Halk Partisi’ne susadık’ sözleriyle karşılanan CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar, 5 senedir kötü yönetilen Silivri’de halkın dertlerinin çoğaldığını, vatandaşın sorunlarının biriktiğini belirtirken; “ Her gün vatandaştan bir sürü şikâyet alıyorum Allah’ın izniyle bu sorunları çözeceğiz.”dedi.

Silivri’de işsizliğin had safhaya ulaştığını sokaktaki her iki kişiden birinin işsiz olduğuna vurgu yapan Işıklar, işe yerleştirmelerde ayrımcılık yapıldığına İspirli vatandaşlara öncelik tanındığına dikkat çekerken şunları söyledi; “ Tutuyorsun memleketinden 700–800 hane getiriyorsun, bunları burada işe yerleştiriyorsun. Bu insanları memleketlerinden kaldırıp buraya getirerek iş vermekle iyilik yaptığını sanan Sayın Turan, onlara en büyük kötülüğü yapıyor. İnsanların düzenini bozup buraya getiriyor. Yalnızca kendi gettosunu kurmak amaçlı olan bu davranışın hesabını nasıl ödeyecek göreceğiz 30 Mart günü. Koca Silivri’de o işleri görecek kalifiyede adam mı yok?” dedi. Kimsenin nüfus cüzdanıyla uğraşmadığını, yanlış anlaşılmaması gerektiğini belirten Işıklar “Keşke geleceğini, çocuklarının geleceğini burada kurmuş olan ve rızkını burada arayan bütün yurttaşlarımıza aynı hassasiyeti gösterebilseydi. İşte biz sosyal demokratlar ile siyasal İslamcılar arasındaki önemli farklılıklardan biri de bu. Biz yardımcı olacağız. Bizim önceliğimiz insan. Bitecek bu ayrımcılık.” dedi.

“Beyaz masa kalkacak”

“Silivri’nin en güzide yerleşim birimlerinden olan Cumhuriyet Mahallesi, Parkköy mevkii, Silivri’mizin turistik bölgelerinden biri. Peki sormalı sayın Turan ve ekibine.. Buraya gelirken çukurlara gire çıka geldik. Ve burada yaz-kış oturan halkımızın olduğunu biliyorsun. Niçin yolları onarmıyor ve burada ki yurttaşların sorunsuz ulaşımını sağlamıyorsun? “ dedi. Özellikle son beş yıldır Silivri’nin turizm potansiyelini baltalayan bu zihniyetten 30 Mart sabahı kurtulacağız. Bölgeye Doğalgaz getirdiğini söyleyerek büyük hizmet verdiğini iddia ediyor. Doğalgaz’ı İGDAŞ getirdi. Niçin? Gaz satarak ticaret yapmak için. Bu hizmet değil tacirliktir. Bunu hizmetmiş gibi göstermekte ayıptır. Peki, bunun dışında ne yaptı Sayın Turan? Koca bir hiç. Peki, “siz ne yapacaksınız diye sormayacak mısınız?”

Biz Silivri’nin geleceğini kurtarmaya ant içtik. Çağdaş bir kent, yaşanır bir belde ve mutlu insanların kardeşçe yaşadığı bir yaşam sunmayı hedefliyoruz. Barış içinde, sürü mantığından ve yozlaşmış kültürden uzak, yüzünde gülümseme olan yurttaşların yaşadığı bir Silivri özlemimiz var. Bunu sağlayacağız. Nasıl olacak? Elbette sosyalleşme projeleri ile. Bu sosyalleşme projeleri insanların kapılarına ellerinde fotoğraf makinesi ile gelen bir sürü adamın erzak paketi bırakması ile olmaz. Belediyenin girişinde adı beyaz kendi kara masanın insanları refüze eden tavırları ile herkese göstererek ve utanç içinde yardım almalarını sağlayarak olmaz.” dedi. CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar, konuşmasının bu bölümünde “ Rencide makinesi olarak gördüğüm o beyaz masa bizim dönemimizde kaldırılacak.” diyerek masayı yumrukladı. “ Tüm Silivrililere şerefim üzerine söz veriyorum. Belediyeyi teslim almadan önce onlara telefon edip ‘ Şu beyaz Masayı kaldırın’ diyeceğim ve o masa kalktıktan sonra Sayın Turan’dan Silivri Belediyesini teslim alacağım.” dedi. Coşkulu alkışlar ve tezahürat ile karşılanan bu sözler üzerine Işıklar “ Burada ince bir ironi var. Biz masanın beyazlığı ya da pembeliği ile ilgilenmiyoruz. Bizim kaldıracağımız şey dayatmacı sadaka kültürüdür. İnsanların yoksulluklarını başkalarının görmesine izin veren ve aşağılayan bu hizmet biçimine ne beyaz diyebilirsiniz, ne pembe. Bu kapkaralığın ta kendisidir.” dedi.
Projelerinden söz eden Işıklar alkışlar eşliğinde konuşmasını tamamladı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol