Silivri Facebook
banner88

Seçim Havasına Girdik Bile

Haber:Melis AVCI

Silivri’de İstanbul Üniversitesi öğrencileri tarafından yapıldığı öğrenilen ve yerel seçim stratejisi belirlemek amacıyla bir anket uygulanıyor. Silivri’nin 7 beldesinde aynı anda yapılmaya başlanan ankette seçmenlere, 13 ayrı soru soruluyor. Silivri Belediyesi tarafından yapıldığı iddia edilen bu ankette yer alan olası adayların isimleri de görenleri şaşırtıyor.
Demokrafi bölümü, genel seçim stratejisi bölümü ve yerel seçim stratejisi olarak 3 ayrı bölüme ayrılan anketin demokrafi bölümünde; seçmenin yaş, cinsiyet, eğitim durumu, meslek ve aylık geliri ile ilgili sorular soruluyor.

ÖNCE GENEL SORULAR

Genel seçim stratejisi bölümünde de; ‘22 Temmuz 2007 milletvekili seçimlerinde oyunuzu hangi partiye vermiştiniz?’ Ve ‘Şimdi bir milletvekili seçimi olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?’ soruları yer alıyor.

SONRA YEREL SORULAR

Anketin son bölümü olan yerel seçim stratejisi’nde de; ‘28 Mart 2004 belde belediye başkanlığı seçimlerinde oyunuzu hangi partiye vermiştiniz?’ ‘Şimdi bir Silivri Belediye Başkanlığı seçimi olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?’ ‘Belediye seçimlerinde oy verirken adaylar mı yoksa partiler mi tercihinizi belirleme de daha etkilidir?’ ‘Önümüzdeki dönemde Silivri Belediye Başkanı olarak görmek istediğiniz bir isim var mı? Varsa şuan ki görevi - işi nedir?’ gibi sorular soruldu. Yine bu bölümde sorulan iki soru, kafalarsa soru işareti bıraktı.

SADECE DÖRT İSİM YER ALDI

Ankette, Ahmet Yağcıoğlu, Hüseyin Turan, Tahir Sert ve Selami Değirmenci isimleri verilerek ‘Aşağıdaki isimlerden hangisini tanıyorsunuz?’ ve ‘olası Silivri Belediye Başkanlığı seçiminde muhtemel adaylar aşağıdaki gibi olsa oyunuzu kime verirsiniz?’ şeklinde sorular yer aldı.  Yaklaşık 40 bin YTL’ye maal olduğu söylenen anketin yanıtlarının açıklanıp, açıklanmayacağı ve Silivri Belediyesi mi yoksa başka bir isim tarafından mı yaptırıldığı merak konusu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol