Silivri Facebook
banner88

'Silivri'de Silivrili yok'

Melis AVCI

CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar, dün Küpe FM’de Serap Çetin’in Serbest Kürsü isimli canlı yayın programına konuk oldu. Saat 11.00’da başlayan program da projelerini anlatan Işıklar, yaklaşık bir saat konuşma yaptı.
Geçtiğimiz günlerde bir kahve toplantısını sırasında kendisini yerli aday olarak tanıtıp oy isteyen Işıklar, yerli yabancı ayırımı yaptığı için tepki toplamıştı. Radyo programında da bunun tam tersi bir tavır sergileyen Işıklar “Silivri’de Silivrili yok zaten. Hepimiz bir yerden savrulmuşuz. Burada bir mozaik oluşturduk. Bunu birlikte tutmanın tek yolu da refahtır. Fakirlikle insanları aynı mozaikte tutamazsınız. Biz sadaka ve fakirlik kültürünü ortadan kaldırıp, sosyal belediyeciliği getireceğiz” dedi.

“Karpuzun ağaçlarda yetiştiğini düşünen çocuklarımız var”

Çocuklara ve gençlere yönelik projelerinden bahseden CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar, “Çocuklarımızın, gençlerimizin sosyal ve kültürel anlamda kendilerini geliştirebilmeleri için birçok projemiz var. Biz 21 bin tane öğrencimize birer metre karelik, kendilerine ait olan tapu vereceğiz. O yerlere fidan dikecek, tarımı öğrenecekler. Çocuklarımıza doğaya, insana değer vermeyi öğreteceğiz. Domatesin, karpuzun ağaçlarda yetiştiğini düşünen çocuklarımız var. Çocuklarımızı beton zeminlerden uzaklaştırarak, doğayı sevdireceğiz” dedi. Kültür merkezi’nin büyük bir eksiklik olduğunu dile getiren Işıklar “İlk olarak yapacağımız hizmetlerden biri kültür merkezi olarak. Bunun dışında oluşturacağımız kulüpler birliği ile gençlerimizi toplamayı düşündüğümüz bir projemiz var. Sporun sadece futbol değil, değişik alanlarla da var olduğunu gençlerimize anlatmak istiyoruz. Gençlerimizin sporun her branşında eğitim almalarını sağlayacağız. Her evden bir kişiyi spor yaptırır duruma getireceğiz. İnsana hizmet, belediyenin hizmetidir” şeklinde konuştu.

“İlk üç ay içinde herkes eşit imkânlara kavuşacak”

Belediyenin ticaret kapısı haline getirildiğini söyleyen Işıklar, şunları söyledi; “Silivri’de fakirlik kültürü yaygınlaştırıldı. Önce bu anlayışı ortadan kaldıracağız. Kapı kapı dolaşarak ihtiyacı olan insanlara yardım vereceğiz. Gıda ve ihtiyaç kartı vereceğiz. Onlar bize gelmeyecek, biz onlara kimseye göstermeden ihtiyaç götüreceğiz. Partizanlıktan bıktık. Silivri’nin kapı kapatmadan, haksızlık yapmadan, adaletle yönetilmesinin istiyoruz. Ayırımcılık yapmayacağız. 3 ay içerisinde tüm hemşerilerimize eşit imkânların sağlanacağına, belediyenin ticarethane kapısı olmaktan çıkacağına söz veriyoruz. Bizim anlayışımız çevreden merkeze gelen bir yönetim anlayışı oluşturmak.”

“Karnavala davetlisiniz”

Bugün saat 11.00’da CHP İstanbul Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Silivri’de katılacağı miting için davetiye çıkaran Işıklar “Sevgili başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Silivri Atatürk Meydanı’nda gerçekleştireceğimiz mitingde bizlerle olacak. Geçen geldiğinde çok kısa bir süre aramızda kalabilmişti. Bugün çok keyifli bir miting olacak. Mitingimiz karnaval şeklinde geçecek. Herkesi mitingimize davet ediyoruz” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol