Silivri Facebook
banner88

Silivri'nin ilk bayan muhtar adayı!

Melis AVCI

Yerel seçimlere 33 gün kala, muhtar adaylıkları da artmaya başladı. Büyükkılıçlı köyüne, Silivri’nin ilk bayan muhtar adayı olarak Gülfiye Keskin adaylığını koydu. Evli ve bir kız çocuğu annesi olan Keskin, ticaret mezunu ve ticaretle uğraşıyor. Büyükkılıçlılı olan Keskin, bir erkeğin yaptığı her işi bayanında yapabileceğinin altına çizerek, kendine bu konuda çok güvendiğini belirtti. Keskin şunları söyledi;

“Muhtarlık 16 yaşımdan beri hayalim”

“Çalışmayı çok seviyorum. 24 saat bana yetmiyor. Kadın olduğum için, pembe nüfus kâğıdına sahip olduğum için ‘bu erkek işi yapamazsın’ diye bir şey benim hayatımda yok. Muhtarlık benim 16 yaşımdan beri hayalimdi. Lise birdeyken ne olacaksınız diye sorduklarında muhtar olacağımı söylüyordum. 18 yıl sonra da, bu kadar hayat birikimimden sonra bir şeyler yapmam gerektiğini düşünüyorum. Çok hırslıyım. Hiçbir şeyden kolay kolay yılmam. Kadın olduğum için hiçbir şeyden elimi ayağımı çekmedim.”

“Muhtarlık seçiminde iddialıyım”

Gülfiye Keskin konuşmasına şu sözlerle devam etti; “Bir kızım var, şuan 15 yaşında. O ilkokula gittiğinde 4 sene okul aile birliğinde görev aldım. O dönem okulumuzda beş sınıf, iki öğretmenimiz vardı. Ben Cağaloğlu’nda ki milli eğitime gide gele en sonunda bizim okulumuza üç tane öğretmenin ataması yapıldı. Anaokulunun açılmasında da payım var. Bize zamanında böyle imkânlar verilmedi. Kız çocuğunun okuması o kadar önemli değildi ama ben hırs yaptım, okuyacağım dedim. Çok zorluklar oldu ama şuan ki halimden çok memnunum. Şuan 36 yaşımdayım. Bundan sonra 18 senedir hayalim olan şeyi gerçekleştirmek istiyorum. Ben bu işi yapmak istiyorum. Çok şeyler de yapacağıma inanıyorum. Köyde yaşayanlarda ben istediğim zaman güzel işler yapabileceğime inandılar. Bu konuda çok iddialıyım.”

“Bayanlar kendini geliştirmeli”

Büyükkılıçlı halkını çok iyi tanıdığı ve sorunlarını bildiğini dile getiren Gülfiye Keskin; “Bayanların hep evde değil, biraz daha sosyal ilişkilerini canlandırmalarını istiyorum. Bizim köyümüzde birçok gencimiz var. Kahvelerde oturuyorlar, hiçbirşey üretmiyorlar. Doğma büyüme Büyükkılıçlılı olduğum için halkımı çok iyi tanıyorum. Kimin neden hoşlanacağını, neden hoşlanmayacağını, kimin neye ihtiyacı olduğunu çok iyi gözlemledim. Ekonomik olarak köy halkı çökmüş durumda. Ben çocukken hemen hemen her hanede hayvan vardı. Şimdi 400 hanenin 100 hanesinde bile hayvan yok. İnsanların yönetime karşı güvensizliği var. Ben bu konuda kendimi çok güveniyorum. Eksikleri sorunları biliyorum. Bu sorunları çözebilmem için, Büyükkılıçlı halkından oy istiyorum” şeklinde konuştu. 2004 yerel seçimlerinde de muhtar adayı olduğunu ancak kazanamadığını belirten Keskin, o zamandan bu zamana kadar çok şey değişti. İnsanlar beni daha iyi tanıdı ve köy halkı da şimdi benim bir şeyleri başaracağımı inanıyor” dedi.

“Eşim en büyük destekçim”

Eşinin bu konuda kendisine büyük destek verdiğini dile getiren Büyükkılıçlı Muhtar Adayı Gülfiye Keskin “Eşim benim hayatımda en büyük şansım. Benim her konuda sonuna kadar arkamdadır. Muhtarlıkla ilgili düşüncelerimde de en büyük destekçim. Asla negatif bakmaz. Kadına evde oturup çocuk bakan ve eşine hizmet eden bir yapı olarak değil, karakteri düşüncesi olan bir yapı olarak bakar” dedi. Mevcut Büyükkılıçlı Muhtarı Mustafa Gürdal ile de akraba olan Gülfiye Keskin, Gürdal’ın kendisine tam destek verdiğini söyledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol