Silivri Facebook
banner88

'Silivri'yi sizlerle birlikte yöneteceğiz'

Melis AVCI

CHP Silivri İl Genel Meclis Üyesi Adayları Şerif Sezen, Gürcan Albayrak, Bahri Esen ve Zafer Bıyıklı önceki akşam düzenledikleri bir yemekle, Silivrili muhtarlarla bir araya geldi. CHP’nin İl Genel Meclis Üyesi 3. sıra adayı Bahattin Kıroğlu, rahatsızlığı nedeniyle toplantıya katılamadı. Yemekli toplantı Değirmenköy’de gerçekleşti.

Albayrak: “Sizlerle çalışmaktan gurur duyuyorum”

Değirmenköy’de ki toplantıya aynı zamanda ev sahipliği yapan İl Genel Meclis Üyesi Gürcan Albayrak: “Biz bu yarışa girdik. Sizlerle çalışmaktan gurur duyuyorum. Sizlerle oturup beldelerin köylerin sorunlarını oturup konuşacağız. Geçmişte il genel meclis üyelerine ulaşılamıyordu, seçimi alırsak Özcan Başkan bize belediyede bir oda ve toplantı odası vereceğinin sözünü verdi. İnsanlar bizlere kolaylıkla ulaşabilecek. Hizmet her yere eşit bir şekilde gelecek. Adaletli şekilde hizmet yapacağız. Bu makamlar geçicidir. Bu akşam davetimize katıldığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Sezen: “Sizlerin desteğini bekliyoruz”

İl Genel Meclis Üyesi 1. sıra adayı Şerif Sezen de yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Bu misyonu bayrağı aldık, inşallah hepimiz başaracağız. Bu anlamda sizlerin desteğini bekliyoruz. Ben cumartesi günü yapılacak olan programdan bahsetmek istiyorum. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu saat 10.30’da Kınalı gişelerinden Silivri’ye girecek ve Çanta, Değirmenköy, Gümüşyaka beldelerini gezecek. Daha sonra saat 12.00’de Silivri çarkı meydanındaki seçim irtibat bürosu açılışını yapmak üzere bir miting düzenlenecek. Daha sonra Ortaköy, Kavaklı ve Selimpaşa beldemizi dolaşacak ve katılım olurda beldelerde de konuşma düzenlenecek.”
İl Genel Meclis Üyesi 5. sıra adayı Bahri Esen, “Sizler takdir ederseniz Silivri’yi daha güzel yerlere getirmek için uğraşacağız” derken, İl Genel Meclis Üyesi 4. sıra adayı Zafer Bıyıklı da “Ben şuanda Gümüşyaka’da belediye meclis üyeliği yapmaktayım, şuanda da il genel meclis üyesi adayıyım. Sizin takdir ve hoşgörülerinizle destek istiyorum. Seçildiğimiz takdirde hizmet etmek için elimizden gelen her şeyi yapmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Işıklar: “Çevreden merkeze gelecek olan bir yönetim planlıyoruz”

Değirmenköy’de yapılan yemekli toplantıya ilerleyen saatlerde katılarak konuşma yapan CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar, Silivri’yi muhtarlarla birlikte yönetmek istediğini dile getirdi. Işıklar yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Silivri’nin yeni yapısı 22 tane mahalleye dönüşmüş, 12 tane de orman köyümüzle beraber 869 kilometre karelik bir alanla İstanbul’un ikinci büyük ilçesi haline geliyor. Böle büyük bir yapıyı, nüfusu 3000’e hedeflenmiş bir şehrin o bölgenin idare birimin en birincisi olan muhtarlıktan tutun valiliğe kadar olan süreç içerisinde devlet yönetimini, yerel yöneticiliği en çok işin içine en çok katmayı amaçlıyız. Eskinde de yaptığımız bir çözüm biçimi vardı; beraber yönetim anlayışı. Belediyeler özellikle mahalleler oluştuktan sonra, kendi yüklerini çok kolay paylaşabilecek bir ortam oluştu ama maalesef bu arkadaşlarımız bu idari yapının, bu düzenlemenin pek farkında değil. Bütün yetkiyi üzerinde toplamanın hiçbir avantajı yok. Merkezden dışarı yayarak, Silivri’de işsizliğe ve rant yağmalarına karşı en önemli çözüm, çevreden merkeze doğru gelen bir anlayışı yapmayı planlıyoruz. Yani köylerden merkeze gelelim. Çünkü merkez şişti artık taşıyamaz durumda. Onun için bu anlamda gelecek dönemde mahallelerde köy muhtarlarıyla birlikte çalışarak, önlerine projeler koyarak, belediyenin imkânlarını da buraya tahsis ederek çözmeyi planlıyoruz. İçinde meclis üyelerinin, muhtarların, kamusal heyetin olduğu kararı belediye meclisinden geçirilmesinin taahhüdünü vereceğiz. Şehri beraber yönetmek anlamında muhtarlarla böyle bir iş birliği düşünüyoruz. Ben bu geceye katılan tüm muhtarlarımıza bizi dinledikleri için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol