Silivri Facebook
banner88

Sivil Savunma Günü'nde Işıklar mesajı

27 Şubat Sivil Savuma günü ile ilgili açıklama yapan CHP Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, günün anlam ve önemini belirtti. Işıklar yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Dünya’da yaşanan doğal afetlerin can acıtan sonuçlar ile karşılaşmak her toplumun büyük korkularındandır. Çağdaş bir sivil savunma sisteminin ihtiyaç duyulan Silivri’mizde eleman ve teknik donanım eksikliklerinin tespit edilerek biran önce giderilmesini bunun yanı sıra yurttaşlarımızın bilinçlendirilmesine ilişkin çalışmaların ivedilikle başlatılması gerekmektedir. Savaşların ve afetlerin olası zararlarını en aza indirmeyi amaçlayan sivil halkın korunmasına, can ve mal kaybının önlenmesine yönelik hizmetleri kapsayan sivil savunma bu yönüyle ulusal savunmamızın önemli öğesi olmuştur.

Savaşlar, doğal afetler, yangınlar ve dünya’da mutlak bir barışın sağlanamaması insanların güvenliğini tehdit eden en büyük tehlikedir. Bu nedenle karşılaşabileceğimiz tüm olumsuzluklara karşı her yönden hazırlıklı olmak, gerekli önemleri almak büyük önem taşımaktadır. Bu hazırlıklar içerisinde sivil savunmanın çok önemli görevler üstlendiği bilinen bir gerçektir.
Toplumun bilinçlendirilmesi, ilkokuldan başlayarak sivil savunma eğitimine önem verilmesi kamu ya da özel tüm kurul ve kuruluşlarımız da sivil savunma eğitimine süreklilik kazandırılması, bu etkinliklerin periyodik uygulamalı çalışmalarla desteklenmesi zorunludur
Bu duygu ve düşüncelerle Silivri halkının Sivil Savunma Günü’nü kutluyor, bütün insanlık coğrafyasına huzur ve mutluluk dolu günler diliyorum.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol