Silivri Facebook
banner88

Son Toplantı
 
Melis AVCI
 
Silivri Belediye Meclisi’nin Mart ayı olağan meclis toplantısı dün gerçekleşti. Silivri Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantı, 2004- 2009 yerel yönetim döneminin de son meclis toplantısıydı. Gündem maddesinin yer almadığı toplantıda, veda konuşmaları yapıldı. Konuşmasını kürsüde yapmak istediğini dile getiren Silivri Belediye Başkanı AK Parti Belediye Başkan Adayı Hüseyin Turan, şunları söyledi;
 
Turan: “Hakkınızı helal edin”
“5 yılın sonuna geldik. Bu dönem bu meclisimiz Silivri’mizde tarihe geçen çalışmalar yaptı. Bu çalışmalarımız, gelecekte bıraktığımız eserler ile birlikte anılacaktır. Tüm meclis üyelerimize bu konuda çok teşekkür ediyorum. Birlikte başardık. Artısıyla, eksisiyle bütün yaptığımız çalışmaları bu meclisle yaptık. Bu nedenle tüm meclis üyelerime tekrar tekrar teşekkürlerimi arz ediyorum. Değerli meclis üyelerimiz, yine bu çalışmalarda demokrasiye inanan yöneticiler olarak tartışmalarımız olmuştur. Fakat bizler meclisin çalışmalarına gölge düşürmemek için elimizden gelen bütün gayreti gösterdik. Bu açıdan da tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Çünkü Silivri halkı bizi beş yıllığına 2004 yılında belediye meclisine ve Silivri’ye yönetmek için gönderdiği zaman, bizim Silivri ile ilgili fikirlerimizi çalışma olarak kendilerine göstermemiz için bizi buraya gönderdi. Bu dönemde de iktidar ve muhalefetiyle birlikte burada çok güzel çalışmalar yapıldı. Çok güzel eleştiriler yapıldı, bu eleştirilerden iktidar olarak kendi payımıza düşeni aldık ve buna göre yönlendirmeleri yaptık. Eğer bizler demokrasiye inanıyorsak, demokrat kişiliğe sahipsek, muhalefetin varlığını dikkate almamız gerekiyor. Bizler hiçbir zaman bizim dediğimiz doğrudur mantığı içinde olmadık olmayacağız. Bu dönemde tüm meclis üyelerimiz Silivri’mizin daha ileriye gitmesi için çalışmalar yapmıştır. Ben tekrar meclis üyelerimize teşekkürlerimi arz ediyorum.
 
Başkan Turan, konuşmasına şu şekilde devam etti :
“Bu dönemde burada yağmış olduğumuz sözlü konuşmalar ya da eylemlerde, benim sizlere karşı zerre kadar bir yanlışım olduysa hepinizden özür diliyorum. Bana hakkınızı helal etmenizi istiyorum. Benden yana size karşı böyle bir durum varsa, ben hakkımı hepinize helal ediyorum. Hepimiz inanan insanlar olarak biliyoruz ki, kul hakkıyla gelmeyin. Neyle gelirseniz gelin kul hakkıyla gelmeyin. Bu noktada zerre kadar bir hakkınız varsa, ben helal ediyorum. Sizde bana ve birbirinize hakkınızı helal edin. Gelecek günlerin demokrasi ve Silivri adına hayırlı olmasını diliyorum. 29 Mart’tan sonra Silivri’yi yönetecek olan kadroya başarılar diliyorum. Allah yar ve yardımcıları olsun.”
 
Aydoğan: “Muhalefeti en iyi şekilde yaptık”
CHP grubu adına söz alan Muharrem Aydoğan ise şunları söyledi; “2004 29 Mart seçimlerinden sonra göreve gelen bir belediye başkanı ve 15 meclis grubu ile bu 5 yıllık süreyi günahıyla sevabıyla, artısıyla eksisiyle geride bıraktık. Ben çok iyi hatırlıyorum. Yine ilk meclis açılış gününde duruşumuzu, nasıl bir muhalefet anlayışında olduğumuzu çok net ifade etmiştim. Bu beş yılı biz bu duruşla geçirdik. Geriye baktığımızda pişman olduğumuz hiçbir şeyimiz yok. Verdiğimiz tüm evet oylarının, tüm hayır oylarının sonuna kadar arkasında durduk ve ömrümüzün sonuna kadar da arkasında duracağız. 29 Mart 2004’de halkımız bize muhalefet görevini verdi. Muhalefetin de yapması gereken görevler vardır. Biz bu görevleri en iyi şekilde yapmanın onuru ve gururu içinde yaşıyoruz. Silivri’ni geleceği adına fikir tartışmaları, düşünce tartışmaları oldu. Biz bu anlayışta bir muhalefet yaptığımız için başkanın teşekkürlerini kabul ediyoruz ama umarım ki bu teşekkür burada kalmaz. Seçim meydanlarında muhalefetin bu çalışmaları eleştirilen anlamda siyasetin içinde yer almaz. Bunu sayın başkandan rica ediyorum. Bu 5 yıl içinde, bu çatının altına siyaseti sokmamaya çalıştık. Meclis salonuna girdiğimizden itibaren parti rozetlerimizle değil, tüm halkımızı temsil eden belediye meclis üyeliği rozetlerimizi taktık. Bizi sevsin sevmesin, oy versin vermesin, bize destek versin vermesin, Silivri’de yaşayan tüm vatandaşlarımız adına bu görevi üstlendiğimizin bilincindeydik. Bu bilinçle görevimizi yaptık. Son olarak teşekkür etmem üç konu var. 5 yıl boyunca muhalefet anlayışımızı, hareketlerimizi, ağzımızdan çıkan sözleri destekleyen, desteklemeyen bütün yurttaşlarımıza şükran duygularımı ifade ediyorum. Lütfen bu duygularımızı içtenlikle kabul etsinler. Her şey onları içindi, her şeyi onlar için yaptık. Personelimize bir teşekkür borcumuz var. Onlarla birlikte mesai paylaştık. Tüm belediye personelimize aileleriyle birlikte mutlu bir yaşam diliyorum. Bir teşekkür borcum daha var. Vatandaşımızla bizim aramızda köprü vazifesi kuran, söylemlerimizi vatandaşımıza aktarılmasında en önemli rol oynayan basın emekçisi arkadaşlarıma ne kadar teşekkür etsem azdır. Bu duygularla sayın başkan dâhil, tüm meclis üyelerimiz dâhil, basın emekçileri dâhil, personelimiz dâhil, herkese ayrım yapmadan Cumhuriyet Halk Partisi gurubum adına en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum. 29 Mart seçimlerinin ülkemize, ilçemize başarı, aydınlık geleceklerin kapısını açmasını diliyorum. Bu duygularımla elveda diyorum, Allah’a ısmarladık.”
 
Dalgıç: “Bu geminin mürettebatı olmak bizim için zevkti”
Son olarak AK Parti grubu adına konuşan Sevil Dalgıç: “5 yıllık bir zamanı iyisiyle kötüsüyle geride bıraktık. Bu 5 yıl içinde, çocuklarımıza ilerde bunlarında altında bizim de imzamız vardı diyebileceğimiz çok güzel hizmetler yaptığımızı düşünüyorum. Bu hizmetlerde herkesin katkısı çok büyük. Öncelikle başkanımızın, meclis üyelerimizin, personelimizin ve yaptığımız hizmetlerin halka duyurulmasını sağlayan basın mensuplarının emeği büyüktür. Hepsine gurubum adına teşekkür ediyorum. Başkanımız iyi bir kaptandı. Başkanımızın kaptan olduğu gemide mürettebat olmakta, bizim için ayrı bir zevkti. Kendisine teşekkür ediyorum. Bundan sonra gelecek olan belediye meclis üyesi arkadaşlarımızın da en az bizler kadar başarılı olacaklarına inanıyorum ve kendilerine başarılar diliyorum. Muhalefette ki arkadaşlarımıza da sizleri kırdıysak affola diyorum. Hakkınızı helal edin” şeklinde konuştu.
 
Yapılan konuşmaların ardından Silivri Belediye Başkanı AK Parti Silivri Belediye Başkan Adayı Hüseyin Turan, tüm meclis üyelerine 2004–09 yılları arası yapmış olduğu çalışmaları için Silivri halkı adına teşekkür plaketi sundu. Meclis üyeleri daha sonra Silivri belediye binası önünde birlikte yer aldıkları son fotoğrafı çekildi.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol