Silivri Facebook
banner88

Turan: 'Biz söz veriyoruz, yapıyoruz'

Silivri Belediye Başkanı, AK Parti Silivri Belediye Başkan Adayı Hüseyin Turan ve ekip arkadaşları, 22 Mart 2009 Pazar akşamı Çanta halkıyla buluştu. Çanta girişinde elinde meşaleli gençlerle karşılanan Turan’ın seçim otobüsü, ana caddedeki ışık seli ile oluşturulan kordonun arasından geçerek miting alanına ulaştı. Miting, dondurucu soğuğa rağmen yüksek katılımla gerçekleştirildi. Turan, mikrofonu eline aldığında gökyüzünü havai fişekler aydınlattı.

Tahir Sert, Turan’a destek istedi

Çanta Belediye Başkanı Tahir Sert, Çanta halkına veda eden konuşmasında “4 dönemdir sizlerle beraber yaşıyoruz. Bir dönem kardeşim, üç dönem de ben olmak üzere dört dönemdir hep hak ettiğimizden fazlasını verdiniz. Bizler de elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalıştık. Ben bu akşam belediye başkanı olarak son konuşmamı yapıyorum. Bu bir veda konuşmasıdır. Lütfen hakkınız bize geçmiştir. Bizim sizin hakkınızı ödemeye imkanımız yok. Ama lütfen hakkınızı helal edin. Ben de sizlere hakkım geçmiş ise helal ediyorum.
Türkiye’de yeni bir düzenleme oldu ve beldemiz mahalle oldu. İnşallah Silivri’den daha çok hizmet alacağız. Silivri’miz çok güzel hizmetler aldı. Desteğinizi bekliyor, iyi akşamlar diliyorum.” dedi.

Saffet Sert: “Hayal edemeyeceğiniz projelerin altına imza atacağız”

AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi Adayı Saffet Sert ise, “İnşallah 29 Mart’ta bu güçlü kadrolara destek verirseniz biz de önümüzdeki 5 yıl Silivri’de yapılanları, bölgemizin ihtiyacı olanları hızlı bir şekilde yapacağız. Bundan emin olun. 99–2004 yıllarında o günkü kısıtlı imkanlara rağmen her beraber bölgemize hizmet etmeye çalıştık. Ağabey-kardeş gibi sizin içinizden biri olarak gecemizi, gündüzümüze kattık. İnşallah bu dönemde nasip olursa tekrar göreve talibiz. Hüseyin Başkanım, Metin Başkanımla birlikte yapılanlar yapılacakların teminatıdır atasözü ile hayal edemeyeceğiniz projelerin altına imza atacağız.
Fazla söze gerek yok. Yaptıklarımız, yapılanlar inşallah bizleri güçlü bir şekilde seçer Silivri’ye gönderirseniz İstanbul da biz aldığımız destek ile bölgemizde yapılacak hizmetlerin kat kat artırarak yapılması sözünü veriyoruz.” şeklinde konuştu.

Karakaş: “Yoldaş Kılıçdaroğlu, emekçi bebeğini sigortalı yapmış”

Kitlenin “Oyyy, oyyyy, oyyyy” sloganları ile esprili konuşma tarzı hatırlatılarak halka seslenen Metin Karakaş, Çanta’nın damadı olarak Kandemir’e yaptığı resti bir kez daha hatırlattı. Karakaş, “Çağlayan’da CHP’liler küçücük bir meydanı zor doldurmuşlardı. Ama Kazlıçeşme öyle dolmuştu ki adeta yer gök AK Parti ile inledi. Gerçek demokratlar şunu söylüyor. AK Parti’ye oy vereceğiz ve deniz Baykal’dan kurtulacağız.
Çantadan böyle bir mesaj çıkıyor. Çanta da Kılıçdaroğlu’na bay bay diyecek, Baykal’a da bay bay diyecek, Özcan Işıklar’a da bay bay diyecek.
Hatırlar mısınız 6 ay önce Ankara’dan bir sipariş verildi. Koltuk altına dosyalar konuldu. “Hadi git İstanbul’a aday ol” dendi. Bir geldi ki İstanbul değişmiş. Kadir Başkanım her tarafı şantiyeye çevirmiş. Ben halkı projelerle kandıramam diyip iftiralarla, yalanlarla ortaya çıktı. Aman dürüstlük abidesine şimdi buradan soruyorum. Beş yıl SSK Genel Müdürlüğü yaptın. Üniversitede okuyan çocuğunu bir holdingde tam gün SSK’lı yaptın. Yetti mi, yetmedi. Bir de emekçi bebek var. Altı aylık torununu sigortalı gösterdi. Yoldaş Kılıçdaroğlu, emekçi bebeğini sigortalı yapmış.
Sayın Özcan ağabeyimize Silivri için bir tane projen var mı diye soruyoruz. Yok. Efendim E-5’in altından geçecekmiş te, üstünden çıkacakmış ta hayal aleminde. Hükümeti CHP zannediyor. Hükümetin işlerine bile karışıyor. İl Genel Meclis Üyeleri ÖTV’yi indireceğiz diyor, KDV’yi indireceğiz diyor. Ufak atın da civcivler yesin.
Dün buraya, Çanta’ya geldiler. 10 dakika durdular gittiler. Ne demişler. Bunlar üç tane bina yaptılar. Üç tane binayı anlatıyorlar. Devlet hastanesi, belediye binası, adliye binası eline dizine dursun emi senin.
Birini altyapıya indirsen, Yılmaz Kandemir’i Fatih Mahallesi’nden altyapıya indirsen koşun sahile desen 2000’lik boruların içinden ne kadar koşar?
Özcan Işıklar doğalgaz borusunun bir ucundan tutsa, Yılmaz Kandemir de bir ucundan tutsa 200 km. Bunu da mı görmüyorsun? Tek tek diktiğimiz ağaçları saydırsak 50 bine kadar sayabilir misin? Onları da mı görmüyorsun? Akşam gece 10’da git bakalım futbol sahasına aydınlatılmış 2 tane futbol sahasında kaleye Yılmaz’ı geçir, topu da bomba diye karakola götür. Bunu da mı görmüyorsun? Bir de çöpleri vardı. 225 bin metreküp. “Al bu kamyonu Yılmaz” dese 22500 kamyonla boşaltması gerek. Bunu da mı görmedin?
Fakat onların bir tane müzmin adayı var. 4–5 defa aday oldu. Halkımız onu sandığa gömdü. Madem kazanacağına inanıyorsun hadi gidelim notere, taahhütname verelim.
Bana 2 gün önce dedi ki, “Senin damadı olduğun Çanta’da cevap vereceğim.” Bir şey söyledi mi? Kazanamayacaklarını biliyorlar! Ben Hüseyin Turan’a güveniyorum, ben ekibimize güveniyorum,  ben halkımıza güveniyorum. Ben Çanta’mıza güveniyorum, ben Silivri’mize güveniyorum. Gönül rahatlığı ile damadı olduğum Çanta’ya kendimi emanet edebiliyorum. Çanta’dan da AK Parti’nin birinci parti çıkacağını buradan müjdeliyorum. İyi akşamlar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Turan: “Tek projeleri iftira ve dedikodu”

Silivri Belediye Başkanı, AK Parti Silivri Belediye Başkan Adayı Hüseyin Turan, “Sizinle birlikte burada olmaktan dolayı onur ve gurur duyuyoruz. 5 senedir Silivri belediye başkanlığı yapıyorum. Gece gündüz çalıştık. Silivri’yi değiştirdik. 100 yılda gelmeyecek hizmetleri Silivri’ye getirdik. Biz çalıştık, onlar boş teneke gibi konuştular. Onların yıllardır yapamadıklarını biz yaptık, biz. Dün buraya geldiler ve on dakika dahi konuşamıyorlar. Bu milletin karşısına dahi çıkamıyorlar, Çanta’ya, Silivri’ye nasıl hizmet edecekler? Biz söz veriyoruz, yapıyoruz. Onlar söz veriyor yan gelip yatıyorlar.
Bakın Silivri için ciddi bir tane projeleri yok. Sadece ciddi projeleri iftira ve dedikodu. Bırakın hizmet etmeyi personelin maaşını bile ödeyemezler.
Diyorlar ki, “Çanta’yı Gümüşyaka’ya bağlayacaklar. Gümüşyaka’daki belediye binasından burayı yönetecekler.” Yalanın da bu kadarı olur. Her geldiğimizde Çanta’ya şu sözü vermedik mi? Biz bütün belediye binalarını açık tutacağız ve yerinde yönetim yapacağız. Bunu söyledik. Projeleri olmadığı için konuşuyorlar. Ne yapacaklar, hizmet yapamayacaklar. Biz Çanta’mızdaki düğün salonunu bitireceğiz, tamamı ile tam teşekküllü bir şekilde hizmete açacağız. Ben çantayı bilen bir kardeşinizim. 90’lı yıllarda Çantaspor’da futbol oynadım.  Dün Çanta’ya gelmeyenler bu gün geliyorlar. Ama şuna emin olun ki yarın gelmeyecekler. Çünkü gelecek olan yine AK Parti var. Hizmet edeceğiz.
Çanta’ya çok güzel bir belediye hizmet binası yapacağız. Hizmetler yerinden alınacak. Bu bizim samimiyetimizi gösterir. Çanta’yı sevdiğimizi gösterir. Onlar bunu dahi söyleyemiyorlar. Bakın muhtarlarımız burada. Çanta’mızın problemlerini, belediye başkanımız ile birlikte yöneteceğiz. Sorun bizim sorunumuz. Bu milletin derdi bizim derdimiz. Biz onlar gibi 5 sene Çorlu’ya, Edirne’ye kaçıp ta 5. senenin sonunda Silivri’ye gelenlerden olmayacağız.
Çorlu’daki yanlış hesap bu sefer Ankara’dan döndü. Çorlu böyle soygun görmedi. Bu milletin bir kuruşu cebine giren, haram lokma boğazından geçen kişi bu ülkenin, Silivri’nin en adi en şerefsiz insanıdır.
29 Mart seçimlerinde bizim elimizi güçlendirin. Bizlerin elini güçlendirmeniz Silivri’nin, Çanta’nın elini güçlendirecek.
Biz Silivri’ye yıllardan beri yapılmayanları yaptık. Hastane açıldı. Diyor ki devlet yaptı. Evet devletimizin kurumu olan il özel idaresi ve Silivri il genel meclisi biz yaptık. Bunu dahi bilmiyor. Yıllardan beri Silivri’de başka siyasi parti yok muydu? CHP yok muydu? Belediye binası yapmadılar, hastane yapmadılar, adliye binası yapmadılar. Bunların hepsini biz yaptık. AK Parti iktidarı yaptı.
Eğer biz Silivri’ye hizmet ettiysek bize oy verin, eğer etmediysek bize oy vermeyin. Peki, Sayın Işıklar 10 sene Silivri’nin yönetimindeydi. Neden hizmet etmedi? Bunu da söyleyin. Çünkü hizmet etmedi. Ne yaptı? Yan gelip yattı, ihale takip etti, Çorlu’da işleri takip etti. Silivri’ye asla hizmet etmedi. Bundan sonra da hizmet edemez. AK Parti iktidara gelecek. Silivri’yi de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni de AK Parti alacak.
Geçen hafta burada talihsiz bir konuşma yaptılar ama şunu bilin ki biz ayrımcı değil, birlik ve beraberlikten yana olan insanlarız. Biz 70 milyon kardeşiz ve Silivri’de yaşayan herkes Silivri’lidir.” dedi.
Silivri Belediye Başkanı, AK Parti Silivri Belediye Başkan Adayı Hüseyin Turan ve ekip arkadaşları, mitingin ardından kahvede vatandaşlarla birlikte çay içti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol