Silivri Facebook
banner88

Turan işadamlarına projelerini anlattı

Silivri Belediye Başkanı, AK Parti Silivri Belediye Başkan Adayı Hüseyin Turan, Silivri Sanayici ve İşadamları Derneği’nin toplantısına Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Ender Gezici ve ekip arkadaşları ile birlikte katıldı.

TURAN, PROJELER HAKKINDA BİLGİ VERDİ

"5 yıl önce yine burada yapacağımız işlerin sözünü verirken, birçok kişinin “Acaba yapılır mı?” diye tereddütleri olduğunu görmüştüm” diyen Silivri Belediye Başkanı, AK Parti Silivri Belediye Başkan Adayı Hüseyin Turan, 5 yıl önce söz verdikleri tüm işleri yaptıklarını söyledi. Yaptıklarının ilçe genelinin kullanımına sunulan bölümlerini sanayici ve işadamları ile paylaşan Silivri Belediye Başkanı, AK Parti Silivri Belediye Başkan Adayı Hüseyin Turan, önümüzdeki 5 yıl yapacaklarını da anlattı.
Slayt gösterimi eşliğinde tüm projelerini tek tek anlatan Silivri Belediye Başkanı, AK Parti Silivri Belediye Başkan Adayı Hüseyin Turan, “5 yılda verdiğimiz her sözü yerine getirmenin gururu ile karşınıza çıkıyoruz. Çağdaş şehircilik ilkeleriyle, altyapı, üstyapı, spor, çevre, eğitim, kültür, sanat ve sosyal belediyecilikte Silivri’de ilkleri uyguladık, uygulamaya da devam edeceğiz. Silivri’ye doğalgazı 1 yılda getiren ak kadrolarımızla, Büyükşehir belediyemizin öncülüğünde metro hattını da ilçemize ulaştıracağız. Köprü, katlı kavşak, altgeçit ve yol uygulama projelerimiz kapsamında; KİPTAŞ ile Mimarsinan Mahallesi bağlantısını TEM Otoyolu altgeçidinden sağlayacağız. Halk Ekmek Fabrikası ile Akevler Sitesi arasında köprülü üstgeçit yol yapacağız. Bölge trafik istasyonu yanına yonca kavşak yapacağız. Yeni Devlet Hastanesi ile Aygaz arasında köprülü üstgeçit yol yapacağız. Silivri girişinde çevre ve yol düzenlemeleri yapacağız. Balkan Koleji ile Mimarsinan Köprüsü arasında yan yollar yapacağız.

Boğluca ve Tuzla derelerimizi ıslah edeceğiz. Dere zeminlerini betonla, yan duvarlarını taşla kaplayacağız. 
İleri derece Biyolojik Atıksu Arıtma tesislerimiz ile arıtılan su Marmara Denizi’ne dökülecek. Silivri ve Selimpaşa’daki 2 arıtma tesisimiz devreye girdiğinde deniz ve çevre kirliliği tarihe karışacak.
Sporda dev hamlelere devam ediyoruz. Alipaşa, Mimarsinan ve Gazitepe mahallemize semt sahaları yapıyoruz.
Silivri’nin yıllardır eksikliğini hissettiği kültür merkezi’nin inşaat çalışmalarına başladık. Artık Anadolu Ateşi’ni de Silivri’de izleyebileceğiz, tiyatro izlemek için İstanbul’a gitmeyeceğiz.
Turgut reis ilköğretim okulu’nun projesini hazırlattık, Anıtlar Yüksek Kurulu’na onaylattırdık. Eğitim döneminin ardından yıkıp yerel mimariye uygun bir görünümle yeniden yapacağız.
İşletmesi belediyemiz tarafından sağlanacak 2. huzurevimizi, toplu konutlar mevkiinde yapacağız. 100 yatak kapasiteli 2. huzurevimiz, yaşlı vatandaşlarımızın temel gereksinimlerinin karşılanacağı, sağlık açısından kontrollerinin yapılacağı, ilgi ve becerilerini geliştirebileceği bir kompleks olarak tasarlandı.
Toplu konutlar mevkii’nden 225 bin m3 çöp taşıdık. Eski çöplük alanına anfi tiyatro, yürüyüş, koşu, bisiklet yolları, otopark, kafeterya, soğuk piknik alanı, kültür yolu gibi donatılar bulunan yaşam parkı yapacağız.
Boşnakbahçe mevkiinde masal kahramanları, çocuk oyun alanları, fıskiyeli meydan düzenlemelerini içiren Masal Parkı yapacağız.

Türkiye’nin en büyük havalimanı Silivri’ye yapılıyor. 7 bin dönümlük İstanbul Atatürk Havalimanı’nın 1,5 katı büyüklüğünde, 10 bin dönümlük alanda yapılacak havalimanı ilçemizin modern yüzü olacak. Havalimanı ile ilçemizi uluslar arası ulaşım, ticaret ve turizm merkezi haline getireceğiz.
Silivri’nin iki ucunu sahilden bağlıyoruz. Selimpaşa ile Gümüşyaka arasında 34 kilometrelik sahil yolu projesini kısım kısım hayata geçireceğiz. Bu projenin tamamını 5 yılda yapmayacağız. Bunu özellikle belirtmek istiyorum.
Plajlarımıza Avrupa standartları geliyor. Su sporları merkezi, tribünlü plaj voleybolu sahası, jimnastik alanı, tenteli-şezlonglu-ahşap platformlu güneşlenme alanları, soyunma ve duş kabinleri, wc, cankurtaran kuleleri, çocuk oyun alanları ile Kumluk Mevkii ile Klasis Otel arasındaki kıyıda çağdaş düzenlemeler yapacağız.
Çocuk oyun alanları, yürüme bantları, bisiklet yolları, şehir terasları, çevre ve peyzaj düzenlemeleri ile Silivri sahili düzenleme projesini ilçemizin hizmetine sunacağız.” dedi.

TURAN VE KARAKAŞ, PLANLAR HAKKINDA DA BİLGİ VERDİ

Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’ın ardından Silivri Belediye Başkan Yardımcısı, AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi Adayı Metin Karakaş, 1/100.000 ölçekli İstanbul İl Çevre Düzeni Nazım İmar Planı ve Silivri merkez ve 17 mahalle ve köyün 1/5000’lik planlamasını da içeren İlçe Nazım İmar Planı hakkında SİAD üyelerine planlar üzerinde bilgi verdi.

TURAN, İŞADAMLARININ SORULARINI DA YANITLADI

SİAD Başkanı Kadir Baran’ın krize rağmen Silivri’yi anlatan “300 fabrikamız var ve hiçbir kapanmadı. 100 yeni fabrika açılacağını biliyoruz” ifadesinin ardından sanayi ve işadamlarının soruları yanıtlandı. Yasaya göre köylerdeki fabrikaların 1 Nisan’a kadar Tarım Müdürlüğü’nden uygun görüş alarak fabrikalarını ruhsatlandırmalarını yineleyen Başkan Turan, “Ben fabrika kapısına kilit vuran belediye başkanı olmadım” dedi.
Başkan Turan, sanayicilerin fuar alanı isteğini de değerlendirdi ve 100.000’lik plan üzerinde Maxi yanında planlanan fuar alanını göstererek “Siz daha istemeden biz yerini belirledik” dedi.

YAZICI, HÜKÜMETİN YAPTIĞI ÇALIŞMALARI ANLATTI

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı ise konuşmasında sanayici ve istihdam konularında hükümetin yaptığı çalışmaları anlattı. Yazıcı, “Türkiye’de imkanlar sınırlı ve kısıtlı. Proje tercihlerimizi doğru yaptık. 3 Kasım 2002’deki Türkiye’nin durumunu lütfen hafızalardan lütfen çıkarmayın. Kriz dolayısı ile eleştiriler yapılıyor. Hükümet paket açıklamadı. Hükümet tedbir almadı. Ekonomi ile ilgili bakın arkadaşlarımız bu konu ile ilgili bakan arkadaşımız hep bu konu üzerinde. Meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları, sendikalar ile toplantılar yapıldı ve yapılmaya da devam edecekler.
Bakın iş veren üzerinden sigorta priminden beş puan indirdik. Bankaların Merkez bankasına yatırdıkları (muhzal) Karşılığı 2 puan indirdik. Dolayısı ile bankalara iki buçuk milyar dolar tutarında bir  kaynağı kredi olarak kullandırmak imkanı sağladık. 18 Şubat 2009 tarihinde bir kanun çıkardık. 5838 No’lu kanunu çıkardık. Onda pek çok imkan getirdik. Onlardan bir tanesi şu. Özelikle tekstil, konfeksiyon ve deri gibi alanlarda faaliyet gösteren fabrikalar işletmelerini, kalkınmada öncelikli öğelere 31 Aralık 2009 tarihine kadar taşımaları ve en az elli işçi istihdam eder şartı ile ödemek zorunda oldukları kurumlar vergisine yüzde 75’ini almayacağız.
Emekli maaşı haczedilmeyecek dedik. Bu sosyal bir politika, çekte vade olmaz, bundan önce çok mağdur olan iş adamlarımız var. 31 Aralık 2009 sonuna kadar çekin üzerindeki tarihe itibar edilecek şeklinde kanunda düzenleme yaptık.

İstihdama yönelik olarak işverenlerimize dedik ki aman üretim düşüklüğü nedeni ile işçileri çıkarmayın. İstihdam yükünü belirli oranda İşsizlik fonundan karşılayacağız dedik. Üç aydı, altı aya çıkardık. İki katına çıkardık. Gerektiğinde bunu altı aya kadar uzatma kararı verdik bakanlar kurulunda.
Otomotiv KDV ve ÖTV indirimi çıktı. Biz sizin için varız, arkadaşlarım sizin için var. Sizin sorunlarınızı çözdüğümüz oranda sizi mutlu görünce biz mutlu oluyoruz. Bizim siyasete bakışımız bu, gece gündüz bu ülkeye olan sevgimiz ve sevdamız ile düşünüyoruz.
Bütün bunları yaparken biz iki noktaya önem verdik. Bu ülkede hiç bir ayrım yapmadık. Doğu, batı, kuzey, güney demedik Türkiye’nin her yerine hizmet yaptık.
Hiçbir insanımız arasında düşüncesi itibari ile hiçbir ayrım yapmadık, etik itibari ile mezhebi ile yapmadık. Yaradılanı yaradandan ötürü sevdik. Bu anlamda da gerçekten 81 ilin tamamında Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünü teminat olarak görüyoruz.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol