Silivri Facebook
banner88

'Turan ve Değirmenci niçin aynı safta?'

Melis AVCI

Maşalacı Sürücü Kursunun sahibi Emrah Maşalacı, gazetemize çarpıcı açıklamalarda bulundu. Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan ve Silivri eski Belediye Başkanı Selami Değirmenci'nin yerel seçimler için birlikte hareket ettiğini iddia ederek, ‘Birbirlerine söylediklerini çabuk unuttular’ diyen Maşalacı şunları söyledi; “Bundan kısa bir süre önce Selami Değirmenci ve Hüseyin Turan neler söyledi demeyeceğim. Bundan çok kısa bir süre önce Seymen villalarını televizyona çıkaran kimdi? Peki, bugün Selami Değirmenci için “Bastığı yerde ot bitmez, sinemayı sattı, New Center’ı sattı. Durmuşoğlu’na bizi rezil etti” diyen kimdi? Bunlar sonrasında bugün kalkıp ta “15 yıllık tecrübesinden yararlanacağız” diyen kim? Peki o günle bugün arasında değişen ne? Hüseyin Turan ve Selami Değirmenci hangi ortak noktada birleştiklerini söylesinler, o zaman kimse herhangi bir şey söylemez. Benim sormak istediğim bu. Ben bunu bir vatandaş olarak soruyorum. Benim konuşmamı da babamı listeye almadıkları için kızgınlığımdan söyledim sanıyorlar ama ben bunu başından beri söylüyorum. Silivri’ni makûs tarihini değiştirmek lazım. Örneğin dün Tahir Sert başkanlık için savaş ediyordu. “Hüseyin Turan aday olursa AK Parti kaybeder” diyordu. Bugün kardeşini niye dördüncü sıraya teslim etti? Bu kadar önemli mi bu koltuk? Bir insan makam için, koltuk için bu kadar kendinden feragat etmemeli. Siyaset o zaman kirleniyor. Düne kadar kanlı bıçaklı olduğun adamlarla, bugün ortak noktada buluşup ‘ağabeyim’ diyince bu işin tadı kalmıyor. Bu birçok kişi için geçerli.”

“Siyasette gençler olacak”

Maşalacı konuşmasına şu sözlerle devam etti “Ben Ahmet Maşalacı’nın oğlu olarak değil, bir vatandaş olarak bunları sorguluyorum. Biz burada yaşıyorsak, buranın havasıyla suyuyla büyüdüysek bunları sorgulamaya da hakkımız var. Siyaset insanın meşrebidir. Makama gelene kadar bir tane çocuğun elinden tutmamış adamlar, oraya gelince iyilik meleği gibi davranıyorlar. Hoş olmayan taraf bu. Ama bu Silivri’nin son makus tarihidir. Artık bu yaşın devri kapanacak. Zaten son aday seçimlerinde de gençlerin hevesini hepimiz görüyoruz. Bundan sonra siyasette gençler olacak.”

“Yeni bir oluşum içindeyiz”

Gençlere yönelik yeni bir oluşum içinde olduklarını dile getiren Emrah Maşalacı “29 Mart’ın ertesinde de Silivrili gençlerle bir oluş içinde olacağız. Onun hazırlığını yapıyoruz. Bu siyasi bir platform değil. Siyaset olunca menfaat oluyor. Bizim yönetmeliğimizde herhangi bir partiye üye olmamış insanların yer alacağı belirtilecek. İnşallah Silivri için hayırlı olur” dedi.

“Parti değişikliği döneklik değildir”

Parti değişikliğinin insanlar tarafından ‘döneklik’ olarak yorumlanmasının yanlış olduğunu dile getiren Maşalacı “Dönek takım değiştirene denir. Fenerbahçe’yi tutan adam Galatasaray’a geçerse döneklik yapmış olur. Ama siyasette bu böyle değildir. A partiden B partisine geçen bir adamın siyasi görüşü değişmiş demektir. İnsanlar takım tutar gibi parti tutmaya devam ederse, Türkiye 70- 80 yaşındaki liderlerden kurtulamaz. Siyaset değişken bir yapıya sahiptir. Siyaset insanlara hizmet etme biçimidir. Siyaseti bilmeyen insanların siyaset yapmaya çalışması bizi yoruyor. Bizim için kazanılması gereken yer Silivri. Belediyeden bugüne kadar hiçbir menfaatim olmamıştır, BEDAŞ’ta çalışmıyorum, belediye personeli değilim. Bizim hiçbir kaybımız yok, Silivri kazansın” şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol