Silivri Facebook
banner88

Turan'ın önergesi tüm İstanbula yaradı!

Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyeleri Yasası ve 5747 Sayılı Belde Belediyeleri’nin kapatılması yasaları doğrultusunda köy ve beldeden mahalleye dönüştürülen yerleşim alanlarında mezarlıkların tapu ve ruhsat ücretlendirilmesi ile ilgili konuda çözüm girişimi olumlu sonuçlandı. Turan’ın teklifini oy birliğiyle kabul eden İBB Meclisi, İstanbul’da 24 Temmuz 2004 tarihinden önce defin yaptığını belgeleyen vatandaşların mezarlık yeri tapusu ve ruhsat işlemlerinden bir kereye mahsus olmak üzere ücret alınmamasını kabul etti.

TURAN, 9 ŞUBAT’TA İBB MECLİSİNE ÖNERGE VERDİ


nde bulundu. Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, 9 Şubat 2009 tarihinde Silivri ve Çatalca’da söz konusu yerlerde 24 Temmuz 2004 tarihinden önce defin yaptığını belgeleyen vatandaşların mezarlık tapu ve ruhsatı için ücret ödememesini İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne teklif etti. Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’ın İBB Meclisi’ne sunduğu önergede “Silivri ve Çatalca İlçe sınırları ile ilgili olarak; 5216 Sayılı yasa ile köy tüzel kişiliğini kaybederek ilgili belediyelere mahalle olarak bağlanan köy mücavir alanları ve 5747 Sayılı Yasa ile İlk kademe belediyesi tüzel kişiliğini kaybederek İlçe Belediyesine mahalle olarak bağlanan İlk Kademe Belediyesi mücavir alanları içerisinde 24 Temmuz 2004 tarihi öncesi defin yapıldığını belgeleyen vatandaşlarımızın mezarlık yeri tapusu ve ruhsat işlemlerinin bir defaya mahsus ücretsiz olarak yapılması hususunun; Hukuk Komisyonu’na havalesini saygılarımla arz ederim” ifadesi yer aldı.
 
TÜM İSTANBUL FAYDALANDI

Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’ın teklifi İBB Meclisi tarafından kabul edilerek Hukuk Komisyonu’na havale edildi. Önergeyi inceleyen Hukuk Komisyonu, Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’ın Silivri ve Çatalca’yı baz alan önergesini İstanbul geneline yaydı ve kabul etti. Önergeyi “Teklif konusu İstanbul Sınırları içerisinde, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Yasası ile köy tüzel kişiliğini kaybederek ilgili belediyelere mahalle olarak bağlanan köy mücavir alanları ve 5747 sayılı Yasa ile İlk Kademe Belediyesi tüzel kişiliğini kaybederek İlçe Belediyesine mahalle olarak bağlanan İlk Kademe Belediyesi mücavir alanları içerisinde 24 Temmuz 2004 tarihi öncesi defin yapıldığını belgeleyen vatandaşlarımızın mezarlık yeri tapusu ve ruhsat işlemlerinin bir defaya mahsus olarak ücretsiz olarak yapılması hususundaki önerge 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu 7/s bendi, 24/h bendi ve 5393 sayılı Belediye Yasasının 18/m bendi uyarınca tadilen uygun bulunmuştur.” ifadesiyle kabul eden Hukuk Komisyonu’nun görüşü, İBB Meclisi tarafından da oy birliğiyle kabul edildi.
Karara göre, İstanbul’da 24 Temmuz 2004 tarihinden önce defin yaptığını belgeleyen vatandaşların mezarlık yeri tapusu ve ruhsat işlemlerinden bir kereye mahsus olmak üzere ücret alınmayacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol