Silivri Facebook
banner88

TYSD'den Işıklar'a tam destek

Yerel seçimlere 40 gün kala siyasi partiler ve Belediye Başkan adayları çalışmalarını hızlandırdılar. Gün içerisinde birçok mekân, kurum, kuruluş esnaf ziyaretlerinde bulunan Belediye Başkan Adayları’ndan CHP’li Özcan Işıklar ve eşi Esma Işıklar ile Belediye Meclis Üyesi Aday Adayları, dün Türkiye Yardım Sevenler Derneği Silivri Şubesi’ni dernek binasında ziyaret etti.
Kuruluşunu 1928 yılında Mustafa Kemal’in yaptığı TYSD Silivri Şubesi’ne yapılan ziyarette dernek yöneticileri , AKP iktidarının ve zihniyetinin Türkiye’ye zor günler yaşattığını dile getirdiler.CHP de ki çarşaf açılımı ve kuran kurslarına ilişkin son dönem açıklamalara tepkili olduklarını belirten yöneticiler, Silivri gençliğinin sosyal ve kültürel gelişimden mahrum bırakıldığını, çocukların ve gençlerin Mustafa Kemal’in emanetine yakışır biçimde yetiştirilmediğini; bu konuda Özcan Işıklar’dan çok umutlu olduklarını ve CHP’yi kayıtsız şartsız destekleyeceklerini söylediler. Dernek yöneticilerinin konuşmalarının ardından son derece memnun olduğu gözlenen Özcan Işıklar, dernek yetkililerin kaygılarına aynen katıldığını ve 29 Mart’tan sonra bu kaygıların ortadan kalkacağına dair söz verdi. Projelerin içerisinde kültür merkezleri yerel bazlı spor akademileri, müzik, sanat ve bilişim teknolojileriyle donatılmış sosyal gelişme evleri, psikolojik danışma merkezleri, çağdaş gençlik kampları, Cumhuriyet gençlik evleri gibi sosyal gelişime katkı sağlayacak projeleri olduğunu ve göreve gelir gelmez bunları hayata geçireceğini açıkladı.

Işıklar “Dayatmacı sadaka kültüründen, Silivri’yi bir varoş kültürü gibi gören zihniyetten, hiçbir önceliği dikkate almadan insanın fakirliğinden beslenen düşünceden kurtarmamız gerek.”diyerek önemli bir projesini de açıkladı.
Işıklar, vaatlerinden biri olan, adını‘Gıda Bankacılığı’ olarak açıkladığı projesini Yardım Sevenler Derneği yöneticileriyle paylaştı. CHP Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar’ın bu projesinden yararlanacak olan yoksul kesim refüze olmadan market kültürü çerçevesinde ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Sözlerini sürdüren Işıklar “Silivri deki dernekleri toplayarak bir yönetim kuracağız. Bu amaçla uğraşan derneklerden temsilciler alıp Silivri’nin dışında bir yere temel ihtiyaçlar doğrultusunda alışveriş merkezi kuracağız. Bu alışveriş merkezinden yararlanacak vatandaşlarımıza bir akıllı kart verip ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra bu kartı ile ödemesini yapmasını sağlayacağız. Karta sahip olan vatandaşlarımız gıda ve sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanabilecekler.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol