Silivri Facebook
banner88

''Yerel seçimlerde bedel ödeyeceğiz''

Melis AVCI

AK Parti Silivri İlçe Teşkilatı, temayül yoklamasına katılacak olan delegeler için geçtiğimiz Cuma günü akşamı aday adayı tanıtım programı düzenledi. Temayül yoklamasına katılacak olanların; kurucular, ana kademe yönetim kurulu, ana kademe yedek yönetim kurulu, kadın kolları ve asil yönetim kurulu, gençlik kolları ve asil yönetim kurulu, ana kademe mahalle başkanları, ana kademe mahalle kadın kolları başkanları, ana kademe mahalle gençlik kolları başkanları ve belde başkanları olacağı açıklandı.
Saat 19.00’da başlayan programda, AK Parti’den Silivri Belediye Başkan Aday Adayı olan Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, Çanta Belediye Başkanı Tahir Sert ve Selimpaşa Belediye Başkanı Ahmet Yağcıoğlu temayül yoklamasına katılacak olan delegelere tanıtıldı. Çanta Belediye Başkanı Tahir Sert, konuşmalarıyla, programa damgasını vurdu.

Gezici: “Aday adaylarımız siyasi bozgunculuğa alet olmayacağını inanıyoruz”

İlk konuşmayı yapan AK Parti Silivri İlçe Başkanı Ender Gezici şunları söyledi: “10 Kasım 2008 tarihinde başlamış olan belediye başkanı aday adaylığı başvuru süresi, 31 Aralık 2008 Çarşamba Günü sona ermiş bulunmaktadır. Bu tarih itibariyle Silivri Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Turan, Selimpaşa Belde Belediye Başkanı Sayın Ahmet Yağcıoğlu ve Çanta Belde Belediye Başkanı Sayın Tahir Sert Silivri Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurularını yapmış bulunmaktadır. Bu program 4 Ocak 2009’da teşkilatımızın fikirlerinin alınacağı, temayül yoklaması öncesinde aday adaylarımızın tanıtımı için hazırlanmıştır. Devam edecek olan bu sürecin sonunda 3 aday adayımızdan sadece bir tanesi seçilecek fakat bizler, diğer aday adaylarımızla teşkilatımızın birlik ve beraberliğini, bütünlüğünü ve tüm üyelerimizin kardeşliğini korumaya devam edeceğiz. Bu akşam aday adayı olarak aramızda bulunan, Sayın Hüseyin Turan, Sayın Ahmet Yağcıoğlu ve Sayın Tahir Sert partimizin mihenk taşı haline gelmiş isimleridir. Bu siyasi yarışın sonucu ne olursa olsun, siyasi bozgunculuğun peşinde koşan insanları memnun etmeyeceklerini yürekten inanıyoruz. Tüm Türkiye için olduğu gibi, Silivri içinde hayırlı olsun. Durmak yok yola devam.”

Karabulut: “Silivri için yapılacak çok iş var”

Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı Rabia Karabulut, yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “28 Mart yerel seçimlerinde göreve geldikten sonra Silivri’nin dağ gibi birikmiş dertlerine derman ararken, bir yandan da ilçemizin kayıp yıllarını telafi etmeye çalıştık. Bir ilçenin geleceğini adım adım inşa etmeye çalıştık. Ve bunu on binlerce insanla birlikte yaptık. İlçemiz için daha yapılacak birçok iş var.”

Koltuk: “Silivri’yi aldık, bir daha bırakmayız”

AK Parti Silivri İlçe Teşkilatı Aday Adayı tanıtım programına katılan AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ali Koltuk’ta yaptığı konuşmada birlik ve beraberliğin önemini vurgularken “Bizim için aday olacak arkadaştan ziyade, aday olmayacak olan arkadaşların tavrı önemlidir” dedi. Silivri’de yapılan hizmetleri muhalefetin hayal bile edemeyeceğini belirten Koltuk “Silivri’ye çok büyük hizmetler yapıldı. Bu hizmetler hayal bile edilemeyecek hizmetlerdi. Biz Silivri’yi aldık. Aldığımız yeri bir daha bırakmayız” şeklinde konuştu.

Sert: “2004 seçimlerini Selami Değirmenci sayesinde kazandık”

Soyadının alfabetik sırasına göre düzenlenen konuşma sırasında, ilk konuşmayı Çanta Belediye Başkanı Tahir Sert yaptı. Kısaca özgeçmişinden bahseden Sert şunları söyledi “Çanta beldesinde yaptığımız hizmetleri Silivri genelinde yapmak için geldik. Silivri’yi 2004 seçimlerinde, tabir-i caizse Selami Değirmenci’nin yardımı ile kazandık. Mevcut belediye başkanı CHP’den istifa edip, Genç Parti’den aday olunca Genç Parti % 20, CHP % 30 oy alıyor, bizde % 34.8 ile seçimi kazanıyoruz. İyi ki de kazanmışız. Silivri bu son 4,5 yılda, görmediği hizmeti gördü. Fakat bu trilyonluk yatırımlara rağmen, Silivri 2007 genel seçimlerinde oy oranımız düştü. Bunu hizmet eksikliğine bağlamıyorum, kimseye de kabahat bulmuyorum. Silivri coğrafyası böyle bir coğrafyadır.

İstanbul’un her yerine hizmet götüren çok başarılı bir Büyükşehir Belediye Başkanımız var. Ama Şişli’de, Beşiktaş’ta, Bakırköy’de, Kadıköy’de ve Avcılarda oylarımız düşüyor. Bunun sebebi de şu; orada ki insanlar bizim parti politikalarımız beğenmiyorlar. Ne yaparsak yapalım, yolları altın da kaplasak bizim bu bölgelerde oy alma şansımız maalesef olmuyor. Silivri coğrafyası da buna benzer bir coğrafya. Bu kadar hizmetten sonra, geçtiğimiz genel seçimlerde CHP hiçbir şey yapmadan girdiği seçimlerde bizden sadece 100 oy eksik aldı. Bu kadar hizmetten sonra bu mu olmalıydı? Hizmet oya tahvil olsaydı, Silivri’de ki oylarımızın % 80’lere çıkması gerekirdi.
 
Gelelim belde belediyelerine, belde belediyelerini kapattık. Burada oylarımız yarı yarıya düştü. Halkın arasında dolaşıyoruz, beldelerde inanılmaz bir tepki var. Haklılık derecesi de var mı evet var. Değirmenköy Belediyesi 48 yıllık belediye. Oradaki vatandaşlara belediyenin kapatıldığını nasıl anlatırsın? Biz anlatmasına anlatıyoruz ama onlar anlamak istemiyorlar” Sert konuşmasına şu sözlerle devam etti “Biz bu yerel seçimlerde bir bedel ödeyeceğiz. İnşallah bu bedel Silivri’yi kaybetmek olmaz. Ben aday olmak derdinde değilim. Bir şeye çok üzülüyorum. Çalışıyorum, uğraşıyorum, çabalıyorum ama Silivri Belediye Başkanlığı için bir tane oy taşımakta zorlanıyorum. Beldelerde büyük sıkıntı var. Benim Hüseyin Başkanımla hiçbir sıkıntım yok. Bende bölgeciliğe kesinlikle karşıyım. Türkiye Cumhuriyeti içinde yaşayan herkes kardeştir.
 
Fakat beldelerin kapatılmasıyla mağdur olan insanlar var ve bu beldelerde yaşayan insanların % 67’si göçmen kökenli. Karşılarında da göçmen bir aday görmek istiyorlar. Bende bu sıkıntıyı gördüğüm için aday oldum. Partimi seviyorum. Partim üzerine ne görev veriyorsa, bunu taşımaya hazırım. Belediye yönetiminde hiçbir şekilde görev almayı düşünmüyorum. Bunun kesinlikle altını çiziyorum. Bir partili olarak da herkesten çok çalışacağımın sözünü veriyorum.”

Turan: “Problemleri çözecek olan tek parti AK Parti’dir”

Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan: “Bizler geçmişi çok çabuk unutan insanlarız. İnsanların önce geçmişlerine bakmaları gerekiyor. Geçmişine bakarken, şehrin geçmişine de bakması gerekiyor. Silivri’de 2004 yılında göreve geldiğimizde, kendi belediye binası olmayan bir yönetim vardı. Alt yapısı olmayan, yoldaki çamurdan ötürü okula alınmayan çocuklar vardı. Kendimizi tanıtmak yerine, yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatmamız gerekiyor. Silivri su problemi çekiyordu. Biz bu sıkıntıyı çözdük. Silivri’ye doğal gazı getireceğiz dedik, ‘getirseler getirseler siyasal gazı getirir’ dediler. Gelmez dedikleri doğalgaz, köylere kadar gitti. Silivri’ye doğalgaz gelmeseydi, beldelere gelebilecek miydi? Her yağmurda bütün kanallar taşarak, evlerin bodrum katları pis sularla doluyordu. Silivri bunları hiçbir zaman hak etmedi. Hiç abartı yapmadan bunları konuşuyoruz. Tarihi kale parkı kurtardık. Silivri’de AK Parti iktidarından önce 19 okul vardı, bugün 42 tane okul var.

Sözde Silivrili olmak değil, özde Silivrili olmak. ‘Ben Silivriliyim’ peki bugüne kadar Silivri’nin değerleriyle ilgili ne yaptın? Hiçbir şey yapmadın. Nüfus cüzdanında insanın şuralı ya da buralı yazması önemli değil. O yere, o memlekete, yaşadığı yere hizmet etmesi, nüfuz cüzdanında ki kimlikten çok daha önemlidir. Biz belediye binasını başka yere yapmadık, alt yapıyı başka bir yere yapmadık, doğalgazı başka yere götürmedik. Bunları herkesin bilmesi gerekir. Kiptaş konutları Silivri’de bir devrimdir. Bunu herkes görüyor. Silivri’mizle ilgili büyük hayallerimiz var. Silivri’mizin üniversite merkezi olmasını istiyoruz. Silivri’ye 2 vakıf ve bir devlet üniversitesi yapmak için görüşmelerimiz devam ediyor. Biz bize mantığından çok hepimiz olalım, çok olalım, iri olalım, diri olalım. Silivri’mizin geleceğine yatırımlar yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz.”
 
Birkaç konuda bilgi vermek istediğini söyleyen Turan şunları söyledi: “Belde belediyeleri kapanınca bize tepki olmaz. Çünkü bazı belde belediyelerine, AK Partili belediyeler bu konuda çok iyi çalıştı, yıllardır hiçbir hizmet gitmiyordu. İnsanlar ‘Silivri’de yapılanları görün, bize neden bu şekilde hizmet yapmıyorsunuz’ demeye başladı. Şimdi Silivri’ye yapılanlar, belde belediyelerine de yapılacak. İnsanları bunları duydukları zaman bize oy verecekler. Belde ziyaretlerinde de gördüm ki insanlarda böyle bir tepki yok. Bunu yapan Cumhuriyet Halk Partililer. Çünkü söyleyecek sözleri yok. Biz beldelerde ki problemleri çözmek için geliyoruz. Bu problemleri çözecek olan tek parti AK Parti’dir. AK Parti’mizin üç tane olmazda olmazı vardır. Bir; AK Parti hiçbir zaman dinsel bir parti değildir. İki; AK Parti hiçbir zaman ırk üzerine siyaset yapmaz. Üç; AK Parti hiçbir zaman bölgesel bir parti değildir. AK Parti bu değerler üzerinden siyaset yapar, bizde bugüne kadar bu değerler üzerinden siyaset yaptık. Kim olursa olsun, önemli olan AK Partili belediye olsun. Kim aday olursa sonuna kadar arkasında olacağız.”

Yağcıoğlu: “İnşallah sonunda Silivri kazanacak”

Selimpaşa Belediye Başkanı Ahmet Yağcıoğlu, özgeçmişini anlattığını konuşmasının ardından şu ifadelere yer verdi; “Bizim Selimpaşa’mız da Büyükşehir vasıtasıyla birkaç tane cadde alt yapısıyla birlikte yapıldı. TOKİ yatırım programı devam ediyor. Doğal gaz Silivri’ye geldikten bir sene sonra Selimpaşa’ya da geldi. Selimpaşa halkı da doğalgaza kavuşmuş oldu. Selimpaşa’da bu dönem bir tane Anadolu meslek lisesi yapıldı ve hizmete girdi. Araptepe mevkiinde bir tane ilköğretim okulumuz yapıldı ve bu yıl üçüncü hizmet yılına girdi. Selimpaşa’da bir düz lisemiz, kapalı spor salonu olan bir ilköğretim okulu daha yapıldı. Sağlık konusunda da ciddi yatırımlar yapıldı.

Uzun yıllardan beri siyasi sebeplerden dolayı yatırımı duran, Selimpaşa Travmatoloji Hastanesi bu dönemde hizmete girdi. Selimpaşa’da yapılan hizmetlerin çok büyük bir miktarı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş ve Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan sayesinde kavuştuk. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız, hizmet yaparken parti ayırmıyor ama yapılanlar AK Parti iktidarı sayesinde yapılıyor. Selimpaşa halkı yapılan hizmetlerden gurur duyuyor. Selimpaşa inşallah bu borcu ödeyecek. Biz İstanbul’dan aldığımız bu borçları oylarımızla ödeyeceğiz. Şartlar ne olursa olsun ben karşınızda aday adayı bir arkadaşınızım. Gece ve gündüz demeden kim aday olursa olsun, köy köy, mahalle mahalle gezip, Silivri’de bu hizmetlere devam edeceğiz. İnşallah sonunda Silivri kazanacak.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol