Silivri Facebook
banner88

'Yıldız tüm Karslıları temsil etmiyor'

Melis AVCI

CHP Silivri Belediye Başkan Adayı olan Özcan Işıklar’ın başkan yardımcılığına aday olan Silivri Kars- Ardahan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Murat Yıldız’a tepkiler sürüyor. Silivri’de yaşayan ve ‘toplumumuz’ olarak bahsettiği Kars kökenli vatandaşların arkasında olduğunu iddia eden Yıldız’a Silivri’de yaşayan Karslı Hayrettin Doğan’dan tepki geldi. Karslı olarak Yıldız’ı desteklemediğini dile getiren Doğan şunları söyledi;
“1976 yılında Kars'ta doğdum. 30 yıldır Silivri'de. Son günlerde yerel basınımızda Sayın Murat Yıldız'ın CHP üyesi olması ile ilgili olarak bazı yorumlar yer almaktadır. Sayın Yıldız'ın CHP üyeliğinin sanki Silivri'de yaşayan bütün Karslıların CHP'ye destek veriyormuş gibi yansıtılması hem demokrasi açısından hem de bireylerin özgür düşüncesi açısından son derece yanlıştır.
Sayın Yıldız, her ne kadar Silivri Kars-Ardahan Derneği'nin başkanı olsa da, Yıldız'ın CHP'ye üye olması sadece kendisini bağlayan bir siyasi harekettir. Sayın Yıldız CHP'li oldu diye Silivri'de yaşayan bütün Kars kökenli hemşerilerimizin CHP'li olması veya olmaması mümkün değildir. Sayın Yıldız kendi dar çevresindeki bazı yakınları ile birlikte CHP üyesi olmuştur. Kendisinin CHP üyesi olmasını da demokrasi kültürü açısından saygıyla karşılıyoruz ama bütün Karslılar'ın CHP üyesi olmadığını Silivri'de yaşayan herkes biliyor.”

“Bu kadar güçlüyse 2004’te neden meclise giremedi?”

Doğan açıklamalarına şu sözlerle devam etti; “Silivri, insanların birbirini yakından tanıdığı bir ilçe. Kim ne derse dersin herkes birbirini iyi tanır, geçmişte hangi siyasi görüşü taşıdığını da bilir, hangi siyasi partinin neyi amaçladığını da bilir. Silivri'de her şeyi bilerek yaşamak bir ayrıcalıktır. Bu nedenle Sayın Yıldız varsa kendi gücüyle, etkileyebilecek kapasitedeyse bütün Karslılarla aynı yolda yürüsün!
Sayın Yıldız, geçen seçimde AK Parti'den 7. sıra Belediye Meclis Üyesi adayıydı. Eğer Sayın Yıldız bu kadar güçlü olduğunu iddia ediyorsa, daha geçen seçimde Belediye Meclis Üyesi olarak seçilirdi.
Sayın Yıldız'ın biraz daha imkânı olsa Kars Derneği'ni gökyüzüne diker, zaten kimse bilmediği için kendi kendine orda zaman geçirirdi. Silivri’de Derneği kurdular, teşekkür ederiz ama özellikle yeri bilinmeyen bir derneğin hemşerilerimize hiçbir faydasını görmedik.
Karslı hemşerilerimiz, siyasi ve sosyal yaşamı yakından takip eden, kentine ve çevresine duyarlı insanlardan oluşmaktadır. Sayın Yıldız'a siyasi yaşamında başarılar diliyoruz. Sayın Yıldız siyasi menfaatleri için Kars toplumunu temsil etmemektedir. Bu açıklamayı da Sayın Yıldız'a basamak olarak kullanılmak istenmediğim için yapıyorum. Biz serhat Karslılar olarak gideceğimiz yolu biliriz. Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol