Silivri Facebook
banner88

ACİL Basın Toplantısında Değirmenci Sert Çıktı...

Değirmenci “referandum çalışmaları 23 Ağustos’dan itibaren bildiğiniz gibi ilçe seçim kurulunun denetiminde sürdürülüyor. İlçe seçim kurulu üyelerinin müştereken aldıkları bir karar var. Seçim propagandaların ve bilbordların kullanma şekli ile ilgili. Bu kurumun belirlediği güzergahlar var. Biz baştan beri buna sadık kalmaya çalışıyoruz. Defalardır şikayet etmemize rağmen, şikayet etmemize gerek olmayan bir konu aslında AKP bu yasadışı uygulamalarını sürdürüyor. Örneğin Silivri’de bulunan bilbordlarla ilgili tek kullanma yetkisi CHP’de. Siyasi partilerin 23 Ağustos akşamına kadar bilbordları kullanma taleplerini ilçe seçim kuruluna bildirilmesi gerekiyordu. Fakat bizden başka hiçbir parti bu talep de bulunmadı. Diğer siyasi partiler bu bildirimde bulunmadıkları için onların bu bilbordları kullanma hakkı yok oldu. Bize de 37 bin TL gibi bir fiyat çıkardıkları için bizde kullanmadık. Ama yasa gereği 11 Eylül akşamına kadar hiçbir siyasi parti kullanamaz. 5 metreyi geçmeyen büyük pankartlar sadece partilerin ilçe binalarında kullanıla bilir. Ama görüyoruz ki Silivri’nin girişinde asılan pankart, İSKİ’ye ait bir binaya asılan pankartlar var. Bunu ilçe seçim kurulu biliyor, ilçe emniyeti görüyor, jandarma bölgelerinde jandarma görüyor ama görevlerini yapmıyorlar. Başta İlçe seçim kurulu başkanımız olmak üzere Emniyet Müdürümüzü ve jandarma komutanımızı görevini yapmaya, yasaları uygulamaya devet ediyorum. Yasa dışılık başladığı zaman bunların ne zaman biteceği belli olmaz. Yasak olduğunu bile bile başta ilçe seçim kurulunu ve emniyet müdürümüzün dikkatini çekmek için bizde onların yasak olarak astıkları yerlere afiş asmak zorunda kalıyoruz. Burada bir yarış başlarsa farklı noktalara gelir.

Dün akşam Değirmenköy’de yaşanan olayda Gürcan Albayrak ile Değirmenci arasında kavga yaşanmıştı.

 Bu konuyla ilgili bir basın mensubunun sorusu üzerine Değirmenci şöyle devam etti. “ Bu konu bizim parti içi bir sorunumuz. Maalesef bu arkadaşımız hala kongre hesaplaşmasını bitiremedi. Kendi kafasında. Yaklaşık 8 aydır, 6 tane büyük örgüt toplantısı yaptık, parti çalışmaları yaptık.  İl başkanımızın ve milletvekillerimizin geldiği organizasyonların dışında, hiçbir organizasyonumuzda bu arkadaşımızın katıldığını göremezsiniz. Hiçbir çalışmaya destek vermedi. Birden bire orada partici kesildi. O toplantı ilçe organizasyonumuzun bir toplantısıydı. Organizasyona müdahale etmek istedi. Ve bana başkanım talimat verdi diyor. O toplantı belediye başkanımızın talimat vereceği bir toplantı değil, ilçe örgütünün düzenlediği bir toplantı. Ne şekilde düzenleneceğine kimin nereye oturacağına ilçe başkanlığı karar verir. O toplantıda bizim yönetim olarak aldığımız bir karar vardı. O zaten olay çıkarmaya hazırlıklı idi. Başka bir sebepten dolayı ve onu mazeret gösterdi. O nedenle orada olay çıkardı. Durumu parti büyüklerimizle paylaşacağız. Son derece saygısızca bir davranıştı. Sonuçta sever sevmez ben ilçe başkanıyım.

 Yasaları çiğnemek için AKP’nin veya iktidar partisinin mensubumu olmak gerekiyor.

Günlerdir referandum çalışmaları içerisinde AKP’nin yargıyı ve emniyeti nasıl  teslim almaya çalıştığını anlatmaya çalışıyoruz. İşte yasak olan bir sürü afiş çalışması ve hiçbir müdahale yok. Bu yasa dışılık böyle sürerse belli ki bundan sonraki seçimlerde  çok daha kötü şeyler olacak. Sonuç olarak bizim anlatmaya çalıştığımız şey, kamu görevlilerinin görevini yapmaması, iktidar partisini koruması kollaması. Bunu zaten anlatabildiğimiz anda, referandum da ne demek istediğimizi anlatmış olacağız. Diğer yaptığımız bütün çalışmalar bunu anlatma içindi. Görevini yapmayan insanları halkın gözü önünde teşir etmiş oluyoruz. MHP’nin yaptırdığı bir afişte kullanılan resme AKP’ itiraz etti. İki saat geçmeden resim kaldırıldı. Biz 3 gündür şikayetlerimizin sonucunu alamadık. Polis müdahale etmiyor maalesef” dedi.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol