Silivri Facebook
banner88

AK KADINLAR ORGANLARINI BAĞIŞLADI...

AK KADINLAR ORGANLARINI BAĞIŞLADI

 

   AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları’nın koordinasyonu ile Silivri İlçe teşkilatı konferans salonunda “ Organ Bağışı ve önemi” konulu seminer düzenlendi. AK Parti Silivri İlçe Kadın Kolları yönetimi ve mahalle kadın kollarının da katıldığı seminere Aygün Tomur konuşmacı olarak katıldı. Seminerde organ bağışının öneminde dikkat çeken hemşire Aygün Tomur, yapılan organ bağışları ile bir çok kişinin hayata yeniden döndüğünü ve bir çok kişinin de sağlığına kavuştuğunu vurguladı.

 

Aygün konuşmasında Peygamber Efendimizin hadisi-i şeriflerinden  de örnek göstererek “ Bir insanı yaşatmak, bütün insanlığı yaşatmaktır” hadisi şerifini bir kez daha hatırlatarak; Ülkemizde 70 binin üzerinde organ yetmezliği hastası var. Her yıl yaklaşık 5 bin kişi bu listeye dahil olmaktadır. Beyin ölümü gerçekleşen insanların, ancak % 25’inin organları bağışlanmaktadır. Maalesef bu oran çok yetersiz. Bu nedenle organ bağışının yaygınlaşması ve organ bekleyen insanların umutlarının artması adına elimizden geleni yapmak zorundayız.

Organ bekleyen bir hastanın veya hasta yakının halinden ancak bu durumu yaşayan birisi anlar. Bu çok zor bir durum. Nakil için bekleyen bir hastaya, müjdeli haber geldiğinde onun ve ailesinin yaşadığı mutluluğu görmeniz lazım. Bir organla sanki dünyaları ona bağışlamışsınız gibi bir mutluluk ve heyecan içerisindedirler. Bu sebeple organlarımızı bağışlayalım ve bizlerde birilerinin yeniden hayat bulmasına ve mutluluğuna vesile olalım.” dedi.  Seminer sonrasında AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Elif Koryürek ve bir çok yönetim kurulu üyesi de organlarını bağışladı.

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol