Silivri Facebook
banner88

Ak Parti Dur Durak Bilmeden Yola Devam Dedi
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Hizmette sınır tanımayan kadroların, üyelerle ve halkla iç içe istişare ettiği toplantıların yedincisini Ortaköy Beldesinde gerçekleştiren Silivri Ak Parti İlçe teşkilatı, Silivri Belediye Başkanlığı ve yerel yönetim kadrolarıyla birlikte bölge halkıyla uyumluluğun, dayanışmanın ve paylaşımın en güzel örneklerini sergilemekte.
 
3 Mayıs 2008 tarihinde saat 21:00da başlayan toplantıya çok öncesinden üyelerin, halkın, özelliklede hanımefendilerin yoğun ilgisi bir teşekkür ve gurur göstergesi oldu. Beldelerini ve bölgelerini ilgilendiren bir istişare toplantısına iştirak eden Ortaköylü hanımlar ilk sıraları alırken özellikle söz alma konusunda adeta birbirleriyle yarıştılar.
 
Ortaköy beldesinde gerçekleştirilen toplantıya İlçe Başkanı Halit Girgin, İlçe yönetim kurulu üyeleri, İlçe kadın kolları başkanı Fatma Funda Eren ve yönetim kurulu üyeleri, İlçe gençlik kolları başkanı Rıfat Kutlu ve yönetimi de katılımlarıyla destek verdiler. Ayrıca Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, Selimpaşa Belediye Başkanı Ahmet Yağcıoğlu, Çanta Belediye Başkanı Tahir Sert, Silivri Belediye Meclis Üyeleri; Osman Nuri Karabulut, Mustafa Bıyık, Yaşar Çankaya, Turhan Göksu, Bağcılar Belediye Meclis Üyesi Yavuz Kaynarca ve İl Genel Meclis Üyeleri; Süleyman Atasoy, Ahmet Maşalacı ve Şenol Eser gurubun içinde görev ve hizmet paylaşımı ve destek olma anlayışıyla toplantıda yer aldılar.
 
Açılış ve selamlama konuşmasını yapan Belde Başkanı Ali Güçlü;
“İlçe Başkanımız Sn. Halit Girgin’e ve İlçe yönetim kurulu üyelerimize, İlçe Belediye Başkanımız Sn. Hüseyin Turan’a ve tüm ekibine bizlerle burada bulundukları, hizmet alanındaki tüm destekleri için, ayrıca Belde halkıma da gösterdikleri dayanışma ve duyarlılık için teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.
 
Girgin “Ak kadrolar içinde aynı amaç ve hizmet anlayışı ile yola devam ediyoruz”
Belde başkanının konuşmasından sonra Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve büyük bir coşkuyla İstiklal Marşı okundu.
 
Ardından söz alan Ak Parti Silivri İlçe Başkanı Halit Girgin konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
 
“Teşkilat ve teşkilatçı olmanın gerekliliği çerçevesinde, Ak Kadrolar içinde aynı amaç ve duyguları paylaşarak aydınlık yarınlar için hizmet anlayışı içinde, birlik ve beraberliğimizi de koruyarak hep birlikte yolumuza devam edeceğiz. Bu yolda siz değerli teşkilat mensuplarımıza, saygıdeğer üyelerimize, seçmenlerimize, yöneticilerimize büyük görevler düşmektedir. Bu görevleri de elele, gönül gönüle hep birlikte yerine getireceğimize ve yaklaşmakta olan yerel seçimler öncesinde bu anlayışla çalışma ve gayretlerimize devam edeceğimize yürekten inanıyorum” dedi. Girgin 2004 yerel seçimler ve 2007 genel seçimleri ve referandum oyları ile ilgili kısa bilgiler verdikten sonra konuşmasını noktaladı.
 
İlçe Başkanından sonra söz alan Çanta Beldesi Belediye Başkanı Tahir Sert, belediyelerin kapatılması ile ilgili kafalarınızı karıştıran, tüm belde belediyeleri tamamen kapatılacak gibi yayılmaya çalışılan düşüncelere itibar edilmemesi yönünde düşünce ve temennilerini dile getirdi. Beldelerdeki belediye binası ve hizmetlerinin halkı zora ve zahmete sokmayacak şekilde verilmesine devam edileceğinin altını çizdi ve konuşmalarını tüm katılımcılara teşekkür ederek bitirdi.
 
Yağcıoğlu “Hizmet yarışımız durmadan devam edecektir”
Hemen ardından kürsüye davet edilen Selimpaşa Belediye Başkanı Ahmet Yağcıoğlu “Sevgili Ortaköylü hemşerilerim, hepinizin bildiği ve takdir ettiği üzere ilçemizde, beldelerimizde, tüm bölgede yapılan hizmetler ortadadır. Bölgemize aktarılan ve Büyükşehir belediyemizin de katkılarıyla edindiğimiz hizmet ve yatırımlarda büyük yol kat ettik, bunun en güzel örneklerini sizlerle bir araya geldiğimiz bu toplantılarda aktardığımız üzere; doğalgaz, İSKİ, eğitim ve öğretim, geçmişe ve tarihe saygı çerçevesinde tarihi bina restorasyonları, alt yapı ve üst yapı, yol ve asfaltlama, çevre düzeni ve park bahçe, hastane ve sağlık alanında yaptığımız hizmetlerle ortaya koyduk. Çalışmalarımız ve bölgemize hizmet yarışımız durmadan devam edecektir. Sizlerle burada bu akşam birlikte olmaktan onur duyduğumuz bu
toplantı vesilesiyle teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.
 
Turan “Bölgemize yaptığımız hizmetler örnek alınacak çalışmalardır”
Son olarak söz alan Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan konuşmalarına “Çok değerli Ortaköylü hemşerilerim, saygıdeğer katılımcılar, hanımefendiler, beyefendiler, teşkilatımızın güzide mensupları sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyor ve toplantımıza hoş geldiniz diyerek başlıyorum” dedi. Belediye Başkanı Hüseyin Turan konuşmalarına şöyle devam etti; Değerli Ortaköy halkı, kıymetli katılımcılar, sizlere hizmet hususunda hassasiyetle çalışmalarımıza devam ediyoruz, gece ve gündüz demeden, hiç durmadan bölgemize kazandırdığımız hizmet ve yatırımlar küçümsenemeyecek ve örnek alınacak çalışmalardır. Her zaman gururla dile getirdiğimiz üzere pek çok alanda yapmış olduğumuz hizmet ve yatırımlar yapacaklarımızın teminatı ve başarının göstergesidir. Bizden önce görev almış yönetimlerin, yöneticilerin yapamayız, şu veya bu sebeple yapamadık, yapmadık dedikleri Silivri’mizi ve bölgemizi yetersiz yönetim ve hizmet anlayışları ile çağın gerisinde bıraktıkları aşikardır. Bizler onların yapamadıklarını ve yapmadıklarını yerel kalkınma ve hizmette, yatırımlarda sınır tanımayan bir anlayış ve çalışma azmiyle, bölgemiz adına çağdaş ve gelişmiş idarecilik anlayışıyla sizler için gece gündüz demeden çalışarak gerçekleştirdik.
 
Silivri’mize ve bölgemize kazandırdığımız alt yapı hizmetlerini, doğalgaz ve İSKİ çalışmalarını, yıllarca kiracı olarak bulunduğumuz belediye binasından kurtulup artık 5 yıldızlı otel konumuyla ve modern görünümüyle yeni belediye binamızı, Adliye sarayımızı, Trakya bölgesinin incisi konumunda yakında bitirilecek Devlet hastanemizi, öncülüğünü yaptığımız modern yapılaşma atılımlarını, yakın tarihte kavuşacağımız kültür merkezimizi, yol-asfalt çalışmalarını, çevre düzenleme, park ve bahçe yatırımlarımızı ve daha sayamayacağım pek çok yatırım ve projeyi burada bir kez daha sizlerle paylaşmak isterim.
 
Bu yatırım ve bitirilecek projelerle Silivri’miz ve bölgemiz modern ve çağdaş bir kimlik ve konumla gelişmiş ve kalkınmış bir bölge olarak, stratejik ve ekonomik yönden Marmara bölgesinin incisi konumuna erişmiş olacaktır. Bizler bu başarının ve misyonun durmadan çalışan ve üreten dişlileri olarak üzerini hizmet ve başarı düsturuyla kapattığımız geçmişin kaybettirdiklerini aşikar olan ve kendini hizmet yarışına adayan bir yerel yönetim ve Belediyecilik vizyonuyla halkımıza kazandırdık ve kazandırmaya devam edeceğiz.
 
Laf üretmek yerine hizmet üretmek, eleştirmek ve yermek yerine gıpta ile bakılacak hizmet ve yatırımları başarmak ve bunları halkımızın yararına sunmak bizim hem misyonumuz hem de verilmiş sözümüzdür. Tutamayacağımız sözleri vermedik ve verdiğimiz sözleri de tuttuk. Bu manada siz sevgili hemşerilerimizin her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi isterim. Ayrıca sözlerimi bitirirken sağduyularınıza yürekten inandığımı bilmenizi isterim. Katılımlarınızdan dolayı, desteklerinizden dolayı toplantımızın hayırlara vesile olmasını diler, hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim” diyerek konuşmasını bitirdi.
 
Konuşmacıların sunumlarından sonra toplantının son bölümü olan istişare ve soru-cevap kısmına geçildi. Ön sıralarda yer alan Ortaköylü bayan katılımcıların bu bölümde de istek ve temennileri ön plana çıktı. İstek ve temenniler arasında belde de ihtiyaç duyulan doktor ve sağlık ocağı gereksinimi, çocukları için yaz okulu ve oyun-park alanları, ebe ve hemşirelik hizmetlerinde eksiklikler, merkez ilçeye ve diğer beldelere ulaşım zorlukları gibi sorunlar dile getirildi. Ayrıca belde halkı Belde Belediyelerinin kapatılması durumunda yanlış bilgiler ve duyumlar edindiklerini dile getirerek bu konuda rahatlatıcı bilgiler istedi. İletilen soru ve sorunlar arasında bölgede inşaat izinlerinin verildiği fakat hafriyat dökme alanlarının kısıtlı olduğundan bahsedildi. Sorular esnasında yapılan hizmetler doğrultusunda Silivri Belediye Başkanı ve belde belediye başkanlarına ayrıca teşekkür edildi.
 
Yöneltilen sorulardan sağlık hizmetleri ile ilgili olanlara İlçe Başkanı Halit Girgin ve Belediye Başkanı Hüseyin Turan ortak bir açıklama ile “Ortaköy beldemizde İl Özel idaresinin 2009 yılında bitirilecek ve hizmete açılacak modern bir sağlık ocağı projesi mevcut. İnşallah o tarihlerde tekrar bir araya gelerek bu hizmetin verilişini hep birlikte göreceğiz” dediler. Ayrıca Ortaköy’ ün mahallesi olan Kadıköy’de prefabrik bir sağlık ocağının halkımızın hizmetine kazandırıldığını belirttiler.
 
Selimpaşa Belediye Başkanı Ahmet Yağcıoğlu; Ortaköy halkının kendilerine 3–4 km. mesafedeki Selimpaşa Acil Yardım ve Travmotoloji Hastanesi’nin de teşekküllü olarak sağlık hizmeti alabileceğini belirtti.
 
Ayrıca Başkan Ahmet Yağcıoğlu eğitim alanında Selimpaşa’da bir yaz okulunun mevcut olduğunu, Ortaköy beldesindeki çocukların ve öğrencilerin bu okuldan faydalanabileceklerini söyledi. Gerekirse “Çocuklarımızın ve ailelerinin Selimpaşa’ya getirilmesi hususunda minibüs ya da otobüs görevlendirebiliriz dedi.
 
Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, bölgenin yatırıma teşvik kapsamında hızlı ve modern inşaat sahalarına kavuşturulduğu, toplu konut, fabrika ve sanayi arsalarında hızlı bir yapılaşma olduğu gerçeğinin altını çizdi. Bununla ilgili olarak inşaat hafriyatı döküm alanlarının kısıtlı olduğunu fakat gelişimin hızına paralel olarak yeni hafriyat döküm alanları oluşturulacağını söyledi. Ayrıca bu konuda yapılan spekülasyonlardan da haberdar olduklarını belirtti. “Kimse şu veya bu alana sen dökersin, öteki dökemez diyemez, verilen imkan ve hizmetlerden herkes aynı ölçüde ve imkandan yararlandırılacaktır. Bu konuyla ilgili hassasiyetimiz ve çalışmalarımız devam etmektedir, sıkıntılar yakın zamanda ortadan kalkacaktır” dedi
 
İstişare ve soru-cevap kısmından sonra toplantı sona erdi. Ev sahibi belde yöneticileri katılımcılara çay ikramında bulundular. Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, Silivri İlçe Başkanı Halit Girgin ve beraberindekiler toplantı çıkışında beldedeki kahvehane ve diğer esnafı ziyaret ederek bir ihtiyaçları olup olmadığını sordu ve sevgilerini, saygılarını dile getirerek ayrıldılar.
 
Haber MERKEZİ

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol