Silivri Facebook
banner88

AK Parti Meclis Grubu Değirmenci'ye cevap verdi ve sordu...

AK Parti Grubu, Selami Değirmenci’ye Öztekler’i sordu:
“Ne görüştünüz?”
AK Parti Silivri Belediye Meclis Grubu, CHP İlçe Başkanı Selami Değirmenci’nin açıklaması üzerine “Sayın Selami Değirmenci, daha CHP İlçe Başkanı olmadan önce Öztekler şirketinin yetkilileri ile neden görüştü? Sayın Değirmenci, CHP İlçe Başkanı bile olmadan Öztekler şirketi yöneticileri ile Silivri’ye Kültür Merkezi yapılması için mi yoksa başka bir amaçla mı görüştü?” sorusunu yöneltti.
AK Parti Silivri Belediye Meclis Grubu, CHP Silivri İlçe Başkanı Selami Değirmenci’nin önceki gün düzenlediği basın toplantısında gündeme getirdiği konuları yazılı basın açıklaması ile yanıtladı. Selami Değirmenci’ye “CHP İlçe Başkanı bile olmadan Öztekler şirketi yöneticileri ile Silivri’ye Kültür Merkezi yapılması için mi yoksa başka bir amaçla mı görüştü?” sorusunu yönelten AK Parti Silivri Belediye Meclis Grubu’nun CHP Grubu’na sorusu ise “CHP Grubu hem Silivri Belediye Meclisi’nde hem de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde 1/1000’lik plana ret oyu vererek planı benimsemediler. CHP Grubu benimsemediği plana rağmen Kültür Merkezi için 10 ay niçin uğraştı?” şeklinde oldu.

“SUÇ VARSA SAVCILIĞA VERSEYDİNİZ”
AK Parti Silivri Belediye Meclis Grubu, yazılı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“10 aydır Öztekler ile görüşüyorsunuz, geçen ay önceki dönem Belediye Başkanımız Sayın.Hüseyin Turan’ı da davet ederek Öztekler ile görüştünüz ve yeni bir karar alıp ardından vazgeçtiniz. Madem Öztekler ile anlaşmaya niyetiniz yoktu da neden bu kadar görüşmeler yaptınız? Görüşmelere İmar Komisyonu üyeleriniz de katıldı. Buna rağmen neden anlaşmalarınızdan vazgeçiyorsunuz? Öztekler ile ilgili konuda ortada bir suç varsa savcılığa verseydiniz.

CHP’NİN SİYASİ TAVRI OLMADI
CHP Grubu hem Silivri’de hem de İBB’de plana ret oyu verdi. Silivri’de onaylanan 1/1000’lik planı onay için İBB’de bekleten de AK Parti iradesidir. CHP Grubu geçen dönem Silivri Belediye Meclisi’nde 171000’e, hem de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde hem 1/5000’lik plana ret oyu vererek planı benimsemediler. CHP Grubu benimsemediği plana rağmen Kültür Merkezi için 10 ay niçin uğraştı? Geçmiş belediye yönetimi yatırım başlamadığı için 1/1000’lik planları İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bekleterek Silivri’nin menfaatini korumuştur ve korumaya da devam etmektedir. CHP’nin bu konuda hiçbir siyasi tavrı olmadı.

ARSA, KÜLTÜR MERKEZİ’NDEN DAHA MI ÖNEMLİ?
Öztekler ile 10 ay görüşme yapanların Silivri’ye bir Kültür Merkezi kazandırmak için 3 ay daha tahammül göstermemesi neden kaynaklanıyor?
Silivri’ye 20 dönüm bir arsa kazandırmak, Kültür Merkezi kazanmaktan daha mı önemli?

BELEDİYEYİ KİM YÖNETİYOR?
CHP İlçe Başkanı Sayın Selami Değirmenci, siyasi konularda açıklaması yapması gerekirken belediyecilik özlemini tatmin ediyor. Silivri Belediyesi’ni Selami Değirmenci mi, Özcan Işıklar mı yönetiyor?

KOMİSYON KARARIYLA MECLİSE SUNULAN KARAR AYNI DEĞİL
Komisyonun aldığı karar ile meclise sunulan karar aynı değil. Sayın Değirmenci teknik konularda halkı yanlış yönlendiriyor. Meclis üyelerinden oluşan komisyonun aldığı karardan sonra belediye yönetimi ile CHP yönetiminin yaptığı toplantıda komisyon kararına 1 madde daha ekleniyor ve bizim komisyondaki meclis üyelerimize bu söylenmiyor. CHP İlçe Yönetimi, yetkilerinde olmayan bir maddeyi komisyon kararına nasıl ekleyebiliyor? Silivri Belediyesi, CHP tarafından mı yoksa halkın seçtiği belediye başkanı ve meclis üyeleri tarafından mı yönetiliyor?

MALZEME VE TEKNOLOJİDEN ÇALARSANIZ 4 MİLYON TL’YE YAPILIR
Hem bakanlık hem de Büyükşehir Belediyesi’nin keşif bedellerine göre Kültür Merkezi’nin minimum yapım bedeli 12 milyon TL’den aşağı olamaz. Sayın Selami Değirmenci, Kültür Merkezi’nin 4 milyon TL’ye mal olacağını söylüyor.
Sadece konferans salonunun yapımı 4 milyon TL’den az olmaz. Ha siz eğer malzemeden ve teknolojiden çalarsanız, sadece kaba betonla tuğlasını yaparsanız o zaman belki 4 milyon TL’ye mal olabilir.

DEĞİRMENCİ, İLÇE BAŞKANI OLMADAN ÖNCE ÖZTEKLER’LE NE KONUŞTU?
Sayın Selami Değirmenci, daha CHP İlçe Başkanı olmadan önce Öztekler şirketinin yetkilileri ile neden görüştü? Sayın Değirmenci, CHP İlçe Başkanı bile olmadan Öztekler şirketi yöneticileri ile Silivri’ye Kültür Merkezi yapılması için mi yoksa başka bir amaçla mı görüştü? Bunu da kamuoyuna açıklamasını bekliyoruz.”

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol