Silivri Facebook
banner88

AK PARTİ'DE LİSTE MÜCADELESİ

Ak Parti 27 Haziran günü yapılacak olan 3. Olan İstanbul İl Kongresi’ne kilitlendi. Silivri’den il listesine girmek için yoğun bir çaba sarf ediliyor. Başbakan’ın adayı Aziz Babuşçu ile teşkilatın adayı olduğu iddiası ile ortaya çıkan Metin Külünk il başkanlığı için yarışacak.


Ak Parti İstanbul 3. Olağan Genel Kurulu’na sayılı günler kaldı. Ak Parti İstanbul örgütünü ve dolayısı ile tüm Türkiye’yi yakından ilgilendiren kongrede ise iki aday mücadele edecek. Başbakan ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın desteğini alan mevcut il başkanı Aziz Babuşçu’nun rakibi 2006 İstanbul il kongresinde de adaylığını açıklayan ve son anda geri çekilen Metin Külünk .
Arkasına Erdoğan ve Topbaş’ın desteğini alan mevcut İstanbul İl başkanı Aziz Babuşçu  seçimi kazanmaya daha yakın görünse de 2006 yılında ki İstanbul 2. Olağan İl Kongresi öncesi il teşkilatında teşkilatlandırmadan sorumlu Başkan Yardımcısı olarak hizmet eden Metin Külünk’ün arkasında teşkilatın önemli ölçüde gücü olduğu ve bu yüzden yabana atılmaması gerektiği ifade ediliyor. Başbakan'ın Metin Külünk'ü desteklememesinin sebebi olarak "Her zaman kontrol edilemez, her an kontrol dışına çıkabilir" olması olarak gösteriliyor.
SİLİVRİ’DEN LİSTEYE GİRME MÜCADELESİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın desteğini arkasına alan mevcut İl Başkanı Aziz Babuşçu’nun listesine girmek için gizli gizli AK Parti’de önemli ölçüde mücadele veriliyor.
Ak Parti Silivri İlçe Teşkilatı’da İl Başkanı Aziz Babuşçu’nun yanında yer alıyor. Ak Parti İlçe Teşkilatı’na muhalif bir kesim teşkilat içinden Dr. Murat Beksan’ı Babuşçu’nun listesine önerirken, Ak Parti İlçe Teşkilatı’nın il yönetimine ise Silivri’den yazılması için Tülay Kaynarca, Hüseyin Turan ve Metin Karakaş’ı önerdiği bildirildi. Kaynarca, Turan ve Karakaş’ın isimlerinden birinin İstanbul İl Başkanı ve 3. Genel Kurul’da Başkan Adayı olan Aziz Babuşçu’nun listesinden çıkmasının sürpriz olmayacağı belirtiliyor.
OSMAN TURAN METİN KÜLÜNK’LE KOLKOLA
Ak Parti’de mevcut il başkanın listesinde yer alma yarışı sürerken Silivri Ak Parti’nin muhalif ismi Osman Turan Genel Başkan Tayyip Erdoğan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın desteklediği Aziz Babuşçu’ya da muhalif olmayı tercih etti. Geçtiğimiz Cuma günü Metin Külünk’ü Silivri’ye getiren İl Genel Meclis Üyesi Osman Turan Silivri’de ki il delegeleri ile görüştürmek için girişimlerde bulundu.
SİLİVRİ’DE DOKUZ OY VAR
27 Ağustos 2009 günü yapılacak olan Ak Parti İstanbul İl Kongresi’nde Silivri’den dokuz isim oy kullanacak. Tülay Kaynarca, Hüseyin Turan, Metin Karakaş, Tahir Sert, Ahmet Yağcıoğlu, Hüseyin Agu,   Halit Girgin, Ender Gezici ve Turan Göksu’nun oy kullanacağı İstanbul İl Kongresi’nde Silivri oylarının tamamının mevcut il başkanı Aziz Babuşçu’ya gitmesi bekleniyor. A.Refik BEK

 

 

 

 

 


 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol