Silivri Facebook
banner88

AK PARTİ'NİN, İMAR PLANI BASIN BİLDİRGESİ...

 

AK PARTİ SİLİVRİ İLÇE BAŞKANLIĞI 1/5000’lik NAZIM İMAR PLANLARI E-5 GÜNEY CEPHE (SİLİVRİ MERKEZ SAHİL BÖLGESİ) BASIN BİLDİRGESİ

 

 

            Silivri E-5 Güney Cephesi ( Sahil Merkez bölgesi ) 1/5000’lik nazım imar planları İBB Meclisi tarafından 10.01.2013 tarihinde tasdiklenerek 11.01.2013 tarihinde askıya çıkarılmıştır. Askıya çıkan bu imar planları İBB(İstanbul Büyük Şehir Belediyesi) Meclisinde gurubu bulunan AK Parti, CHP, MHP ve Bağımsız olarak mecliste yer alan meclis üyelerinin oy birliğiyle geçmiştir. Dolayısıyla askıya çıkan imar planlarının sorumluluğu İBB Meclisinde gurubu bulunan tüm siyasi partilere ve bağımsız meclis üyelerine aittir.

            Askıya çıkan bu yeni 1/5000’lik nazım imar planlarının Silivri’de oturan tüm hemşerilerimizi etkileyeceği düşüncesiyle askıya çıkarılmasından iki gün sonra AK Parti Silivri İlçe Başkanlığı olarak geniş çaplı bir toplantı düzenledik. Silivri’de bulunan mimarları, mühendisleri, emlakçıları ve tüm Silivrili hemşerilerimizi davet ettik. Toplantımızın konusu bir ay devam edecek askı süreci ve askı süreci dahilinde itiraz süresinin en iyi şekilde değerlendirilmesi oldu. Toplantıyı düzenleme amacımız ise yeni düzenlemelerde mağdur olacak vatandaşlarımızın bir aylık askı süreciyle beraber devam edecek olan itiraz süresinin en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlamaktı. Şunu da belirtelim ki eğer biz böyle bir toplantı düzenlememiş olsaydık bu imar planlarının askıya çıktığı konusunda çoğu kişinin çok geç haberi olacak ve haberi olduktan sonrada mağdur olduklarını görseler dahi ne yapacaklarını araştırıp itiraz etmek istediklerinde de çok geç kalınmış olunabilecekti.

            Gerçekleştirdiğimiz toplantıda görsel olarak anlattığımız planlar İBB’ deki askı süreci boyunca AK Parti İlçe Başkanlığı İlçe Binamızda da askıda duracaktır. Planları incelemek isteyen vatandaşlarımızın İlçe başkanlığı Binamıza uğrayabilirler. Konuyla ilgili bundan sonraki süreç dahilinde de vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi ilk önceliğimiz olacaktır. 10.02.2013 tarihine kadar devam edecek itiraz süresi içerisinde mağduriyetlerinden dolayı itiraz dilekçeleri verecek Silivrili hemşerilerimizin gerek kendi yazdıkları itiraz dilekçelerini gerekse de İlçe Başkanlığı olarak hazırladığımız maktu itiraz dilekçelerini İlçe Başkanlığı Binamızdan temin ederek doldurmak sureti ile İBB’ ye teslim etmeleri yeterli olacaktır. Verilen dilekçelerin takibi İBB Meclis üyelerimiz tarafından bizzat yapılacaktır. Ak parti Silivri İlçe Başkanlığı olarak tüm siyasi irademizi ortaya koyup mağduriyetlerin giderilmesi konusunda elimizden geleni yapacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Yeni imar planlarının duyurulmasında ki üstlendiğimiz sorumluluk gibi düzeltilmesinde de üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz. Tüm kamuoyuna saygıyla duyurulur. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol