Silivri Facebook
banner88

Akkiraz Türkülerle Coşturdu...
TÜRKÜ DOSTU AKKİRAZ, SEÇMENLERİYLE BULUŞTU
CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Sanatçı Sebahat Akkiraz, düzenlenen programla Silivrili seçmenleriyle buluştu.  Akkiraz, adına düzenlenen aday tanıtım toplantısında mini bir konser de verdi.
CHP Silivri İlçe Örgütü, önceki akşam Silivri Mega Saray Tesisleri’nde, CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Sebahat Akkiraz’ı Silivri halkıyla buluşturmak amacıyla bir aday tanıtım toplantısı düzenledi. Mega Saray’ın iki salonunun birden dolduğu toplantıda, CHP Silivri İlçe Başkanı Hüseyin Şahin, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP Silivri ilçe yönetim kurulu üyeleri, CHP’li Silivri Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi üyeleri, gençlik ve kadın kolları üyeleri ile kalabalık bir halk topluluğu hazır bulundu.
 
ŞAHİN : “GENÇLERİMİZİN GELECEĞİNİ KARARTMAK İSTEYENLERE DUR DİYECEĞİZ.”
Gecede ilk olarak CHP Silivri İlçe Başkanı Hüseyin Şahin söz alırken, 12 Haziran seçimlerine dikkat çeken Şahin, “12 Haziran, Türkiye’nin var olma-yok olma mücadelesi demektir. Biz bu mücadeledeki yerimizi, safımızı aldık. 12 Haziran’da Türkiye aydınlığa mı erişecek, karanlıkta mı kalacak diye karar verilecek. 12 Haziran’da hepimiz üzerimize düşen görevi, Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun çizdiği yol doğrultusunda yapacağız. Projelerimizi halk için yapacağız, gençlerimizi hiçbir zaman unutmayacağız. Gençlerimizin geleceğini, çocuklarımızın geleceğini karartmak isteyenlere 12 Haziran’da dur diyeceğiz. Sayın Genel Başkanımız halkın yarınları, halkın geleceği için projelerini sizlere sıraladı, 41 tane proje sundu.
“ÜNİVERSİTE SINAVI KALKACAK, HARÇLAR KALKACAK, ASKERLİK KISALACAK.”
Hepinizin bildiği gibi gençlerimiz bizim geleceğimiz. Gençlerine önem vermeyen toplumlar karanlığa mahkum olurlar, biz bu mahkumiyeti kabul etmiyoruz. Bizim iktidarımızda gençlerimiz istedikleri üniversiteye, kendi alın terleri, hakları ile girecekler. Tarikat yurtlarında değil, devletin yurtlarında kalacaklar. Biz iktidara geldiğimizde üniversite harçlarını kaldıracağız. Askerliği 6 aya düşüreceğiz ve üniversite öğrencisi gençlerimiz, yaz tatillerinde askerliklerini yapıp, okuldan mezun olduklarında askerliklerini de yapmış olacaklar. Gençlerimiz aldıkları eğitimle, bilim dallarıyla, uzmanlık alanlarıyla bu ülkeye hizmet edec ekler.” Dedi.
“HARAMİLERİ DEVİREN BELEDİYE BAŞKANIMIZ.”
Şahin’den sonra, “Yerel seçimlerde haramileri devirerek CHP bayrağını Silivri’de dalgalandıran Belediye Başkanımız” anonsuyla mikrofona davet edilen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da “Sayın Sebahat Akkiraz, çok uzun zamandan beri bölgemizde ikamet eden, bizi tanıyan, bilen, bölgemizi parlamentoda en iyi biçimde temsil edecek, değerli bir sanatçımız. Her gün mahallelerimizi, köylerimizi dolaşıyoruz, dostlarımızla, büyüklerimizle, gençlerimizle ülkemizin gündemini paylaşıyoruz. Sürekli olarak onlara da söylediğim bir husus var, biz bu seçimde, 12 Haziran’da önemli bir soruyu cevaplayacağız. Ve bu soruya en doğru cevabı vereceğiz. Sandığa gittiğimizde, bugün başkanlık sistemine, tek adamlığa, diktatörlüğe doğru gidişimizin hesabını soracağız. Cumhuriyetimizin temel değerlerinin örselenmesinin hesabını soracağız. Padişahlık rejiminin, korku imparatorluğunun hesabını soracağız. Bunları kabul etmediğimizi yüksek sesle haykıracağız.
“HALKIN DEVLETE GÜVENİ KALMADI.”
Büyük kurtarıcımız Mustafa Kemal Atatürk’ün memleketimize kattığı bütün değerleri yok etmek isteyenlere, bunun hesabını soracağız. Bakın bugün ülke, AKP tarafından öyle bir hale getirildi ki, hükümet kendi medyasını, kendi hukukçusunu, kendi sivil toplum örgütlerini, kendi kurumlarını oluşturdu. Kendinden olmayanı ötekileştirdi, yandaşlarını iş başına getirdi. Devlet, halk nezdinde güvenilmez hale getirildi. Halkımızın geleceğini yok eden, umursamayan, yok sayan bir anlayış ortaya çıktı. Devlete olan güven artık yara almıştır. Devlet kurumları, devletin kendisine güvenmiyor. Vatandaş ne bu kurumlara, ne de devlete güvenmiyor. Bu güvensizliğin hesabını 12 Haziran’da sormamız gerekiyor. 88 yılda yaratılan Cumhuriyet değerlerinin 9 yılda tek tek satılmasına rağmen, dış borcun nasıl olup da arttığının hesabını sormamız gerekiyor. 9 yılda işsizliğin, açlığın nasıl olup da arttığının hesabını sormamız gerekiyor.
“AKP YOKSULLUĞU, YOKLUĞU OY KAPISI OLARAK KULLANIYOR.”
Bunu hep söylüyorum, bu anlayış yokluktan, yoksulluktan, çaresizlikten, açlıktan, muhtaçlıktan beslenen, bunları oy kaynağı olarak, oy kapısı olarak kullanan, halkın çaresizliğini oya ipotek eden bir anlayış. Bugün biz emekten yana olduğumuzu, yokluğa, yoksulluğa, açlığa çare olduğumuzu, insanı insan yapan değerlerden yana olduğumuzu vurgulamalıyız. Bunların hiç birisi hayal değil.” Diye konuştu.
AKKİRAZ KONSERİNDE HALAYLAR ÇEKİLDİ.
Konuşmaların ardından alkışlarla sahneye gelen CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Sebahat Akkiraz, sevilen türkülerinden oluşan kısa bir konser verdi. Akkiraz konseri esnasında, salonda bulunan yüzlere kişi hep bir ağızdan eşlik etti, halaylar çekti.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol