Silivri Facebook
banner88

AKP kapatılmıyor
 
Haber Merkezi
 
Aylardır Türkiye gündemini meşgul eden ve nerdeyse ekonomik kilitlenmenin yaşandığı, yatırımların durma noktasına geldiği bir anda Anayasa Mahkemesi’nin verdiği karar Türkiye gündeminine bomba gibi düştü. Bu açıklamanın ardından piyasaların nasıl tepki vereceği merak konusu.
 
Aylardır beklenen karar nihayet açıklandı
 
Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, dava sonucunda AKP'nin kapatılmadığını, ancak 6 üyenin kapatılma, 4 üyenin de Hazine yardımından yoksun bırakılması kararına vardığını, partinin son yıl aldığı Hazine yardımından 1/2 oranında yoksun bırakılmasına karar verildiğini bildirdi.
Haşim Kılıç kendisinin kapatılmaması yönünde karar bildirdiğini Sacit Adalı, Ahmet Akyalçın Serdar Özgüldür, serruh Kaleli'nin ise odak olduğu yönünde görüş bildirdiğini ancak kapatmaya yetecek kadar eylemlerin pekişmediği yönünde karar verdiğini açıkladı.
 
Hüseyin Turan’da yasaklılar arasındaydı
 
Bilindiği gibi Başsavcı Yalçınkaya’nın hazırladığı İddianamede, AK Parti'nin "laikliğe aykırı fiillerin odağı haline geldiği" savunulurken, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’ın da aralarında bulunduğu 71 kişi hakkında siyasi yasak isteminde bulunulmuştu.
 
Dün akşam saatlerinde açıklama yapan Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, dava ile ilgili kararı açıklarken partinin kapatılmadığını ama AKP’ye ciddi bir uyarının verildiğinin altın çizdi. Haşim daha sonra şunları söyledi:
 
“AK Parti'nin kapatılmasıyla ilgili açılan davanın sonucunda Ak Parti kapatılmamıştır. Ancak 6 arkadaşımız kapatılması yönünde oy kullanmış, 5 arkadaşımızdan 4'ü hazine yardımından yoksun bırakılması sonucuna varmış, 1 kişi de reddedilmesi gerektiği sonucuna ulaşmıştır. Bütün bunlardan 6 arkadaşımızın kapatılma, 4 arkadaşımızın da hazine yardımından yoksun bırakılması kararını birlikte düşündüğümüzde siyasi partiye hazine yardımından yani son yıl aldığı hazine yardımının 1/2 oranında yoksun bırakılmasına karar verilmiştir.
 
Ben bu sonucun çok iyi tahlil edileceğine, değerlendirileceğine, analiz edileceğine ve ilgili siyasi partinin buradan alması gereken mesajı alacağı temennisinde bulunmak istiyorum. Burada kapatma kararı çıkmamıştır Anayasa'daki bu sayıyı yani 7 sayısını tutturamamış olmasından dolayı kapatma kararı çıkmamıştır ama bu kararın sonucunda bu partiye bir ihtar kararı çıkmıştır, ciddi bir ihtar kararı çıkmıştır. Bu sonucun değerlendirileceğini ve gereğinin de yapılacağını umut ediyorum, tahmin ediyorum.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol