Silivri Facebook
banner88

''AKP ülkeyi kaosa sürüklüyor''

Kaynak : Değişim Gazetesi

DP Silivri İlçe Teşkilatı’nın, 1. olağan kongresini dün Silivri Ünsal Düğün Salonu’nda gerçekleşti. DP İl Başkanı Remzi Şen’in de katıldığı kongrede, İl Teşkilat Başkanı Harun Hınıs, İl Kadın Kolları Başkanı Gülderen Işık ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ortaköy Belediye Başkanı Erdinç Tabak, Değirmenköy Belediye Başkanı Osman Topaç, Kavaklı Belediye Başkanı Hasan Geyiktepe, DP Çatalca İlçe Başkanı Esat Çevik ve Yönetim Kurulu Üyeleri, DP Beylikdüzü Belde Başkanı Murat Uç, Silivri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu, Silivri Ziraat Odası Başkanı Rıdvan Gümüşoğlu, Şoförler Odası eski Başkanı Nevzat Sezen’de yer aldı.


Soydaş “Soylu, yarınların başbakanıdır”
Kongrede ilk konuşmayı DP Silivri İlçe Başkanı Teoman Soydaş yaptı. Soydaş açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Sizler, kıratı ülkenin gündemine şahlandıracaksınız, taşıyacaksınız, partimizin genç lideri Genel Başkanımız Süleyman Soylu’yu yarınların başbakanı. Siyaset dünyasına kendisi gibi sunduğu beyaz yürüyüşte, Silivri İlçe Teşkilatı olarak yakışanı yapacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Yapılacak olan yerel seçimler, tüm Silivri halkının desteği ile Demokrat Parti’nin zaferi olacak. 1. olağan kongremizin Silivri’mize, ülkemize, partimize hayırlı olmasını diliyorum.”

Yetkin “Demokrat Parti, o eski muhteşem günlerine geri dönecek”
Soydaş’ın ardından konuşan İl Başkan Yardımcısı Bekir Yetkin “Demokrat Parti, tarihinin misyonunun kendine yakışan kongresini bugün Silivri’de de icra etmektedir. Siyasette zaman zaman hiçte hoşlanmadığımız hadiseler yaşanmaktadır. Ama Demokrat Parti sevdalılarını bu hiçbir zaman yıldırmamıştır, yıldıramayacaktır. Şöyle bir ortalığa baktığımız da Demokrat Parti’nin bu milletin bağrından nasıl çıktığını, büyüklerimiz ve orta yaş grubu gayet iyi bilmektedir. Bizim görevimiz bunları gençlerimize aktarmaktır. İnanıyorum ki gençlerimiz Demokrat Parti’nin ne olduğunu anladıkları zaman, inanının ki Demokrat Parti o eski, bu ülkenin aradığı, muhteşem günlere dönecektir. Bugün burada bunun başlangıcı olacağı neticesindeyim. İnşallah salonlara da sığmayacağız, meydanlara da sığmayacağız. Bundan hiçbir tereddüttüm ve kuşkum yoktur. Bu ülkede bugüne kadar ne yapılmışsa, hepsi kıratın damgasının olmadığı hiçbir köşe yoktur. Zaman zaman ülkemizde siyaseten bir takım sıkıntılar yaşanmıştır. Biz bu bedelleri ödemekten şikayetçi değiliz. Çünkü bu bedelin altında, millete hizmet yatıyor. Biz 5,4’e sığan bir siyasi hareket değiliz. Bunu burada oturanlarda, dışarıda yaşayanlarda bilir. Demek ki biz milletin taleplerini iyi anlayamamış, iyi değerlendirememişiz. Biz bundan bir ders çıkarmalıyız, çıkarıyoruz da. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” şeklinde konuştu.

Şen “Kıratı yeniden şahlandıracağız”
En son konuşan DP İl Başkanı Remzi Şen, yaptığı konuşmasında AK Parti’ye yüklendi. Şen konuşmasında şu ifadelere yer verdi “Bugün Türkiye Cumhuriyeti, tarihinin en ağır, bölücü, gerici ve küresel sömürgeci tehdidiyle karşı karşıyadır ve ne yazık ki ülkemiz bir kaos ortamı yaşamaktadır. Türkiye ve bugünkü iktidar, ekonomisini IMF’ye, yasalarını AB’ye, istihbaratlarını ABD’ye bankalarını Yunanlılara, Hollandalılara, telefonunu Araplara ihale etmiştir. Bugün 10 milyon insanımız açlık sınırında, 15 milyon insanımız yoksulluk sınırında yaşamaya devam etmektedir. Ülkemiz gelir dağılımı bakımından dünyanın en adaletsiz ülkelerinden bir tanesidir. Yine yolsuzlukların en yoğun olduğu ülkelerden biri ne yazık ki ülkemizdir. Enflasyonun en yüksek olduğu yer de yine maalesef ülkemizdir. Türkiye bugün işçisi, köylüsü, memuru, esnafı, dulu, yetimiyle sefalet içinde yaşam savaşı veren bir ülke haline gelmiştir. Türkiye bugünkü iktidar yüzünden sıcak para ve ithalat memleketi haline getirilmiştir. AKP 6 yılda tüm Cumhuriyet tarihinden daha fazla borç yapmış, 2002 yılında 220 milyar dolar olan dış borcu, bugün 480 milyar dolara çıkarmıştır. Bununla da yetinmeyip, Cumhuriyet tarihinin ne kadar kazanımı varsa hepsini birer, birer yok etme çabasına girişmiş ve bunların büyük çoğunluğunu satmış yok etmiştir. Yine bu 6 yıl boyunca insanlarımızı bölmüşler, bizden olanlar ve ötekiler diye ayırmışlardır. Kutsal dinimizi siyasete alet etmekten çekinmemişler, başları sıkıştıkça başörtülü kızlarımızı kullanmaktan geri durmamışlardır. Değerli dava arkadaşlarım, ülkemiz 6 yıldır yaşamış olduğu AK Parti iktidarında bir kaosla karşı karşıya kalmıştır. Bu sürede zenginler daha zengin, yoksullar daha yoksul olmuş, gelir dağılımda adaletsizlikler meydana gelmiştir. Türkiye Cumhuriyeti, tarihinin en büyük borcunun altına girmiş olmasına rağmen, yatırım adına hiç bir şey yapılmamıştır. Sevgili demokratlar, bu milletin tutunacak tek dalı yine Demokrat Partidir. Bu millet ne hizmet gördüyse yine bizden, Demokrat Parti’den, bizim misyonumuzdan görmüştür. İstanbul’un her noktasını Demokrat Parti ile buluşturmaya, demokratları bu çatı altında bir araya getirmeye çalışıyoruz. Gün bugündür. Bundan böyle çok çalışacağız, çalışmaktan bıkmayacağız, yılmayacağız. Kıratı yeniden şahlandıracağız. Bu kongrenin Silivri’mize ve milletimize hayırlı olmasını Yüce Allah’tan diliyorum.”

Melis AVCI

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol