Silivri Facebook
banner88

ALİ SOLMAZ KARAKAŞ'A İLGİNÇ BİR ARMAĞAN VERDİ...

KARAKAŞ’TAN SOLMAZ’A TAM DESTEK

 

Silivri’nin sevilen isimlerinden biri olan tiyatro ve dizi oyuncusu Ali Solmaz, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş’ı makamında ziyaret etti. Silivri Kavaklı Mahallesinde doğup büyüyen, rol aldığı 40 tan fazla dizi ile başarısına başarı katan, aynı zamanda komedi- dram tiyatro oyunları yazıp yöneten ve oynayan Ali Solmaz, Silivri’de kültürel anlamda yapmayı düşündüğü birçok projeyi AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş’la paylaştı.  Ali Solmaz ayrıca Karakaş’a katkı ve desteğinden dolayı teşekkür ederek, kendi koleksiyonuna ait Sultan Abdülmecit Han’ın Konstantiniye de bastırttığı Gümüş 20 kuruş değerinde ki orijinal Osmanlı parasını hediye etti.

 

ALİ SOLMAZ TARİHİ SERGİ İÇİN HAZIRLANIYOR

 

Tiyatro ve dizi oyuncusu Ali Solmaz, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş’ı ziyaretin de, Silivri’de tarihi açıdan hiç yapılmamış yeni bir proje hazırladığını belirtti. Solmaz, tiyatro, dizi oyunculuğu ve yazarlığının yanı sıra tarihe de çok meraklı olduğunu söyledi. Yaklaşık 15 yıldır Osmanlı objeleri ile ilgili koleksiyon hazırladığını ve bununla ilgili çok yakında Silivri’de bir sergi açacağını da sözlerine ekleyen Solmaz,  “ Yıllar önce tesadüfen elime geçen Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait paralar ilgimi çekti ve bunları biriktirmeye başladım. Bu merakım giderek arttı. Daha sonra birçok müzayede ye katılarak bu konuda uzmanlardan eğitimler aldım. Katıldığım müzayedeler ve özel girişimlerimle toparladığım koleksiyonum şu an hatırı sayılır bir hale geldi. Kanunen Osmanlı döneminin son 6 padişahı olan, Sultan Abdülmecid, Sultan Abdülaziz, Sultan V.Murad, Sultan II. Abdülhamit, Sultan Reşad ve Sultan Vahdettin’e ait her türlü altın, gümüş, bakır, nikel ve kâğıt paraları alıp satmak serbest olduğu için bu koleksiyonda kanunen bir sakınca yok. Osmanlı döneminin kültürel zenginliğini göstermek ve bu tarz koleksiyonları teşvik etmek için bu güne kadar biriktirdiğim parçaları Silivrili tarih severlerle paylaşmaya karar verdim. Çünkü eski objeler tarihin sessiz tanıklarıdır. Şanlı tarihimizle birlikte Osmanlı kültürü ve mirasları da unutulmaya yüz tuttu. Hem tarihi zenginliğimizi tekrar hatırlatmak hem de bu tarz koleksiyonlara karşı gençlerin ilgisini çekmek adına bir sergi hazırlığı içerisindeyim.  Bu konuda sizin fikirlerinize ve desteğinize ihtiyaç duydum. Siyasi kimliğinizin yanı sıra tarihe, eğitime spora, sanata ve kültüre verdiğiniz önemi biliyorum. Bu sebeple projelerimi sizinle paylaşmak istedim. Şimdiden katkı ve desteğiniz için size çok teşekkür ediyorum.” dedi.

 

SOLMAZ’IN ÇALIŞMALARI GURUR KAYNAĞIMIZ OLACAK

 

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, Ali Solmaz’ın ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “ Tiyatro ve dizi oyunculuğundaki başarısı ile tanıdığımız Ali Solmaz kardeşimizin bu tarz merakı olduğunu bilmiyorduk. Gerçekten çok anlamlı ve güzel bir koleksiyon hazırlamış.  Osmanlı dönemine olan merakı ve hazırladığı koleksiyon takdire şayandır. Ali Solmaz kardeşimiz çok yetenekli bir oyuncu aynı zamanda yazdığı tiyatro oyunları ve dizilerde ki başarısı ile Silivri’mizde yetişen çok değerli insanlardan birisi. Osmanlı dönemine ait paralarla ilgili çok güzel bir çalışma hazırlamış. Bizlerden bu çalışma için destek istedi. Bizlerde bu emeğe ve tarihimize sahip çıkanlara sahip çıkmak adına elimizden gelen her türlü imkanı seferber edeceğiz. Ayrıca sanatsal anlamda da birçok projesi var. Bu projelerinde arkasında duracağız. Sanata, sanatçısına ve tarihi geçmişine sahip çıkmayan bir anlayış, kültürel yoksunluğun artmasına, toplumun geçmişle olan bağlarının kopmasına neden olur. Bizim çok derin bir geçmişimiz var. Osmanlı dönemimin de müthiş bir kültürel zenginliğin varlığına şahit oluyoruz. Bugün o dönemde yapılan yapılar hala dimdik ayakta. Bu eserlerin detaylarında gizlenen ayrıntılar o dönemin kültürel zenginlini apaçık ortaya koyuyor. Bu tarihe sahip çıkmak hepimizin görevidir. Bu anlamda Ali Solmaz kardeşimizin hazırladığı koleksiyonu sergilemek ve Osmanlı dönemine dikkat çekmek istemesi beni çok mutlu etti.  Ayrıca kendi koleksiyonuna ait 31. Osmanlı Padişahı Sultan Abdülhamid dönemine ait orijinal gümüş  20 kuruş parayı güzel bir plaketle ve mesajla bize hediye etti. Bu o kadar güzel ve anlamlı bir hediye ki onu kalbimin en güzel yerine koydum. Ali Solmaz kardeşimizin ileride de bu tarz sanatsal çalışmalar yapacağından eminim. Bu kardeşimize sahip çıkmalı ve destek olmalıyız. Kendisine bu anlamlı hediyesi ve ziyareti için teşekkür ediyor. Bundan sonra ki çalışmalarında da yanında olacağımızı belirtmek istiyorum.” dedi.

 
 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol