Silivri Facebook
banner88

Alman Üniversitesi için geri sayım!

Haber MERKEZİ

Bir süre önce Türk-Alman vakıf üniversitesinin Silivri’ye kurulacağını “Alman Üniversitesi Fener’e kurulacak” başlıklı haberimizle kamuoyuna duyurmuştuk. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Almanya Federal Cumhuriyeti Hükümeti arasında Türkiye’de bir Türk - Alman Üniversitesinin Kurulmasına Dair Anlaşma“, 6 Aralık 2007 tarihinde parafe edildi ve 30.05.2008 tarihinde Berlin'de Federal Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, Federal Bakan Schavan ve Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Babacan tarafından imzalandı. Bu anlaşma, İstanbul’da bir Türk - Alman üniversitesinin Hukuk fakültesi, fen fakültesi, iktisadi, idari, kültür ve sosyal bilimler fakültesi ve mühendislik fakültesini kapsayacak şekilde kurulmasını ön gördü.

TURAN, MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI İLE GÖRÜŞEREK ÜNİVERSİTENİN YERİNİ SİLİVRİ OLARAK BELİRLEDİ

Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, özellikle Türkiye’de Almanca eğitim veren ya da Almanca ders programları uygulayan liselerden mezun Türk öğrenciler ile Almanya’daki liselerden (Gymnasium) mezun Türk ve Alman öğrencilerin eğitimini hedefleyen üniversitenin Silivri’ye kurulması yönündeki girişimlerini olumlu sonuçlandırdı.
Anlaşma şartları arasında yer alan ve Türk tarafının sorumluluğu altında bulunan gereklerden “arazi” konusunda Milli Eğitim Bakanlığı’na Fener Köyü’ndeki bir araziyi teklif eden Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, olumlu yanıt aldı. Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, İstanbul Erkek Lisesi Mütevelli Heyeti Üyesi Uğur Bıçaker ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı’na giderek Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Muammer Yaşar Özgül, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Abdussemat Arslan ve Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim Genel Müdürü Hüseyin Çalık ile görüştü. Silivri’de daha önce teklif ettikleri arazinin yeri, konumu, ulaşımı ve çevresel bilgilerini anlatan Başkan Turan ve Bıçaker, bakanlıktan “Türk-Alman vakıf üniversitesi Silivri’ye kurulacak” müjdesini aldı.

TURAN: ÜNİVERSİTE SÖZÜMÜZÜ DE YERİNE GETİRİYORUZ

Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, üniversitenin ilçeye kurulması sözünü alarak ilçeye memnun döndü. Silivri’nin gelişim hamlesinde bir üniversitenin önemli bir katkı sağlayacağını belirten Başkan Turan, “Silivri halkına verdiğimiz bir sözü daha, üniversite sözümüzü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Silivri hızla gelişen bir ilçe. İlçemizdeki hizmetlerimize üniversite gibi ciddi bir beklenti ve ihtiyacı da katmanın mutluluğunu anlatacak söz bulamıyorum” dedi.
Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, Türk-Alman vakıf üniversitesinin kurulması ile ilgili yasanın TBMM gündeminde ön sıralarda yer aldığını, yasanın çıkmasıyla üniversitenin kurulacağını söyledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol