Silivri Facebook
banner88

AV. NECMİ ŞİMŞEK'TEN HÜSEYİN ŞAHİN'E KINAMA...

Son günlerde gerek Silivri ilçesinde yayınlanan yerel gazetelerde ve gerekse kamuoyjnda sıkça yer alan ve önemle vurgulamam gerekirse Silivri halkını ve özellikle CHP Silivri İlçe Örgütü üyelerini yakından ilgilendiren ve bazı tartışmalar hakkında; partiye, İlçe Başkanı ve İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak uzun süreler hizmet veren bir partilinin hassasiyeti içinde önemli hatırlatmalar yapmakla kendimi görevli addetmekteyim.

Öncelikle, kamuoyuna mal olan ve günlerce basın organlarına manşet olan böylesine önemli ve hassas bir konunun, tartışmanın tarafları arasında, basına hiç yansıtılmadan çözüme kavuşturulması imkanı mevcutken, bu yola gidilmeyerek konunun basın aracılığıyla tartıştırılması ve çözümlenmesini anlamakta güçlük çektiğimi ifade etmek isterim.

Tabi ki Sayın Belediye Başkanımız ile Başkan Yardımcımız arasında yaşanan bu tartışmanın boyut kazanarak Silivri kamuoyuna mal olması ve basında sıkça yer alması fevkalade üzüntü yaratmıştır. Bu hassasiyet içinde, tartışmaya konu olan konularda taraflardan, bu olaylar üzerinde sağduyu ile düşünülerek olayın çözümü noktasında adımlar atılmasına davet etmek istiyorum.

Belediye Başkanımız ile yardımcısı arasında günlerdir büyük bir çatışma yaşanırken, CHP İlçe Başkanlığı görevini yapan Hüseyin Şahin’in; bu tartışmalar sanki başka bir ilçede yaşanıyormuşçasına, tam bir suskunluk içine girmesini, partimiz ve belediyemizi yakından ilgilendiren bu tartışma kamuoyuna mal olmadan önlemek noktasında hiçbir tavır sergilemeyerek günler sonra gazeteye verdiği demeçle “partinin başının boş olmadığı” hatırlatması yapmasını fevkalade düşündürücü ve ironik buluyorum.

Esasen sorunun en önemli boyutunun ve Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Yılmaz Kandemir’i istifa noktasına getiren hususların en önemlisinin , İlçe Başkanı Hüseyin Şahin’in harita mühendisi olan kızının, Silivri Belediye Başkanlığı’na Planlama Müdürlüğü’ne atanmış olmasından kaynaklanan rahatsızlık olduğu, tüm Silivri kamuoyunun bilgisi dahilindedir. Bu husus tüm partililer ve Silivri halkı tarafından bizlere sıkça hatırlatılmakta ve eleştiri konusu yapılmaktadır.

CHP kimliği altında siyaset icra eden hiç kimsenin, siyasi görevler yaptıkları bir ortamda siyaseten girdikleri makamı, aile bireylerini bir yerlere taşımak amacıyla kullanmamaları gerekir. Siyasetçilerin, mensup mensubu bulundukları partilerini ve siyaset kurumunu kamuoyu nezdinde kirletecek, kuşkular yaratacak ve yanlış anlamalara sebep olacak bir biçimde kullanma hakları ve lüksleri yoktur. Bu bağlamda siyasetçilerin büyük bir AHLAKİ OLGUNLUK içinde davranmaları esastır.

İlçe Başkanı’nın harita mühendisi olduğu ve Silivri ilçesinde emlak pazarlaması ile uğraştığı değerli Silivri Kamuoyunun malumudur. Bu bağlamda harita mühendisi olarak görev yapan kızının Silivri Belediye Başkanlığı’nda ve Planlama Müdürlüğü’nde göreve alınmasını şiddetle eleştirmek ve tarihe not düşmek açısından gerekli ve zorunlu görmekteyim. Bu partiye yıllarca emek veren tüm partili arkadaşlarımın da bu konuda beni anlayacaklarını ve destek vereceklerini biliyorum.

Bu tür uygulamalar, tüm Silivri kamuoyunda ve yaşamını bu işe endekslemiş yüzlerce emlak pazarlamacısı esnaf arasında da ciddi anlamda rahatsızlık yaratmıştır. Toplum nezdinde haksız rekabet yaratan, vatandaşlar arasında ayrımcılık yapılıyor gibi bir izlenim uyandıran bu uygulamanın Sayın Belediye Başkanımız ve Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarımız tarafından yeniden gözden geçirilmesini ve bu görevlendirmeye son verilmesinin gerekli olduğunu, ileride çıkabilecek tüm olumsuzluklardan sorumlu olmamak ve tarihe not düşmek açısından bu hatırlatmayı değerli CHP’liler ve Silivri kamuoyu ile paylaşmak zorunluluğu içinde bu basın bildirisini kaleme almış bulunuyorum.

Tüm CHP’lilere ve değerli Silivri Kamuoyuna saygılar sunar, esenlikler dolu hayırlı Ramazanlar dilerim.


Av. Necmi Şimşek

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol