Silivri Facebook
banner88

BAŞKAN IŞIKLAR'DAN OKUL AİLE BİRLİKLERİNE TAM DESTEK

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, önceki gün Park Otel’de Okul Aile Birliği Başkanlarıyla bir araya geldi. Toplantıda Eğitim ve Kültür Sorumlusu Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Elif Uzun da hazır bulundu. Silivri’nin tüm köy, belde ve merkezinde bulunan okulların aile birliği başkanlarının yer aldığı toplantıda, Başkan Işıklar okul aile birliklerinin üzerinde bir kurum oluşturularak kaynak aktarımı yapılmasını önerdi.
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar toplantıda yaptığı konuşmasına şu sözlerle başladı; “Öncelikle bu davetimize katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Daha önce bu projemizi seçim öncesi birçok okul aile birliği ve okul yönetimiyle paylaşmıştık. Bu projemiz Silivri’nin eğitim sorununu, özellikle fiziki alt yapılarının iyileşerek çözülmesini, daha ileriye taşınmasını, eğitimin temel hizmetleri, fiziki şartları, öğrencilerimizin okulları, okul dışında sanat, kültür ve spor faaliyetlerine de katılarak etkin hale gelmesini sağlayacak. Okullara beraber katılım sağlayıp, yerel yönetimlerin yasaya göre bazı hizmetleri beraber yapılmasını sağlayacak hem maddi kaynakları, hem hukuksal yapısını birlikte nasıl bir çözüm buluruz diye bugün sizlerle bir araya geldik.”

IŞIKLAR: “SORUNLARI KURUMSALLAŞARAK ÇÖZECEĞİZ


Okul Aile Birliği ve Okul Yöneticilerinin sıkıntı ve sorunlarına çözüm arayışı içinde olduklarını dile getiren Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “Okul aile birliklerimizin çok ciddi bir çaba içerisinde, gönüllülük esasına dayalı zor bir görevi olduğunu hepimiz biliyoruz. Silivri’de ikisi özel okul olmak üzere 54 tane okul var. Nüfus büyüklüğü daha fazla olmasına rağmen, Bakırköy’ün 35, bizim 54 tane okulumuz var. İstanbul’un yüzölçümü açısından Silivri İstanbul’un ikinci büyük ilçesi. Burada okullarımızın dağınık olması, belki bizim hizmette onlara ulaşmamız açısından zor gibi gözüküyor ama okul aile birlikleri bu zorluğu büyük bir ölçüde karşılamış. Kendi imkânları ile ihtiyaçları karşılamaya çalışmışlar. Seçim çalışmasında okullarımızda çok büyük sıkıntılar olduğunu hepimiz gözlemledik. Belediye de bizden önceki ve ondan önceki arkadaşlarımız hep aynı yöntem ile gelen isteklere yetişmeye çalışmışlar. Takdir edersiniz ki belediyenin imkânları kısıtlı, birde yasal zorunluluklardan dolayı bütün talepleri karşılayabilir durumda değil. Biz bu sıkıntıları aşmak için kurumsallaşmayı öneriyoruz. Okul aile birliği, velilerin seçimiyle oluşturulan bir birlik. Sizler okulun katkı paylarını topluyorsunuz, okulun fiziki şartlarını iyileştiren dış bakımlarını yapıyorsunuz, hizmetlinin ücretini ödüyorsunuz. Fakat toplanan bu paralar hizmetlerin ödenmesine yetmiyor ve okul yöneticileri belediyeyi arayarak katkı istiyor. Bir okul bir şey istediği zaman onu yapamamak çok üzücü bir durum. Orada öğrenciler var, bunu kendi kişisel ihtiyacı için istemediğini de biliyorsunuz. Ama elinizden bir şey gelmeyince de gerçekten üzülüyorsunuz” şeklinde konuştu. 

“GELİR GETİREN BİRİMLERİ KURULUŞA TAHSİS EDELİM”

Kurumsallaşma projesi hakkında bilgi veren Başkan Işıklar şunları söyledi; “Biz bu sorunu bir kent ortaklığı anlayışı içerisinde, kurumsal bir yapının disipline edilmiş biçimi içerisinde hareket ederek çözeceğimize inanıyoruz. Okul aile birliğinin üstüne bir kurum, tüzel kişiliği olan bir birim kuralım. Bu bir dernek olabilir. Kent meclisinin altında oluşmuş bir komisyon olabilir. Tüzel kişiliği koruma, yaşatma, destekleme anlamında bir dernek oluşturalım. Bu derneğe de üst kurul gibi bakalım. İkişer tane temsilci gönderelim. Biz kentte gelir getiren birimleri buraya tahsis edelim, buraya verilmesini sağlayalım. İşletmesini kendileri yapsınlar. Aynı Silivrispor Kulübünün veya diğer kulübün yaptığı gibi işletmesini yaparak gelir elde etmesi gibi. Daha sonra toplanan bu kaynak okulların ihtiyaçlarına göre paylaştırılsın. Sorunları beraber çözelim. Oluşturulan bu kurumdan, okul aile birliği kadar bir katkı sağlayabilirsek yapılması gereken hizmetler daha kolay olur. Bazı yıllar kaynağın bir kısmı merkezi olabilecek yerlerde okullara spor salonu yapılarak kullanılır, bazen laboratuar kurulur. Öncelikli ihtiyaçlara bakılarak karar verilebilecek bir mekanizma haline getirilir.”

Başkan Işıklar bu projenin, özellikle hizmet ulaşımının kişisel insiyatiflerden uzaklaşması konusunda da önemli bir rol oynayacağını belirterek “Birincisi hizmet akışını kişisel insiyatiflerden uzaklaştıralım. Yani okul müdürlerimiz, aile birliklerimiz bu konu için belediyeye gelmeye ihtiyaç duymasınlar. Yani kişisel olmasın. Kişisellikten uzaklaştıralım bunu. Kurumsal anlamda sürdürmelidir, hizmetliliği olan kurum anlamında yaşayan bir birim olsun, bir tüzel kişilik olarak kuralım. Bu tahsisi sınırlamayalım” dedi.

ÜST KURUL İÇİN KOMİSYON OLUŞTURULDU


Toplantıda söz alan okul aile birliği başkanları, Başkan Işıklar’ın projesine olumlu görüş bildirdi. Üst kurul kurulması için ortak karar alan aile birliği başkanları, kendi aralarında bir komisyon oluşturdu. Oluşturulan komisyon üst kurulun kurulmasıyla ilgili gerekli mevduatı ve vakıf oluşturulması konusunda araştırma yaparak tekrar toplanma kararı aldı. İlerleyen günlerde yapılacak olan toplantı, aile birliği başkanlarının talebi üzerine Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın makamında gerçekleşecek.

ÜST KURUL İÇİN OLUŞTURULAN KOMİSYONDA YER ALAN OKUL AİLE BİRLİĞİ BAŞKANLARI ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU; 

1- Erdal Aslan (Abdullah Aliye Can Anaokulu)
2- Suat Bakıcı (Değirmenköy Fevzipaşa İlköğretim Okulu)
3- Müjdelen Malkoç (Hasan Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi)
4- A. Refik Bek (Hasan Özvarnalı İlköğretim Okulu)
5- Bülent Beyazgül (İMKB Mesleki Eğitim Merkezi)
6- Murat Kilci (Kavaklı İlköğretim Okulu)
7- Salih Yatmaz (Mimarsinan İlköğretim Okulu)
8- M. Gülcan Şirin (Silivri Lisesi)
9- Süheyl Kırkıcı (Turgut Reis İlköğretim Okulu)
10- Hikmet Yüksel (Selimpaşa Yavuz Selim İlköğretim Okulu)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol