Silivri Facebook
banner88

''Başkan topu taca attı''

CHP Silivri İlçe Başkanı Abdullah Yıldırım, dün gerçekleşen meclis toplantısı sırasında Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan ve Genç Parti meclis üyesi Faruk Can arasında geçen gerginlikle ilgili bir basın açıklaması yaptı. Yıldırım, toplantı sırasında halkı ilgilendiren soruların cevaplanmadığını söyleyerek “Belediye başkanı kamuoyundan kaçıyor” ifadesini kullandı. Yıldırım’ın açıklamaları ise şu şekilde :

“Turan, Silivri Halkını ilgilendiren soruları halkın meclisinde yanıtlamaktan kaçınıyor.”

“Bugün Silivri Belediye Meclisi’nde Belediye Başkanı Hüseyin Turan ile Meclis Üyesi Faruk Can arasında yaşanan tartışmanın nedeni, Başkan Hüseyin Turan’ın kamuoyundan kaçmasıdır.

Tam 4,5 yıldır meclis toplantılarında soru önergesi veriyoruz. Bunların büyük bir bölümü, başkanlık makamına havale edilmeyi gerektirmeyen, hemen orada yanıtlanabilecek türdendir. Ve AKP’li Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Turan, tüm bu önergelerimizi, zamanında defalarca itiraz etmemize rağmen başkanlık makamına havale etmiştir.

Biz istiyoruz ki, kamuoyunu ilgilendiren konular gizli saklı kalmasın; basının ve kamuoyunun önünde açıkça konuşulsun. Oysa Sayın Başkan Hüseyin Turan, Silivri Halkını ilgilendiren soruları halkın meclisinde yanıtlamaktan kaçınıyor.

Bugün meclis toplantısında yaşanan gerilimin temel nedeni, Belediye Başkanı’nın bu kaçamak tutumudur. Bir Belediye Başkanı, ilçe halkını ilgilendiren konuları kamuoyu önünde konuşmaktan, soruları yanıtlamaktan kaçmamalıdır. Bütün soru önergelerini başkanlık makamına havale ederek, halkın katılımını engelleyip meclis üyeleri dışında kimseye söz hakkı vermeyerek demokrasi sağlanmaz; tam tersine, demokrasi ortadan kalkar.

Belediye Meclis Üyesi Sayın Faruk Can’ın isyan edişinin sebebi de bu olmuştur. Elbette mecliste görmek istemediğimiz bir tablodur gerilim. Ancak bu yaşananların sebebini Sayın Başkan önce kendinde aramalıdır.

“Başkan topu taca attı”

Belediye Meclis Üyesi Sayın Faruk Can’ın, Kipa’ya ait arazi konusuyla ilgili verdiği önergede de yine aynı kaçamak tutum yaşanmıştır. Başkan’ın ‘komisyon kuralım’, ‘Kipa Genel Müdürü ile görüşelim’ şeklindeki yaklaşımı, topu taca atmaktan başka bir şey değildir.
Söz konusu arazideki yolsuzluk ortaya çıkmış, mensubu oldukları partinin Genel Başkan Yardımcısı bu olaydan ötürü istifa etmiştir. Kipa yolsuzluğu, onların üzerine bir etiket olarak yapışmıştır. Bu dakikadan itibaren meclis üyelerinin Kipa Genel Müdürü ile görüşmesi, herhangi bir şeyin ispatı olmayacaktır; Sayın Hüseyin Turan bunu çok iyi bilmektedir.

Orada dönen rant, Kipa’dan öncesine dayanmaktadır. AKP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Silivri Belediyesi arasında yaşanan bir rant söz konusudur. Bunu sadece Silivri halkı değil, tüm Türkiye öğrenmiştir.
Yaşanan bu pisliğin izlerinin silinmeyeceğini çok iyi bildiklerinden, kaçamak politikalarla kendilerini kurtaracaklarını sanmaktadırlar.
Meclis toplantısında yaşananlar bizi fazla rahatsız etmiştir. Çok iyi bilinmelidir ki; Silivri, hak ettiği belediyecilik anlayışına CHP iktidarıyla kavuşacaktır.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol