Silivri Facebook
banner88

Belde belediyelerinin akıbeti bugün belli olacak

Haber MERKEZİ

AK Parti hükümetinin 3 yıldır üzerinde çalıştığı, belde belediyelerinin kapatılması ile ilgili yasa tasarısı, CHP’li milletvekilleri tarafından Anayasa Mahkemesi’ne taşınmıştı.
6 Martta TBMM’de kabul edilen ve belde belediyelerinin kapatılmasını ön gören yasa tasarısının iptali ve yürürlükten durdurulması istemi ile CHP Milletvekillerinin parti adına Anayasa Mahkemesi’ne yaptıkları başvuru, bugün saat 09.30’da Anayasa Mahkemesi’nde görüşülecek. Anayasa mahkemesi, bugün belde belediyelerinin akıbetini belirleyecek kararını açıklayacak. Kararın açıklanmasına saatler kala belde belediyelerinde merak ve beklentiler artarken gözler yine Anayasa Mahkemesine çevrildi. Belediye başkanları ve halk çıkacak olan karara odaklandı. 

Yasa tasarısı iptal olmazsa, 1124 belde kapatılacak

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, 18 Şubat 2008 günü bakanlar kurulu toplantısının ardından yeni düzenleme ile ilgili olarak bir basın toplantısı yaparak, 1124 belediyenin kapatılması, 42 yeni ilçe kurulması kararı alındığını, buna ilişkin kanun tasarısının imzaya açıldığını bildirmişti. 6 Martta TBMM’de kabul edilen ve belde belediyelerinin kapatılmasını ön gören yasa tasarısının iptali ve yürürlükten durdurulması istemi ile CHP Milletvekilleri parti adına Anayasa Mahkemesi’ne baçvurmuştu.
Türkiye’de bulunan 3 bin 225 belediye tasarı yasalaştığı takdirde, 2 bin 101’e inecek. Bu uygulamayla İstanbul’daki ilçe sayısı 40 a çıkarken, Silivri ilçe sınırları içerisindeki 8 belde belediyesi kapatılacak ve Silivri’ye bağlanacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol