Silivri Facebook
banner88

''Belediye Başkanı olarak hiçbir yetkim kalmadı''
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Büyükçavuşlu DSP’li Belediye Başkanı Nazım Subaşı, belde belediyelerinin kapatılması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Belde belediye başkanlarının hiçbir yetkisi kalmadığı belirten Subaşı, önümüzdeki yerel seçimler ve siyasi yasağı istenen Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan hakkında da yorumlarda bulundu. Subaşı’nın açıklamaları şu şekilde;
 
“Bazı şeyleri gözden geçirmemiz lazım. İstanbul Büyükşehir Belediye yasası çıkarken şunu söyledim. Arkadaşlar, bu yasa bize neler verir, neler götürür önce buna bakalım. Ben beldeler kapanınca her şeyin güllük gülistanlık olacağını düşünmüyorum. Bu yasayı iyi görmüyorum.
 
İstanbul’un kendi sorunlarını çözemediği için bizimle ilgili çok fazla birşey yapabileceğini sanmıyorum. Belediyeler hizmet yönünden çok önemlidir. Halkla iç içe olduğun için, bazı farklılıklar var. Bir belediye başkanı, bir muhtar halkın en büyük sigortasıdır. O sigortada da orada tampon görevini yapar ve dışardan gelen tehlikeyi iter, gelecek menfaatler varsa bunları da alır.
 
Biz yıllarca bu anlayış içinde görev yaptık. Biz babalarımızdan dedelerimizden böyle gördük. Şimdi birileri çıkıp beldeler kapansın diyor.
 
“Belediye Başkanı olarak hiçbir yetkim kalmadı”
Beldelerde temsilci bulunacağını söyleniyor. Söyleyin bana temsilci ne yapabilir? Ben seçilmiş bir belediye başkanıyım. Yasaya göre bana ‘Sen plan yapamazsın, yerini satamazsın, tazminat ödeyemezsin, harcama yapamazsın’ deniyor. Benim bütün haklarım kısıtlandı. Ben burada icraatta bulunmadan ne yapayım? Her sabah burada görevime geliyorum. Zabıta Amirliği ve Fen İşleri ile birlikte ne yapacağımızın planını yapıyoruz. Hangi yollar temizlenecek? Hangi yollara asfalt, hangi yollara taş yapılacak? Hangi okulların sorunlarını çözebiliriz?
 
Büyükçavuşlu’da bulunanların % 70’i Çerkezköy’de çalışıyor. Yarın öbür gün temsilci burada ne yapacak? Bir belediye başkanı olarak, şuanda yol çalışmaları, park ve bahçe düzenlemeleri dışında yapabileceğim hiçbirşey yok. İşçi mi alacaksın? Alamazsın. İşçi çıkardığın zaman tazminat ödemek için İçişleri Bakanlığı’nın görüşü alınarak, tazminat parası ödeyebilirsin. Elimiz kolumuz bağlandı.
 
“Bu saatten sonra belediye başkanlığı yapmayı düşünmüyorum”
CHP ve MHP’nin beldelerin kapatılması ile ilgili yasanın iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvurmasını değerlendiren Subaşı “Büyükşehir sınırları için böyle bir iptalin söz konusu olacağını sanmıyorum. Kapansa da kapanmasa da ben bu saatten sonra burada belediye başkanlığı yapmayı bile düşünmüyorum. Ben kendimi şuan bir memurdan farklı görmüyorum. Büyükçavuşlu belediye başkanı olarak kendi programımı kendi meclisimde tartışarak geçirmeyeceksem, benim burada durmamın ne anlamı var?
 
“Yasanın, anayasadan geri döneceğini sanmıyorum”
Benim burada 18’lik uygulamasından kalma hisselerim var. Ben yerlerimi kamu yararına satmak istiyorum. Bu hisseli yerleri satıp, yatırım yapma gibi bir düşüncem kesinlikle yok.
Muhtarlar da, belediye başkanları da sıkıntıda. Bir an önce ne yapılacaksa yapılmasını bekliyoruz. Acaba anayasa mahkemesi geri mi çevirir mi diye bekliyoruz. Fakat anayasa mahkemesinin yasayı geri döndüreceğini sanmıyorum.”
 
“Belediye yasası netleşmeden, gelin güvey olanlar var”
Parti değiştirmeyi düşünmediğini söyleyen Subaşı şunları söyledi “Ben DSP’liyim. İyi gördüğüm belediye başkanı adayı arkadaşım olursa, burada 3000 seçmen var. Bu 3000 seçmenin %60- %70’lik bir kısmını belli bir yere sürüklerim. İyi gördüğüm adayı desteklerim. Bu Hüseyin Turan, Özcan Işıklar, Selami Değirmenci ya da bir başkası da olabilir. Şuan bunları konuşmak için çok erken. Daha belediye yasası netleşmeden gelin güvey olanlar var. Şimdiden bölgelere temsilciler düşünenler var. Bunlar hakkında çok fazla konuşmak istemiyorum ama bunlar bizim kulağımıza geliyor. Bunları konuşmak için henüz çok erken.”
 
“Siyasi yasak istemi, Turan’a seçimlerde oy kaybettirecektir”
AK Parti’nin kapatılması ile ilgili davada, siyasi yasağı istenen kişiler arasında yer alan Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan hakkında da yorum yapan Büyükçavuşlu Belediye Başkanı Nazım Subaşı “Bizim bölgemizde bulunan bir belediye başkanının bu konuda isminin geçmesi üzücü bir durum. Bu durum Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’a seçimlerde oy kaybettirecektir.” dedi.
 
Subaşı, konuşmasına şu sözlerle devam etti “Basında, iktidar partisinin belediye başkanı olduğu için konunun üzerine gitmedi. İktidar partisinin belediye başkanı olmasaydı ve işin içinde basın daha çok yer alsaydı, daha farklı şeyler olabilirdi. Bu yerel seçim çok farklı olacak. Önümüzde bir iktidar partisi mevcut, Türkiye’nin gidişatı belli. Yerel yönetim seçimleri var. Beldelerden çıkacak oylar çok önemli. Bu seçimlerde bölgemizden çıkacak belediye başkan adayları eğer beldelerde ki seçmeni tanıyamazlarsa, bu seçimin nasıl olacağı hiç belli değil. Yerel yönetimler çok farklıdır. Silivri’mizi ortaokul, lise mezunları yönetmeye kalkarsa yanlış olur.”
 
Melis AVCI
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol