Silivri Facebook
banner88

Bir Hürhaber klasiği daha

BAŞKA OLUR BİZİM MESLEĞİN SAZANLARI

Selimpaşa’da ki Selpe ve Selpa  Kooperatifi ile Mülteci Kampı haberlerinde olduğu gibi hiç kimse ile görüşmeden, ilgililerden bilgi almadan sadece elindeki evrak’a  bakarak çok önemli bir haber yakalamış gibi  Turanlar ile ilgili içindeki kini dışa vuran Hürhaber Gazetesi yine yılın asparagas bombasını patlattı. Gazetenin dağıtılmasının ardından harekete geçen Ak Parti İlçe Teşkilatı  konu ile ilgili belgeleri getirip olayın gerçek şeklini kamuoyunun önüne sundu.
Ak Parti’nin ortaya koyduğu belgeler olayın  Hürhaber’in iddia ettiğinin aksine sadece tutanaklardaki kaymadan dolayı meydana gelen bir yanlışlık olduğu , Silivri Belediyesi Eski Başkanı Hüseyin Turan ve eşi Bahar Turan’ın oy kullandığı sandıktan Kadir Topbaş’ın 52 tane oy aldığı ortaya çıktı. Böylelikle Hürhaber Gazetesi’nin özel haber olarak manşetinden duyurduğu ve İlhan Uygun’un köşesinden yorumladığı haberin tamamen gerçek dışı olduğu belgelerle kanıtlanmış oldu.

SİLİVRİ’DE 10 SANDIKTA YANLIŞLIK TESPİT EDİLDİ

Silivri ilçesinde 10 sandığın Büyükşehir Belediye Başkanı seçimine ilişkin birleştirme tutanaklarının yanlış yazıldığı ortaya çıktı. Konu ile ilgili açıklama yapan AK Parti Silivri İlçe Başkanı Ender Gezici, basında yer alan Silivri Belediye Başkan Adayı Hüseyin Turan’ın sandığından Kadir Topbaş’a hiç oy çıkmadığı ile ilgili haberin doğru olmadığını ve sandıktan AK Parti Adayı Kadir Topbaş’a 51 oy çıktığını belgeleriyle açıkladı. Silivri İlçe Seçim Kurulu hatayı doğrulayarak, düzeltileceğini vurguladı.
29 Mart 2009 yerel seçimlerinde, Silivri’de bulunan 10 sandıkta Büyükşehir Belediye Başkanı seçimine ilişkin birleştirme tutanaklarının yanlış yazıldığı ortaya çıktı. Bu sandıkların biri de, Silivri Belediye Başkan Adayı Hüseyin Turan’ın oy kullandığı sandıktı. Turan’ın oy kullandığı 1133 No’lu sandıktan Kadir Topbaş’a hiç oy çıkmadığı iddia edilince, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Ender Gezici konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
AK Parti Belediye Başkan Adayı Hüseyin Turan’ın sandığından AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Topbaş’a 51 oy çıktığını belgelerle ispatlayan Gezici, ayrıca 9 sandıkta da aynı hatanın yapıldığını açıkladı. İşte Gezici’nin konuyla ilgili açıklamaları;

“1133 No’lu sandıktan Topbaş’a 51 oy çıktı”

“Trakya Hürhaber Gazetesi’nin 17 Nisan 2009 Cuma günkü sayısında “Babalar ve Oğulları” başlığı ile yayınlanan haber, İlçe Seçim Kurulu’nun Büyükşehir Belediye Başkanı seçimi mazbataları birleştirme tutanağındaki hatanın bir örneğini oluşturmaktadır.
Habere konu olan Silivri ilçesi 1133 No’lu sandığın Büyükşehir Belediye Başkanı seçimine ilişkin mazbata tutanağında AK Parti Adayı Kadir Topbaş’a 51 oy, Saadet Partisi Adayı Mehmet Bekaroğlu’na 2 oy verildiği sandık başkanı ve her siyasi partiden temsilcilerinin oluşturduğu görevliler tarafından imza altına alınmıştır. Sandık kurulu tarafından İlçe Seçim Kurulu onayıyla imza altına alınan 1133 No’lu sandıktaki oy dağılımı İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nın birleştirme tutanağında yanlış yazılmıştır. 1133 No’lu sandık ile ilgili birleştirme tutanağı hatalıdır. Konunun özü İlçe Seçim Kurulu’nun mazbataları tek çatı altında toplayan birleştirme tutanağındaki hatalı yazımdan ibarettir. Belediye Başkan Adayımızın oy kullandığı sandıkta da birleştirme tutanağının hatalı yazımı nedeniyle ortaya bu sonuç çıkmıştır. EK’te sunduğumuz 1133 No’lu sandığın İlçe Seçim Kurulu’nda onaylı mazbatası ve hatalı sonuçların yer aldığı birleştirme tutanakları gerçekleri yansıtmaktadır.

SONUÇLARI HATALI YAZILAN SANDIKLAR

İlçe Seçim Kurulu’nun Büyükşehir Belediye Başkanı seçimi birleştirme tutanağında tek hatalı seçim sonucu 1133 No’lu sandığa ait değildir. Tespitlerimize göre haberin konu edildiği 1133 No’lu sandıkta AK Parti’nin 51 oyu Saadet Partisi’ne,
1230 No’lu sandıkta CHP’nin 145 oyu DTP’ye, AK Parti’nin 91 oyu Saadet Partisi’ne,
1239 No’lu sandıkta CHP’nin 119 oyu DTP’ye, AK Parti’nin 78 oyu Saadet Partisi’ne,
1180 No’lu sandıkta CHP’nin 186 oyu DTP’ye, AK Parti’nin 73 oyu Saadet Partisi’ne,
1223 No’lu sandıkta CHP’nin 175 oyu DTP’ye, AK Parti’nin 77 oyu Saadet Partisi’ne,
1061 No’lu sandıkta CHP’nin 114 oyu DTP’ye, AK Parti’nin 51 oyu Saadet Partisi’ne,
1077 No’lu sandıkta AK Parti’nin 104 oyu Saadet Partisi’ne,
1078 No’lu sandıkta CHP’nin 169 oyu DTP’ye,
1108 No’lu sandıkta CHP’nin 101 oyu DTP’ye, AK Parti’nin 106 oyu Saadet Partisi’ne,
1166 No’lu sandıkta CHP’nin 132 oyu DTP’ye, AK Parti’nin 94 oyu Saadet Partisi’ne yanlışlıkla yazılmıştır.
Sonuçları hatalı yazılan sandıklarda CHP’nin oyu oy pusulasında CHP’den bir önceki sırada yer alan DTP’ye, AK Parti’nin oyu da oy pusulasında AK Parti’den bir önceki sırada yer alan Saadet Partisi’ne yanlışlıkla yazılmıştır. Sandık sonucunun birleştirme tutanağındaki hatalar değerlendirilmeden hazırlanan haberde yer alan yorumlar ve Belediye Başkan Adayımız Sayın Hüseyin Turan ve bu sandıkta oy kullanan seçmenlerimizi de töhmet altında bırakmıştır. Bilgisayar başında yapılan bir hata, Belediye Başkan Adayımız Sayın Hüseyin Turan’ın Kadir Topbaş ile ilişkilerinde şüphe oluşturacak bir durum değildir.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

İLÇE SEÇİM: “KONU İLE İLGİLİ DÜZELTMELER YAPILACAK”

Silivri ilçesinin 10 sandığında Büyükşehir Belediye Başkanı seçimine ilişkin birleştirme tutanaklarının İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından hatalı yazıldığı ortaya çıkınca, konu ile ilgili görüştüğümüz Silivri İlçe Seçim Kurulu yetkilileri şunları söyledi; “Sistemden dolayı birçok ilçede aynı şekilde kaymalar oldu. Ama seçimden hemen sonra bir iki gün içinde düzeltildi. Bize ise bu konuyla ilgili yeni dilekçe geldi. Biz bu konuyla ilgili kurulu toplayacağız. Kayma olan yerlerde düzeltmeler yapılacaktır.” İlçe Seçim Kurulu yetkilileri konuyla ilgili yerel bir gazetede çıkan haberin ise kasıtlı yapıldığını belirterek “Olay abartılmış ve kasıtlı yapılmış. Konu ile ilgili bize gelip bilgi almak isteselerdi, kendilerine yardımcı olurduk” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol