Silivri Facebook
banner88

Bu planda siyaset ve kişilere

AK Partili Silivri Belediye Meclis Üyesi Metin Karakaş, Beldiye Başkanı Özcan ışıklar ve ekibinin 1/5000’lik planların halka yanlış anlattıkların söyledi


AK Partili Silivri Belediye Meclis Üyesi Metin Karakaş Yaptığı yazılı basın açıklamasında, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın son olarak SİAD Genel Kurulu’nda dile getirdiği Silikon Vadisi projesi ve buna paralel Silivri’nin 1/5000’lik planlarına yönelik yanlış bilgilendirmelerde bulunulduğunu belirtti. Başkan Işıklar ve arkadaşlarının planları siyasi bakışları ile değerlendirerek vatandaşları kışkırtan, yatırımcıyı yanıltan tutum sergilediğini belirtti.

Karakaş, “Yaklaşık 4 trilyona mal olan plan için Silivri Belediyesi ve Silivri halkı bir kuruş ödememiştir. Bu planla ilgili hâlâ uygulama plan çalışmaları başlatılmadı, bir adım atılmadı. Silivri halkına planları anlatmak yerine ‘Senin yerin yeşil alanda kalmış’, ‘Senin yerin yolda kalmış’ gibi ifadelerle vatandaşları yanlış bilgilendirdiler. Siyasi bakış açılarını ortaya koyan yaklaşımlarıyla planın yapım tekniği ve özünü (18.madde) anlatmayarak olaya kişisellik katmışlardır” dedi.               
SİLİVRİ’NİN PLANLARINDA SİYASET VE KİŞİYE SAĞLANMIŞ RANT YOK!
AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi Metin Karakaş, hazırlık sürecinde İBB İmar Komisyonu Üyesi iken atölyesinde yer aldığı 1/5000’lik planların Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve ekibi tarafından kamuoyuna kişisel ve siyasi yaklaşımla yanlış anlatıldığını söyledi. Karakaş, ‘Planları, plan olarak değil siyasi fikirleri olarak vatandaşı kışkırtıcı, yatırımcıyı yanıltıcı biçimde anlatıyorlar. Bu planı istemiyorlarsa bizim değiştirecek gücümüz var ama onların bir planlama mantığı dahi bulunmuyor’ dedi.
AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi Metin Karakaş, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın son olarak SİAD Genel Kurulu’nda dile getirdiği Silikon Vadisi projesi ve buna paralel Silivri’nin 1/5000’lik planlarına yönelik yanlış bilgilendirmelerde bulunulduğunu belirtti. Başkan Işıklar ve arkadaşlarının planları siyasi bakışları ile değerlendirerek vatandaşları kışkırtan, yatırımcıyı yanıltan tutum sergilediğini belirten Metin Karakaş, ‘Sahip çıkmadıkları planlara alternatif üretiyorlarsa bunu da bilmek isteriz’ şeklinde konuştu.

1/5000’LİK PLANLAR SİLİVRİ’YE ARTI DEĞER KAZANDIRIYOR
CHP Grubu’nun yerel seçimlerden önce İBB Meclisi’nde Silivri’nin 1/5000’lik planlarına ret oyu verdiğini hatırlatan AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi Metin Karakaş, “Biz Silivri planlarını yerel seçimlerden önce Kaymakamımız, kamu daireleri müdürlerimiz, sivil toplum örgütleri, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri ve basının da yer aldığı toplantıda kamuoyuna tanıttık. Tamamen bilimsel verilere dayanarak Silivri’ye vizyon ve cazibe katan, Silivri’nin geleceğine ışık tutan, Silivri’nin kimliğini ortaya koyan planlar ile Silivri’mizin İstanbul metropolüne entagrasyonu sağlandı. Bu toplantılarımızı mimar ve mühendisler ile de düzenledik ve kamuoyunun bilgi sahibi olmasını sağladık. 1/5000’lik planlar Silivri’ye artı değer kazandırıyor” dedi.

PLANDA SİYASET VE KİŞİYE SAĞLANMIŞ RANT YOK!
Silivri’nin planlarında siyasi çıkar veya kişiye rant amacı taşıyan bir uygulama olmadığını belirten AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi Metin Karakaş, “Yaklaşık 4 trilyona mal olan plan için Silivri Belediyesi ve Silivri halkı bir kuruş ödememiştir. Bu planla ilgili hâlâ uygulama plan çalışmaları başlatılmadı, bir adım atılmadı. Silivri halkına planları anlattı, yerine ‘Senin yerin yeşil alanda kalmış’, ‘Senin yerin yolda kalmış’ gibi ifadelerle vatandaşları yanlış bilgilendirdiler. Siyasi bakış açılarını ortaya koyan yaklaşımlarıyla planın yapım tekniği ve özünü (18.madde) anlatmayarak olaya kişisellik katmışlardır. Planı çok iyi anlatamadıkları için vatandaşları kışkırtarak yaklaşık 800’e yakın vatandaşın Silivri Belediyesi aracılığıyla itiraz etmesini sağladı.” ifadesini kullandı.

NE DÜŞÜNDÜĞÜNÜZÜ BİZ DE BİLELİM,
İSTEYİN PLANLARI DEĞİŞTİRELİM
CHP’nin ret oyu verdiği planları, yine CHP’nin istemesi halinde İBB’deki sayısal üstünlükleri ile değiştirebilecek güçte olduklarını belirten AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi Metin Karakaş, “Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın hem vatandaşlara hem de sanayici ve işadamlarına yaptığı açıklamalardan alternatif planlar oluşturmak istediği kanaatindeyiz.
Sanayici ve yatırımcıları altyapısı hazırlanmamış, 1/1000’lik planlar içinde dahi olmayan Silikon Vadisi gibi projelerle yanıltmayı amaçlayan bir yaklaşım sergilemeye çalışıyor.
Kendi yapacakları ve bu anlamda Silivri’ye biçecekleri bir plan varsa bunu da bize açıkça söylesinler ama vatandaşı ve yatırımcıyı yanlış yönlendirmesinler. Planları, plan olarak değil siyasi fikirleri olarak vatandaşı kışkırtıcı, yatırımcıyı yanıltıcı biçimde anlatıyorlar. Bu planı istemiyorlarsa bizim değiştirecek gücümüz var ama onların bir planlama mantığı dahi bulunmuyor” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol