Silivri Facebook
banner88

Bürokraside de Revizyon Başladı
 
Kabine'nin ardından, bürokraside de revizyon başladı. Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci'nin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarlığı'na, Kemal Madenoğlu'nun uzun süredir vekaleten yürütülen Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığına atanmasının ardından, gözler bürokrasiye çevrildi. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nda Metin Kilci'den boşalan koltuğa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı döneminde genel sekreteri olan Mesut Pektaş'ın getirileceği ifade edilirken, emekliliğini isteyen Maliye Bakanlığı Müsteşarı Hasan Basri Aktan'ın yerine Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu Başkanı olan Cemal Boyalı ile Kamu İhale Kurumu Başkanı Hasan Gül'ün adının geçtiği öğrenildi. ANKA'nın edindiği bilgiye göre Gümrük Müsteşarı Emin Zararsız ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'e bağlı olan Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı için düşünülüyor.

—ENERJİDE ATAMA RÜZGÂRI SÜRECEK-
Kabine'nin ardından, bürokraside de değişim rüzgârları esmeye başladı. İlk icraatlardan biri iş başına gelir gelmez bürokraside değişikliğe gideceğini işaret eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'dan geldi. İlk etapta, 18 aydır boş bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarlığına atama yaptı. Yıldız'ın bundan sonraki adımının vekâleten yürütelen Müsteşar Yardımcılıklarına yapılacak atamalar olması bekleniyor. Ayrıca, Doğan Grubu'nun kamu ihalelerinden yasaklanmasına neden olan fuel-oil tedariki ihalesi nedeniyle görevden alınan EÜAŞ Genel Müdürü Sefer Bütün ile bir süre önce emekliye ayrılan TEİAŞ Genel Müdürü İlhami Özşahin'in yerine de atama yapılması gerekecek.
 
-MALİYE'DE MÜSTEŞAR AKTAN DÖNEMİ KAPANDI-
Maliye Bakanlığı koltuğuna Mehmet Şimşek'in oturmasının ardından, Maliye bürokrasisinde de değişim yaşanacağı iddiaları gündeme gelmişti. Beklenen oldu, Kemal Unakıtan'ın bakanlığı döneminde Maliye'nin beyni olarak çalışan Maliye Bakanlığı Müsteşarı Hasan Basri Aktan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in isteği üzeren emekliye ayrılma kararı aldı. Yeni Bakan Şimşek'in Maliye Bakanlığı Müsteşarlığı için Hazine Müsteşarlığı'ndan veya Hazine kökenli bir bürokratı atayacağı ifade ediliyor. Ancak Başbakan'a yakın çevreler, Maliye Müsteşarlığı'na yapılacak atamada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın etkili olacağı, atanacak ismi Bakan Şimşek'e bırakmayacağını ileri sürüyor. Yine aynı kaynaklar, Maliye Teftiş Kurulu Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu Başkanı olan Cemal Boyalı'nın Maliye Bakanlığı Müsteşarı olabileceğini ifade ediyor. Kamu İhale Kurumu Başkanı Hasan Gül ile hesap uzmanı kökenli, halen Maliye Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı olan İsa Coşkun'un adı da Müsteşarlık için geçiyor. Maliye Bakanlığı'nda vekâleten görev yapan isimler arasında Maliye Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevini asaleten yürüten, Teftiş Kurulu Başkanlığına vekâlet eden Genç Osman Yaraşlı da bulunuyor.
 
—DPT’DE BOŞLUK ÇOK-
Kemal Madenoğlu'nun DPT'ye müsteşar olarak atanmasının ardından, gözler boş bulunan müsteşar yardımcılıklarına çevrildi. Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'ın uzun süredir boş bulunan iki müsteşar yardımcılığı için atama yapması bekleniyor. Ayrıca DPT Sosyal Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdürü olan Kemal Madenoğlu'nun müsteşarlığa atanmasından bir süre önce bir aylık izne ayrılan Müsteşar Yardımcısı ve Müsteşar Vekili Halil İbrahim Akça'nın vereceği karar da merakla bekleniyor. Edinilen bilgiye göre Akça'nın başka bir kuruma geçeceği veya yurtdışı bir görev isteyeceği ifade ediliyor. Cevdet Yılmaz'a bağlı kurumlardan olan TÜİK de vekâleten yürütülüyor.
 
—VEKÂLETLER İLK SIRADA-
Başbakanlık Müsteşarlığı döneminde "asker ve sivil bürokrasisinin değişmesi gerektiği" yönünde yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'in de üst düzey yönetimde değişikliğe gideceği ileri sürülüyor. Dinçer'in ilk etapta yaklaşık bir yıldır vekâletle yönetilen Sosyal Güvenlik Kurumu'na atama yapması bekleniyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun başkan vekilliğini Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Acar yürütüyor. Bakan Dinçer'in Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı için Gümrük Müsteşarı Emin Zararsız'ı düşündüğü ifade ediliyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol