Silivri Facebook
banner88

Büyükşehir'de komisyonlar belirleniyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, 29 Mart yerel seçimlerinin ardından ilk toplantısını Saraçhane Belediye Sarayı’ndaki Meclis Salonu’nda gerçekleştirdi. İlk meclis toplantısına Silivri tam kadro katıldı.


Toplam 301 üyeden oluşan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, 29 Mart yerel seçimlerinin ardından ilk toplantısını Saraçhane Belediye Sarayı’ndaki Meclis Salonu’nda gerçekleştirdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın başkanlığında Atatürk ve silah arkadaşları ile şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantıda Meclis Üyelerine hitap eden Başkan Kadir Topbaş, ‘birlik ve beraberlik içinde hizmet’ mesajı verdi.


12.5 milyon nüfusu ve 5 bin 240 kilometre karelik bir alana sahip İstanbul’a 5 yıl hizmet etmenin gururunu yaşarken, yeniden seçilmelerinin sorumluluğunu da taşıdıklarını belirten Kadir Topbaş, “İstanbullulara bu kente ikinci kez başkan olmak gibi onurlu bir yetkiyi ikinci kez vermiş olmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Siyasi kimlik ve siyasi kavgaları meclisin çatışı altında yapmadan, gerektiğinde uyarı ve ikazları yaparak bu kente hizmet etmeliyiz. İstanbul’u hep beraber kucaklayarak sorunları çözmeye devam etmek zorundayız” dedi.

Meclise Silivri damgası!

İlk meclis toplantısına Silivri tam kadro katıldı. Meclise; Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Silivri-Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Yılmaz Kandemir, CHP’li Silivri- Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Suna Göçengil, Ahmet Yücegök, Taylan Memiş, AK Partili Silivri- Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Metin Karakaş ve Yalçın Yönet katıldı. Çanta eski Belediye Başkanı AK Parti Beylikdüzü Belediyesi Meclis Üyesi Tahir Sert de meclis salonundaydı.

Bugün komisyonlar oluşturulacak

Bir hafta boyunca sürecek olan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bugünkü oturumunda komisyonlar oluşturulacak. Geçen dönem Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonunda görev alan Metin Karakaş’ın, tekrar İmar Komisyonu’nda görevlendirilmesi bekleniyor.
AK Parti’nin 178, CHP’nin 112, DSP’nin 5, Saadet Partisi’nin 4, MHP’nin ise bir üyeyle temsil edildiği İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Kadir Topbaş ile birlikte 301 üye bulunuyor. Öte yandan, bu dönem Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AK Parti’den 26, CHP’den de 5 olmak üzere toplam 31 kadın meclis üyesi yer alıyor.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol