Silivri Facebook
banner88

CEVABI 2014 YEREL SEÇİMLERİNDE VERECEĞİZ...

12 Haziran seçimlerinde bölgemizden Milletvekili seçilen Süleyman Çelebi ve Ferit Mevlüt Aslanoğlu, Silivri CHP İlçe Örgütü’ne teşekkür ziyaretinde bulundu ve partililere “umutsuzluğa kapılmayın” çağrısında bulundu.

Geride bıraktığımız seçimlerde, CHP’den İstanbul Milletvekili seçilen iki isim, önceki gün örgüte teşekkür etmek amacıyla Silivri’deydi. Silivri CHP İlçe Örgütü’nde bir toplantı düzenleyen CHP Bölge Milletvekili Süleyman Çelebi ve Ferit Mevlüt Aslanoğlu, İlçe Başkanı Hüseyin Şahin ve Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ile birlikte seçim değerlendirmesi yaptı.

İLÇE BAŞKANI HÜSEYİN ŞAHİN : “UMUTLUYUZ.”

İlçe binasında düzenlenen toplantıda ilk olarak CHP Silivri İlçe Başkanı Hüseyin Şahin söz aldı. Örgüt mensuplarına seslenen Şahin; “12 Haziran seçim sürecini bitirmiş bulunmaktayız. Partimiz açısından, her ne kadar farlı yorumlansa da biz partimizin başarılı olduğunu, Türkiye konjonktüründe, siyasi partiler içerisinde en başarılı parti olduğumuzu, önümüzde bir umut olduğunu kabul ediyoruz.

ŞAHİN’DEN SİTEM VE ÇAĞRI

Ben ilçe başkanı olarak, bu dönemde her ne kadar bazı dostlarım tarafından yalnız bırakılmış olsam da, partimizin geleceği açısından bunun bir umut seçimi olduğuna, önümüzdeki günlerde eksikliğimizi gidereceğimize, sayın Milletvekillerimiz, Belediye Başkanımız, kadın kollarımızın, gençlik kollarımızın çabaları sayesinde bunların aşılacağına, daha iyi olacağımıza, projelerimizi halkımıza yeniden anlatacağımıza inanıyorum. Belli ki biraz daha çalışmamız lazım, dostlarımızın, partililerimizin bizi yalnız bırakmaması gerekiyor.
Olayları kişisellikten çıkarıp ideolojiye yansıtmamız lazım. 12 Haziran’dan önceki şevk ve heyecanımızla çalışmaya devam edeceğiz. İlçe başkanı olarak tüm örgütüme çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

SİLİVRİ BELEDİYE BAŞKANI ÖZCAN IŞIKLAR : “SEVİNDİREN YANLARI DA VAR, ÜZÜLDÜĞÜMÜZ YANLARI DA…”

Ziyarette söz alan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da, seçim sonuçlarını yorumlarken, örgüte teşekkür etmeyi ihmal etmedi. Başkan Işıklar, konuşmasında şunları söyledi : “
Bu seçim sonuçlarının bizi sevindiren yanları da, üzen yanları da var. Burada şunu gözlemlememiz lazım; Silivri’de %40.3 oy almışız. %40.9 oy AKP almış. Sandıktan berabere çıktık, Türkiye genelinde %25 oya belki üzüldük ama durum gösteriyor ki, bir daha böyle bir oy oranı olmayacak.

“SEÇİM SONUÇLARINDAN YEREL SEÇİM HAYALİ ÇIKARANLAR VAR.”

Hele bu seçim sonuçlarını yerel seçimlere kıyaslayıp da  kendilerini başkanlık koltuğuna taşıyacağını düşünen arkadaşlara şunu söylüyorum; iki yılda 8 tane  belediyenin birleşmesinin yükünü yaşadık, Silivri Belediyesi olarak tarihinin en zor dönemi geçirdik. Seçim sonuçlarından şu anlaşıldı ki, Silivri’de kişiselliği, şahsı kimsenin önemsediği yok, toplumun beklentileri var. Seçmenin ben varım, o var gibi düşüncelere çok fazla pirim vermediğini, toplumun beklentilerini karşılamak gibi bir görev üstlenmemiz gerektiğini ısrarla söyledim.

“CEVABI 2014 YEREL SEÇİMLERİNDE VERECEĞİZ.”
Artık şapkamızı önümüze koyup düşünmek zorundayız. Yerelde 2452 oy eksik almışız. Kimse geçen Temmuz ayında %31 olan oyu bu seçimde %40.5’a çıkardın demiyor. Bunu yerel seçimle eşleştirmeye çalışanlara cevabımızı bir sonraki seçimlerde vereceğiz.

“SEÇİMDE SOKAĞA ÇIKMAYANLAR ŞİMDİ DURUMDAN PAY ÇIKARMAYA ÇALIŞIYOR.”

Kendi adaylarını öne çıkarmalarına rağmen, 8. sıradaki adayları olmasının tüm olanaklarını kullanmalarına rağmen, sadece başa baş bir seçim çıkardık. Oyumuzu da, vicdanımızı da, kendimizi de koruduk. Bu bilinçte olmayan arkadaşlarıma da şunu diyorum; ortalıkta görünmeyenler, seçim süresince sokağa bile çıkmayan insanlar, şimdi bu durumdan pusuya yatmış çakallar gibiler… Bunlara fırsat vermeyeceğiz.

“BU PARTİ DOĞRU YOLDA, GENEL BAŞKANIMIZIN ARKASINDA OLACAĞIZ.”

Bu parti doğru yolda, bu parti iktidara gidecek. AKP, iktidarı da  muhalefeti de yapar hale geldi. Oyunun içinde hem iktidar, hem muhalefet oyu var. Biz o muhalif oyu alacağız. Onların görevi değil o. Bu hepimize ders olacak, ilçeye ders olacak, ile, genel merkeze ders olacak ama genel başkanımızın, milletvekillerimizin, il başkanımızın arkasında olacağız.

MİLLETVEKİLİ ASLANOĞLU : “ÖZCAN IŞIKLAR’IN BAŞARISI, BİZİM BAŞARIMIZDIR.”

Ziyarette örgüte teşekkür eden CHP İstanbul Milletvekili Ferit  Mevlüt Aslanoğlu da, “Bu ziyaretimiz bir teşekkür ziyaretidir. Bu süreçte bir hatamız olduysa, özür diliyoruz. Amacımız tek yumruk olmak ve partimizin  başarısıydı. Hesap bilmeyenlere şunu söylemek istiyorum. DSP li arkadaşlar gelmeden önce biz 97 milletvekiliydik CHP olarak… 97 milletvekili mi, 135 milletvekili mi fazla sadece bunu soruyorum. Silivri Belediye Başkanı benim belediye başkanım. Namuslu, dürüst belediye başkanına yardım etmek bizim gönül borcumuzdur. Onun başarısı, partimizin başarısıdır. Onu başarısız kılmak, partiye ihanet etmektir.

“HER AY SİLİVRİ’YE GELECEĞİZ.”

Diğer namus borcumuz sizi yalnız bırakmamaktır. Namuslu, dürüst, çalışkan kim varsa benim en kral adamım odur. Onun dışında babam, kardeşim olsa tanımam. Ben iki dönem Malatya Milletvekilliği yaptım. Suçlu suçludur, hırsız hırsızdır. Kardeşim olsa da korumak bizim ilkelerimize sığmaz. Özcan Başkan’ın başarısı, bizim için bir gururdur. Bölgede  her ay yanınızda olacağız. Gezdiğim yerlerde utandığım şey, beş yılda bir geliyorsunuz diyorlar. Bu iş yürek işi, bu inanmak işi. Bakın her ay diyerek altını çiziyorum. Köy köy, seçimde nerelere gittiysek oraları tekrar ziyaret edeceğiz.

“ALNINIZDAN MİLLETVEKİLİMİZ GELMİYOR LEKESİNİ SİLECEĞİZ.”

Milletvekili olarak 24 saat Özcan Başkanım’ın emrindeyiz. Ben bürokraside hangi petekten nasıl bal alacağımı çok iyi biliyorum. Kime nasıl yaklaşacağımı çok iyi biliyorum. Hepsinin dokuz yılda kişilikleri, yapıları belli oldu. İl Genel Meclisi üyelerimizle, Belediye Meclis üyelerimizle her ay mutlaka gelip oturacağız. Sizi yalnız bırakmayacağız. Alnınızdan milletvekilimiz gelmiyor lekesini kaldıracağız. Malatya Milletvekili iken ailem Avcılar’daydı. Her hafta salı, çarşamba, perşembe Ankara’da, cuma cumartesi Malatya’da, pazar pazartesi Avcılar’daydım. Demek ki insan isterse yapabiliyor. Yeter ki yüreğinde olsun. O yüzden Ceplerimiz 24 saat açık. Meclis’te çok önemli bir şey olmadığı sürece benim telefonum 24 saat açıktır.

“LEŞ KARGALARI UMDUĞUNU BULAMAYACAK.”

Örgüt bizim her şeyimizdir. Kimseyi dışlamayalım. Daha bugünden çıkıp siyaset bezirganlığı yapanlara, ben leş kargaları diyorum. Yapanların hepsini birebir tanıyorum. Onların çoğu yaşa kralım sen bir tanesin diyenler. Hep birilerinin ayağına yapışmışlar. Bizim de eksiğimiz olabilir, demek ki daha çok çalışmamız lazım. O Meclis’te en çok çalışan iki kişi olacağız. Özcan Başkan sokakta yürürken helal olsun senin milletvekiline dedirttireceğiz. Madem ki sorumluluğumuzu aldık, bu bizim için namus borcudur. Hepimizin eksiği vardır ama sokağa çıkıp birilerini karalamak bize yakışmaz. Gelirsin, emek veririsin, çalışırsın, bizim tarafımızdan eksik yaptıysak gelirsin, oturursun, kardeşim şunu yapmadınız dersin. Dostça yaparsın, yıkarak değil.” diye konuştu.

MİLLETVEKİLİ SÜLEYMAN ÇELEBİ : “SEÇİME YENİDEN BAŞLIYORUZ.”

Örgütte söz alan CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi de, örgüt temsilcilerine teşekkür ederek; “Bir seçim yaşadık, bu seçimin sürecinde kendimize bir çıta koyduk. Bir yenilgi, bir mağlubiyet yok. Beklediğimiz hedefe ulaşamamak var. Şimdi sonuçların nedenlerini, analizlerini yapıp, rotamızı doğru eksene koymamız lazım. Genel Başkanımız’ın söylediği gibi bizim açımızdan daha seçim bitmemiştir. Seçime yeniden başlıyoruz. Alanlarda olacağız, ikna edemediğimiz halkımızı ikna etmeye çalışacağız. Kısa döneme yetişmeyen projelerimizi, programlarımızı daha anlaşılır bir şekilde toplumla buluşturacağız.

“SEÇİM SONUÇLARINI DOĞRU OKUYALIM.”

Dolayısıyla şu algıyı bir kere hepiniz üzerinizden kaldırın, sizlerden rica ediyorum… Eşit koşullarda bir seçim yok. Yedi düvele karşı mücadele ediyoruz. Yıllarca iktidarın bütün olanaklarını, ellerinde tutanlar, valiyi, kaymamı ilçe başkan gibi çalıştıranlar, bütün bürokratları bir parti militanı gibi devreye sokanlar, şantaj yapıp, tehdit edenler, devletin olanaklarını bu işe harcayanlarla, afişlerimizin bile basılamadığı, basılanların yırtıldığı bir sürecin sonuçlarını herkes doğru okumalı.

“MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK, ELEŞTİRENLERİ MAHCUP EDECEĞİZ.”

Ben mazeret üretmek için bunları söylemiyorum. Hedefe ulaşamadık, yenilmiş değiliz, dimdik ayakta duracağız. Sevgili yol arkadaşlarım, yoldaşlarım, bizimle beraber yol yürüyenler, şimdi bize düşen görev, bizimle birlikte mücadele verenlerle yolda yürümeye devam edeceğiz. Onlarla omuzlaşmamız sonuna kadar devam edecek. Bize eleştiri yapanları mahcup etmek bizim görevimiz olacak. Bizim yapacağımız bu, lafla peynir gemisi yürümez. İş yapacağız, sürecimizi büyüteceğiz. Bazı arılar vardır, ürettiğini yer, bazıları vardır, balını toplar.

“AKP’Lİ VEKİLLERİNİN 3 KATI ÇALIŞACAĞIZ.”

Ben çalışan bir insanım; 13 yaşımdan beri işçilik hayatındayım. Beni milletvekili seçen arkadaşlarıma şu güvenceyi veriyorum; ben 12-13 saat değil, Genel Başkanım nasıl yaptıysa onun gibi çalışmaya mahkumum. Biz AKP’li milletvekillerinin 3 katı çalışmak zorundayız. Aradaki farkı ancak böyle kapatacağız. En uç köşedeki köye de, merkeze de, işçiye de, tarlaya da gitmek bizim boynumuzun borcudur. Kolay zamanlarda herkes birbirinin yanında olur, biz zor zamanlarda birbirimizin yanında olacağız. Biz zor zamanda bu partiyi toparlayacağız. Bu ülkenin koşullarını, yeniden şekillendireceğiz. Şimdi örgütümüzle, belediyemizle sizlerle daha can cana, daha içten bir çalışmaya ihtiyacımız var.

“ÖZCAN IŞIKLAR’IN ÇABASINI, ÇALIŞMASINI UNUTMAYACAĞIZ.”

Belediye Başkanımız’ı yıllardır tanıyorum. 30 yıla yakın arkadaşız. Dürüstlüğünü, kimliğini, görüşünü biliyorum. Duyduğum şikayetleri elbette paylaşacağım. Silivri’nin daha iyiye, daha güzele gitmesi için yapacağım bunu. Şunu bilin, yalnız değilsiniz, dik duracağız, boynumuzu eğmeyeceğiz, asla da teslim olmayacağız. Belediye Başkanımız’ın, ilçe başkanımızla bir örgüt başkanı gibi köy köy, mahalle mahalle gezmesini, bir taraftan belediye işlerini yürütürken bir taraftan da verdiği mücadeleyi biz de unutmayacağız.

 “YERELDE İKTİDAR OLAMAZSAK, GENELDE DE OLAMAYIZ.”

Yemin töreninden sonra programa alacağız ve ilçe ilçe, mahalle mahalle, köy köy dolaşacağız. Seferberlik başlatıyoruz, bu iktidarın bu uygulamalarına karşı halkı bilinçlendirmek bizim, sizin göreviniz olacak. Bu yol arkadaşlığında bizim eksiliğimiz olursa uyarın bizi. Telefonlarımızı verdik, anı olsun diye değil. Halk bazen öyle bir şeyi görür ki, bizim gözümüzden kaçar. Bize yazın, bildirin ve bu yol arkadaşlığımızı 4 yıl boyunca ortaklaştıralım, kader birliğini ortaklaştıralım. Partimizi gerçeklerle birlikte iktidara taşıyalım. Yerelde iktidar olamazsak, genelde de olamayız; bu kadar basit. Hepinize sevgiler saygılar sunuyorum  bu emeğinizi hiç unutmayacağım.” dedi.

YEREL BASINA TEŞEKKÜR

Toplantının soru-cevap kısmında, CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu, basın mensuplarının sorularına şöyle cevap verdi : “Tüm bölgede yerel basına inanan ve en çok emek veren kişiyim. Eğer bugün, günlük yerel basının mali bir kazancı varsa, bu kardeşinizin büyük emeği vardır. Haftaya Ankara’ya gitmeden tüm bu bölgedeki yerel basına  bir kahvaltıyla  beraber teşekkür edeceğiz. Bir tek şey söylüyorum; objektifliğinize inanıyorum, onurum, şerefim, haysiyetimle oynanmasın, her türlü eleştiriye açığım, yeter ki yüzüme söyleyin.”

 
 
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol