Silivri Facebook
banner88

CHP 90. YAŞINI KUTLUYOR...
CHP 90. yaşını kutluyor

 

CHP’nin 90. kuruluş yıldönümü münasebetiyle dün Silivri İlçe Örgütü tarafından Atatürk Anıtı’nda çelenk töreni yapıldı. Törende yapılan açıklamada, CHP’nin demokrasinin teminatı olduğu vurgulandı.

 

CUMHURİYET Halk Partisi’nin 90. kuruluş yıldönümü Silivri’de de düzenlenen çelenk töreniyle kutlandı. Dün sabah saat 10:00’da Silivri sahilde bulunan Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen törende ilk olarak İlçe Başkanı Mümin Tuğlu çelenk sunarken ardından saygı duruşunda bulunuldu. Törene CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu’nun yanı sıra Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Silivri Belediyesi Meclis Üyeleri ve partililer katılım gösterdi.

 

KUTLAMA MESAJINI PAÇALI OKUDU

 

CHP’nin kuruluşunun 90. yıldönümü kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen törende, İlçe Başkan Yardımcısı Cemile Paçalı tarafından İlçe Başkanı Mümin Tuğlu’nun kutlama mesajı okundu. Mesajda şu ifadeler yer aldı: “Büyük Önder Mustafa Kemal ve onun dava arkadaşlarının vermiş oldukları büyük mücadeleler neticesinde kazanılan Kurtuluş Savaşı’nın ardından ilk ve tek siyasi yapılanma olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 90. yılını gurur ve kıvançla kutlamaktayız.

Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye Cumhuriyet’ini ve Türkiye Devleti’ni kuran, kurmuş olduğu devlete de kendisini tescil ettiren dünyadaki tek siyasi harekettir. CHP yalnızca devleti kurmakla kalmayıp, her zaman devrim ateşini yakmış ve bununla birlikte diğer toplumlara da örnek olmuş bir siyasi oluşumdur. Bugün CHP’yi eleştirenler, karalamaya kalkışanlar asla unutmamalıdırlar ki, şu an siyaset yapabiliyorlarsa, bunu bu partiye borçludurlar.

Partimizin kurucusu ve ilk Genel Başkanımız Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet’i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir’ sözlerine her zaman sadık kaldık ve bundan sonra da sadık kalmaya, ilke ve devrimlerinin ışığında yürümeye devam edeceğiz.

Cumhuriyet Halk Partisi kuruluşundan bu yana geçen süreç içerisinde Türk siyasi hareketine çok önemli projeler kazandırmıştır. Çok partili sisteme geçişi sağlayan, Köy Enstitüleri’ni hayata geçiren, NATO, AB gibi uluslararası önemli oluşumlarda imzası bulunan bir siyasi harekettir CHP.

Cumhuriyet Halk Partisi, sürekli aydınlanmayı hedefleyerek toplumlara yol göstermiş, bu doğrultuda önemli bir rehberlik görevini yerine getirmiş ve getirmektedir. Bu duygu ve düşünceler içinde, partimizin dün olduğu gibi gelecekte de ulusumuza aydınlık yarınlar getirmesini diliyor, demokrasimizin ve Cumhuriyet’imizin ebediyen yıkılmaz kalesi partimizin 90. yaşını kutluyoruz.

 
 
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol