Silivri Facebook
banner88

CHP Gençlik Kollarından basın açıklaması

Bildiri de hükümete Atatürk’ün sözleri ile atıfta bulunuldu ve özelleştirme şu sözlerle eleştirildi ; Binlerce işçinin ekmek yediği girişlerinde Ulu Önder Atatürk’ün “Her Fabrika bir kaledir" yazan devlete ait fabrikalar bir bir yabancılara teslim edilmektedir.


 1 Mayıs, 1889 tarihinden beri tüm dünyada  işçilerin “Birlik, mücadele, dayanışma günü” olarak kutlanmaktadır. Tüm dünyada coşkuyla kutlanan bu gün, ne yazık ki 1 Mayıs 1977 tarihinde meydana gelen olaylar sonucu 36 kişinin ölümü nedeniyle kan ve gözyaşını hatırlatmaktadır. Bu güzel gün her yıl ülke gündemine gerginlik ile sokulmaktadır. 1 Mayıs işçinin bayramıdır. İşçi sınıfının anlamlı ve onurlu mücadelesinin sonucu ortaya çıkmıştır. Ancak her yıl olduğu gibi bu günün bu yılda coşkuyla kutlanması engellenmektedir. AKP hükümeti döneminde işçi hakları bir bir budanmıştır.

 Özelleştirme uygulamaları ile binlerce işçi işinden olmuştur. İşsizlik, yoksulluk, açlık ülkenin en temel sorunu olmuştur. Binlerce işçinin ekmek yediği girişlerinde Ulu Önder Atatürk’ün “Her Fabrika bir kaledir" yazan devlete ait fabrikalar bir bir yabancılara teslim edilmektedir. Bu uygulama yapılırken Türk işçisi kaderiyle baş başa bırakılmaktadır. Türkiye’de de işçi sınıfı toplumun en önemli unsurudur. İşçiyi dışlayarak, yok sayarak, izlenen bir siyaset anlayışı hiçbir zaman başarıya ulaşamaz. Türk işçisi için emeklilik artık bir hayaldir. AKP hükümeti işçiyi bir meta olarak görme anlayışından vazgeçmelidir. Türkiye işçisi dünyadaki meslektaşları gibi hak savaşında her zaman öncü olmuş ve onurlu bir mücadele gerçekleşmiştir.

Biz gençler ise daha önce olmadığı kadar yüksek işsizlik oranlarıyla ve düşük ücretli, güvencesiz işlerle karşı karşıyayız. Üstelik artık sadece ekmek değil eğitim de aslanın ağzında. Dershanesiydi, harcıydı, yurduydu derken ilköğretimden yüksek öğretime kadar eğitimin tüm aşamaları ateş pahası olmuştur. İşte bu koşullar altında bu sene de işçi sınıfının uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs  ekonomik krizin de etkisiyle çok daha büyük ve tarihsel bir önem kazanmış vaziyettedir.


AKP’nin toplumun işçi kesimini yok sayma ve ülkenin tüm değerlerini yok etme anlayışı karşısında Türk İşçisi de üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirecektir. Dönem hep birlikte mücadele etme dönemidir.

1 Mayıs’ın tüm coşkusuyla özgürce ve el ele kutlanması, geçmişte yaşanan üzücü olayların yaşanmaması en büyük dileğimizdir. 1 Mayıs’ın ülkemize barış, özgürlük, kardeşlik, hoşgörü getirmesini temenni eder, bu anlamlı günümüzde CHP  Silivri Gençlik Kolları olarak tüm işçi kardeşlerimizin 1 Mayıs İşçi bayramını kutluyor, işlerinde başarılar diliyoruz.


CHP SİLİVRİ GENÇLİK KOLLARI YÖNETİM KURULU

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol