Silivri Facebook
banner88

CHP SİLİVRİ

CHP Silivri “can”ların yanında

 

CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu ve Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, cumartesi günü Mega Saray Düğün Salonu’nda gerçekleşen Aşure Günü’nde “can”ları yalnız bırakmadı. Silivri Belediye Başkanı Işıklar burada, ne olursa olsun Cemevi’ni yapacaklarını tekrarladı.

 

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Silivri Şubesi ve Alevi Kültür Dernekleri Silivri Şubesi tarafından organize edilen Aşure Günü, cumartesi günü Mega Saray Düğün  Salonu’nda gerçekleşti. CHP Silivri İlçe başkanı Mümin Tuğlu ve Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da bu özel günde “can”ları yalnız bırakmayarak desteklerini sundular.

 

İlçe Kaymakamı Salih Keser’in de hazır bulunduğu organizasyona katılanlar arasında CHP Silivri İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP Silivri İlçe Kadın Kolları, CHP Silivri İlçe Gençlik Kolları, Silivri Belediyesi Meclis Üyeleri, CHP’li İl Genel Meclis Üyeleri, SİBESO Başkanı Ali Tabakoğlu ve çok sayıda davetli yer aldı.

 

IŞIKLAR: CEMEVİ’Nİ YAPACAĞIZ

 

Aşure Günü’nde bir konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da, her ne olursa olsun Cemevi’ni yapacaklarının altını çizerken, “Aleviler bugüne kadar, özgürlüğün, barışın, hoşgörünün temsilcisi olmuşlardır. Tüm bunların yanında  demokrasi ve laikliğin de açık teminatı haline gelmişlerdir. ‘Yaradılanı severim yaradandan ötürü’ sözünden daha güzel nasıl anlatılabilir insan sevgisi? Bir kuşun iki kanadı vardır ve öyle uçar. İki kuşu birbirine bağlarsan dört kanadı olur ama uçamaz. İşte bu yüzden bırakalım herkes inancını istediği gibi yaşasın. Bunları birbirine bağlamaya gerek yok. Ben sizleri bu toplumun vicdanı olarak kabul ediyorum. Ve bu nedenle Cemevi konusundaki ısrarlı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ancak bu konuda önümüze çıkan zorlukları, engellemeleri sizlere anlatmaya utanıyorum. Cemevi, sevginin, hoşgörünün, insan sevgisinin Silivri’de yeşermesi anlamına da gelecek. O nedenle şunu bilin ki, her ne olursa olsun Cemevi’ni burada yapacağız” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol