Silivri Facebook
banner88

CHP SİLİVRİ ÖRGÜTÜ'NDEN ALTERNATİF KUTLAMA...

 CHP SİLİVRİ ÖRGÜTÜ’NDEN ALTERNATİF KUTLAMA

 

SİLİVRİ CHP İlçe Örgütü, belde mahalleleri ve Silivri Atatürk Heykeli önünde alternatif Cumhuriyet Bayramı kutlaması düzenledi… Çelenkler sunulup saygı duruşunda bulunuldu.

Kutlamada Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, “Cumhuriyet değerlerimizi kutlamaya kimse engel olamaz, yarın saat 17.00’da Piramit Kafe’nin önünde başlayacak yürüyüş ve Atatürk Heykeli’nin önünde yapılacak saygı duruşuna tüm Silivrilileri bekliyorum.” Dedi.

 

Basın bildirisini CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu adına yönetim kurulu gençlik üyesi  Kübra Bektaş yaptı…

Sevgili yoldaşlarım ,
Değerli yurttaşlarım ,

Bugün Cumhuriyetimizin 89’uncu yılını büyük bir onurla kutluyoruz. Hepimizin bildiği üzere, ülke olarak bir karanlığın İçinden geçiyoruz. Maalesef bugün ülkemizde Cumhuriyetimizin temel değerlerine düşman, bu değerleri sonsuza kadar Unutturmaya çalışan bir iktidar var. Cumhuriyetimizin temel değerlerine en küçük sevgi ve inançları olmadığı gibi Türk’ü Kürt’ü , Laz’ı,  Çerkez’i,   Arap ‘ı , Boşnak ‘ ı , Alevi’si , Sünni’si ile Kurtuluş Savaşını beraber gerçekleştirmiş bu vatan uğruna Şehadet şerbetini içerek koyun koyuna yatan aziz şehitlerimize de en küçük saygıları yok.

İktidarda bulundukları 10 yıldır , kullandıkları dille , sergiledikleri icraatlar ile temel dertlerini Cumhuriyetle ve onun kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ile hesaplaşmak olduğu pek çok kez açığa çıkan bu zihniyet, ülkemizi hızla karanlığa sürüklüyor.

Dışarıda küresel güçlerin taşeronluğuna soyunarak komşularımızla bizi düşman eden bu iktidar içeride de kendi yurttaşlarına bu zulmü reva görüyor. Gençler hapiste,gazeteciler hapiste,bilim insanları hapiste,ordunun yarısı hapiste, halkın oyları ile seçilmiş milletvekilleri hapiste kısacası bu iktidara muhalif olan , itiraz eden kim varsa hapiste.

Tüm bunlar yetmezmiş gibi , iktidar sarhoşluğuna kapılan bu zihniyet 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı yasaklamaya çalışıyor,kutlamak isteyenlere tehditler yağdırıyor.

Efendiler , iktidar olmanın avantajıyla bu ülkede her şeye dokunabileceğinizi,istediğinizi yapabileceğinizi düşünebilirsiniz.

Ancak iyi bilin ki , yalnızca sizi seçenlerin değil tüm toplumumuzun ortak değeri olan Cumhuriyetimize el uzatmanıza izin vermeyeceğiz!

Yine buradan iktidarı uyarıyoruz : 29 Ekim’de Ankara’da yapacağımız kutlamada , başta genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere, milletvekillerimizin , kutlamaya katılacak yoldaşlarımızın ve yurttaşlarımızın kılına zarar gelirse , oturduğunuz o iktidarı başınıza yıkarız!

Cumhuriyeti kuran kadroların partisi olarak , Cumhuriyet Bayramını kutlamak için hiç kimseden izin alacak değiliz. Herkes bilsin ki Cumhuriyetimizin temel değerlerine el uzatmaya kalkanların çarpacağı duvar , bundan önce olduğu gibi bundan sonrada ; Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu ülkeye demokrasiye ve  Cumhuriyete olan sevgisi ve bağlılığı olacaktır.

Çağdaş uygarlık yolunda , Cumhuriyetimizin yarattığı değerlerin , kazanımların ve onları korumak üzere bizlere yüklediği görevlerin bilincinde yurttaşlar olarak , başta Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere özgürlük ve bağımsızlık uğruna Cumhuriyetimizin kuruluşunda canlarını feda eden aziz şehitlerimiz ve gazilerimizi bir kez daha saygıyla selamlıyoruz.

CUMHURİYETİMİZİN 89’UNCU YILI TÜM YURTTAŞLARIMIZA KUTLU OLSUN.

 
 
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol