Silivri Facebook
banner88

CHP SİLİVRİ'DEN

 

CHP Silivri’den “hukuksuzluğa” hayır

 

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen Ergenekon Davası’nda tutuklu bulunan sanıklara destek vermek amacıyla dün 10 binler Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü önünde toplandı. CHP Silivri İlçe Örgütü’nün de destek verdiği eylemde partili gençler tarafından ilçeye gelen konuklara ücretsiz simit ve meyve suyu dağıtıldı.

 

CHP Silivri İlçe Örgütü, dün sabah saatlerinden itibaren Ergenekon Davası’ndan dolayı tutuklu bulunan sanıklara destek olmak amacıyla Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü önünde yerini aldı. İlçe Başkanı Mümin Tuğlu başta olmak üzere İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Kadın Kolları, İlçe Gençlik Kolları, CHP İstanbul İl Yöneticileri ve çok sayıda partili de özgürlük meşalesini Silivri’den yakmak için destek verdi. CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, hukuksuzluğa karşı sonuna kadar direneceklerini ifade etti. 

 

GENÇLERDEN ÜCRETSİZ BAYRAK VE SİMİT

 

Türkiye genelinde katılımın yaşandığı eylemde, CHP Silivri Gençlik Kolları tarafından sabahın ilk ışıklarıyla birlikte ilçeye gelen konuklara simit ve meyse suyu ikram edildi. Ücretsiz parti ve Türk Bayraklarının da dağıtıldığı eylemde, özgürlük için meşalenin Silivri’de yakılacağını haykıran 10 binler, sloganlarla hükümeti istifaya çağırdı.

 

TUĞLU: ÖZGÜRLÜK MEŞALESİNİ SİLİVRİ’DE YAKACAĞIZ

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, “Burada hukuka aykırı şekilde yargılananları asla yalnız bırakmayacağız. Yaşanan ve yaşatılanlara karşın özgürlük meşalesini Silivri’de yakacağız” dedi. Protesto eylemi esnasında yaşanan tatsız olayları da değerlendiren Tuğlu şunları kaydetti: “Tüm bunlar hiç yaşanmaya bilirdi. Ancak hukuku yok sayan, böyle bir ortamın hazırlayıcısı olan zihniyetin ürünü bu tatsız ve üzücü olaylarla karşı karşıya kalmaktayız. Bizler biliyoruz ki, güneş balçıkla sıvanmaz. Hukukun üstünlüğünün egemen olduğu bir ülke için hep birlikte vermiş olduğumuz mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz.”

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol