Silivri Facebook
banner88

CHP'de Başkanlık Krizi
 
Yerel seçimlerden zaferle çıkarak 5 yıl sonra Silivri Belediyesi’ni Özcan Işıklar ile Ak Parti’den geri alan CHP’de şimdi de başkanlık krizi yaşanıyor. CHP İlçe Başkanı Abdullah Yıldırım’ın belediye başkan yardımcısı olması nedeni ile boşalan ilçe başkanlığına talip çok. Muharrem Aydoğan’ın ilçe başkanlığının iki haftadır onaylanmaması diğer adayların şansını arttırdı.
 
CHP 29 Mart 2009  yerel seçimlerden Silivri’de büyük bir zafer ile çıktı çıkmasına ama kazanılan seçim bile partide suların durulmasına neden olmadı. Zaferin mimarlarından İlçe Başkanı Abdullah Yıldırım  kazanılan seçim sonrası belediye başkan yardımcılığına getirildi. Bu yüzden Yıldırım ilçe başkanlığı görevinden ayrılmak durumunda kaldı.
 
Seçimden önce ilçede yaşanan adaylık yarışında Selami Değirmenci , Yılmaz Kandemir ve Yavuz Çengel’e karşı Özcan Işıklar’ın aday olmasında önemli rol oynayan CHP İlçe Başkanı Abdullah Yıldırım, ilçe başkanlığına yine kendi ekibinden olan CHP Belediye Eski Meclis Üyesi Muharrem Aydoğan’ı getirmek istiyor.
 
Hatta Muharrem Aydoğan başkanlığında hazırlanan bir liste genel merkeze ulaştırıldı bile. Mevcut yönetimin listesine karşı parti içi muhaliflerde Muharrem Aydoğan’ın ilçe başkanlığına karşı çıkarak alternatif isimleri gündeme getirdiler.
 
DEĞİRMENCİ, ATAÇ, ŞAHİN VE DOĞRUL DA GÜNDEMDE.
 
Muharrem Aydoğan ismine sıcak bakmayan muhaliflerin gündeminde ise Silivri Belediyesi Eski Başkanı Selami Değirmenci ,  SHP’de ilçe başkanlığı ve belediye meclis üyeliği görevlerinde bulunduktan sonra 1994 seçimlerinde Belediye Başkan Adayı Erdoğan Ataç, SHP Belediye Eski Meclis Üyesi Hüseyin Şahin ve Avukat Ünal Doğrul var.
 
Selami Değirmenci’de dahil olmak üzere dört ismin ilçe başkanlığı için kulis yaptığı söyleniyor.
 
AYDOĞAN’A ÖKTEM ENGELİ Mİ?
CHP Silivri İlçe Başkanı olarak ilçeden gönderilen Muharrem Aydoğan ve listesinin iki haftadır onaylanmaması ise diğer başkan adaylarının çalışmalarına hız vermesine sebep oldu.  CHP seçimden zaferle çıktı çıkmasına ama seçim öncesi yaşanan başkan adaylığındaki çekişme şimdi de ilçe başkanlığına yansıdı.
 
Muharrem Aydoğan’ın listesinin iki haftadır onaylanmamasını Şinasi Öktem’in etkili olduğu CHP kulislerinde en çok konuşulan konuların başında geliyor. Belediye başkan adayını belirlemede çok önemli rol oynayan ve Işıklar’ın aday olmasını sağlayarak ilk zaferini kazandıktan sonra ikinci zaferini de Ak Parti’den seçimi alarak kazanan Abdullah Yıldırım bakalım bu seferde ilçe başkanı adayını Parti Meclisi’nden onaylatıp ilçede üçüncü zaferine imza atabilecek mi? 
 
A.Refik BEK
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol