Silivri Facebook
banner88

CHP'DEN İNÖNÜ'YÜ ANMA...
Tuğlu’dan, İnönü’yü anma mesajı

 

CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, 2. Cumhurbaşkanı, CHP’nin 2. Genel Başkanı olan İsmet İnönü'nün ebediyete intikalinin39. ölüm yıldönümünde yayınladığı anma mesajında, “Aramızdan ayrılışının 39. yılında kendisini saygı ve rahmetle anıyoruz” dedi

 

CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, İsmet İnönü’nün 39. ölüm yıldönümü nedeniyle yayınladığı anma mesajında, “Türk Devrimi’nin başarıya ulaşmasında büyük çaba sarf eden, büyük devlet adamı İsmet İnönü'yü ebediyete intikalinin 39. yılında saygı ve rahmetle anıyoruz. Ruhu şad, mekânı cennet olsun” dedi.

 

TUĞLU’NUN ANMA MESAJI

CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, İsmet İnönü’nün ebediyete intikalinin 39 yıldönümü münasebetiyle yayınladığı anma mesajında şunları kaydetti: “ Bugün, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün en yakın silah arkadaşı, 2. Cumhurbaşkanı, Cumhuriyet Halk Partisi'nin 2. Genel Başkanı, içi vatan sevgisiyle dolu, mütevazı, istikrarlı, sanata ve sanatçıya değer veren, doğruluk ilkesinden ödün vermeyen, büyük devlet adamı İsmet İnönü’nün aramızdan ayrılışının 39. yılındayız. Kendisi, örnek yaşantısı, güven ve onura dayalı kişiliği ile sadece dönemine değil, bizlerin yarınlarına da ışık tutmuş önemli bir liderdir.

Türkiye Cumhuriyeti’ne yönelik olarak hain hesapların yapıldığı yıllarda Lozan’da, Sevr Antlaşması’nın yırtılmasında, ardından Türkiye’nin tapusu ve varoluşu niteliğindeki Lozan Antlaşması’nın dünyada kabul görmesinde şüphesiz önemli rol oynamış, bu yaklaşımıyla emperyalizme ve emperyalist ülkelere karşı olan tavrını çok net bir biçimde ortaya koymuştur.

İnönü bugünleri görür gibi, ülke ve ulus düşmanlarına karşı verdiğimiz mücadelede 'Bir memlekette namuslu insanlar da en az namussuzlar kadar cesur olmadıkça o memleket için kurtuluş yoktur' sözleriyle bizleri cesaretlendirmiş, 89 yıllık hayatını ülkesi, milleti ve devletine adamıştır. Bu mücadelelerinin neticesinde Türk Devrimi’nin başarıya ulaşmasını sağlamış olan İsmet İnönü'yü, ebediyete intikalinin 39. yıldönümünde saygı, rahmet ve özlem ile anıyoruz. Ruhu şad, mekânı cennet olsun.”

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol