Silivri Facebook
banner88

Değirmenci Adaylığını Açıkladı
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
“Halk böyle istedi”
CHP Silivri İlçe Örgütü, seçim çalışmalarına önceki akşam Selimpaşa’da start verdi. Selimpaşa Rumeli Kahvesi’nde yapılan toplantıda aday adaylığını açıklayan Silivri eski Belediye Başkanı Selami Değirmenci, geceye damgasını vurdu.
 
Yerel seçim çalışmaları için start veren CHP Silivri İlçe Örgütü, belde ziyaretlerine Selimpaşa’dan başladı. Selimpaşa’da iki ayrı gruba ayrılan CHP İlçe Örgütü’nde; CHP Silivri İlçe Başkanı Abdullah Yıldırım ve İlçe Yönetimi esnafları ziyaret ederken, Silivri eski Belediye Başkanı Selami Değirmenci ve kendisine destekleyen kalabalık, Selimpaşalı esnafı ve vatandaşları ayrı ayrı ziyaret etti.
 
Selimpaşa Rumeli Kahvesi’nde bir araya gelen CHP İlçe Örgütü, burada Selimpaşalı vatandaşlarda bir araya geldi. CHP Silivri İlçe Başkanı Abdullah Yıldırım’ın konuşmasının ardından, Mümin Tuğlu ve Selami Değirmenci’de söz alarak konuşma yaptı. Belediye başkanlığı için aday adaylığını ilk kez açıklayan Selami Değirmenci, büyük bir sevgi seliyle karşılaştı.
 
Yıldırım: “CHP, Silivri’de ve tüm beldelerde birinci olacaktır”
Toplantıda ilk konuşmayı yapan CHP Silivri İlçe Başkanı Abdullah Yıldırım şu şekilde konuştu “Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Örgütü olarak, kongreden hemen sonra yerel seçim çalışmalarına start vermiştik. Bugünden itibaren çalışmalarımızı hız vererek devam edeceğiz.
 
İnanıyorum ve umut ediyorum ki, Cumhuriyet Halk Partisi Silivri’de AKP’ye kaptırdığı bayrağını Silivri Belediyesi’ne dikecektir. Selimpaşa Belediyesi gibi Silivri’ye bağlı 7 beldemiz daha maalesef kapatıldı. Yani AKP zihniyeti ne istedi belde belediyelerimizden? Var olan belediyeler neden bir gecede kapatıldı? Büyükşehir yasası 2004 yılında çıktı. 2004 yılından bu yana neden belde belediyelerini kapatmadılar da bugüne ertelediler?
 
Çünkü İstanbul’u bitirdiler. İstanbul’u paylaştılar. İstanbul’u yaşanmaz, ulaşılmaz bir kent haline getirdiler. Ama Cumhuriyet Halk Partisi buna bir dur diyecektir. Cumhuriyet Halk Partisi bu oyuna gelmeyecektir. Bunun da tek güvencesi sizlersiniz. Bize gösterdiğiniz yakın ilgi ve alakadan çok memnun olduk. Bundan sonra daha da büyüyerek gideceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi Silivri’de tüm beldelerde birinci olacaktır, Silivri Belediyesi’ni tekrar alacaktır. Buna yürekten inanıyoruz. Bizlerde var gücümüzle sizlerle birlikte çalışıp, önümüzdeki seçimleri alacağız. Buna inanıyoruz. Örgütümüze güveniyoruz. Sizlere inanıyoruz.”
 
Tuğlu: “Önümüzdeki yerel seçimler çok farklı olacak”
Yıldırımın ardından söz alan belediye başkan aday adaylarından Mümin Tuğlu “Bu son 6 ay içinde, sizlerle çok iç içe olduk. Sizleriz yoğun ilgisiyle karşılaştık. 22 Temmuz seçimlerinde, CHP Silivri İlçe Başkanlığı görevinden ayrılarak, partimden milletvekili adayı olmuştum. Bize umduğumuzun üzerinde bir destek verdiniz ama desteğiniz yeterli olmadı. Meclise gidemedik.
 
Bu akşam partililerimizle birlikte sizlerin arasında olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Önümüzdeki yerel seçim çok daha farklı bir ortamda olacak. Kapanan belediyelerimizin elinden kendilerini yönetme hakları alındı. Şuan da bu bölgede çok büyük rant hesapları yapan AKP tarafından alındı. Sizler Selimpaşa’da oturan bu bölgede yaşayan insanlar olarak, bunun hesabını da günü gelinde oy sandığında en iyi şekilde göstereceğinize canı gönülden inanıyorum. Hangi adayımız olursa olsun sizlerin huzuruna defalarca geleceğiz.” şeklinde konuştu.
 
Değirmenci: “Silivri hiçbir dönemde bu kadar yolsuzluk ve pisliğe bulaşmamıştı”
Dışarıdaki vatandaşların da görmesi için oturduğu sandalyenin üzerine çıkarak konuşma yapan Selami Değirmenci, aday adaylığını açıklamadan önce, AK Parti hükümetini ve hükümetin belediyecilik anlayışını sert bir dille eleştirdi. Değirmenci “Silivri bugün mevcut toprak yapısıyla ve imara açılan arazileriyle İstanbul’un en önemli rant merkezi oldu. Bu bölgede belediyelerin birleştirilmesinin esas sebebi, kesinlikle bu bölgeye daha iyi hizmet verebilmek değil. Birçok belde belediyesinde farklı partilerden belediye başkanları ve meclis üyeleri oluştuğu için, bu bölgenin arazileri üzerindeki imar rantını maalesef yeterince kullanamıyorlar, kontrol edemiyorlar.
 
Amaçları tek bir belediyede toplanarak, bunları kontrol altında tutmak. Onlar bugün sizlerin sahip olduğunuz araziler üzerinde yaptıkları rant hesaplarıyla vurgunları vuracaklar, çekip gidecekler, ondan sonra ne olursa olsun diyecekler. Bugün hesaplar tamamen bunun üzerine kurulu arkadaşlar. Bu rantın en güzel örneklerini Silivri’de veriyorlar. Silivri’de merkezle birlikte 9 tane belediye var. Hiçbir dönemde ne beldelerinde ne de köylerinde belediye yönetimi bu kadar yolsuzluğa, bu kadar pisliğe bu kadar talana bulaşmamıştır. İlk defa daha 3 yılda yolsuzluktan yargılanıyorlar. Cumhuriyetin temel değerlerine karşı verdikleri mücadeleden hiç bahsetmeyeceğim.
 
Belediyecilik açısından konuşuyorum. Bugün o belediye yönetiminde bulunan insanlar, başta belediye başkanı ve iktidara mensup meclis üyelerinin ve yandaşlarının 3 yıl içinde ne ölçüde servet sahibi olduklarını nasıl zengin olduklarını, hangi kanunsuz işlerle bunları yaptıkları net bir şekilde göreceksiniz. Hükümetin yoğun koruma programı içerisinde bugüne kadar onlara dokunulmadı ama inanın ki artık sonuna geldi.
 
Geçtiğimiz günlerde açıkladık, Danıştay’dan da yargılama kararı çıktı. Bugünlerde gerekli işlemler yapılacak ve bunun arkası gelecek. Bunlarla hep birlikte mücadele etmemiz gerekiyor arkadaşlar. Cumhuriyet Halk Partisi olarak elbette bunların karşısında duracağız, bu mücadeleyi sonuna kadar vereceğiz. Bu mücadelemizde ben tüm hemşerilerimizi, tüm belde halkımızı, içinde AK Parti’ye de oy verenlerde, onları çok dikkatli olmaya davet ediyorum.” şeklinde konuştu.
Selami Değirmenci’nin konuşmaları sık sık “En büyük başkan Selami Başkan” “Selimpaşa arkanda” ve “Seni halk istiyor” gibi sloganlarla kesildi.
 
“Belediye başkan adayıyım”
Selimpaşa’da çok farklı bir ışık gördüğünü söyleyen Değirmenci konuşmasına şu sözlerle devam etti “Bugüne kadar olanın çok ötesinde olağanüstü bir destek alıyoruz buradan. Bu bizi son derece mutlu ediyor. Sizlerle birlikte olunca elbette başaramayacağımız bir şey yoktur. Bu dönem içinde önümüzdeki dönem için aday adaylarının adı geçiyor. Benim de adım geçiyor ama bunu samimiyetimle söylüyorum bugüne kadar olan toplantılarda aday adayı olmadığımı, bir başka arkadaşımla bu seçimi kazanma gayreti içinde olacağımızı söylemiştim.
 
Çok açıkça itiraf etmeliyim ki, önümüzdeki yerel seçimlerden sonra olacak milletvekili seçiminde, ben milletvekilliğine aday olmak istemiştim. Ama bölge halkımızın tüm belde ve merkezdeki halkımızın çok yoğun desteği ve talebi doğrultusunda aday olmaya karar verdim. Yanlış bir şey söyledim. Aday adayı olmaya karar verdim. Bu partide adayı belirleyecek yöntemler var. Ne olursa olsun sonucuna saygılıyım. Genel merkez, il ya da ilçe atayacaksa onların sağduyusuna güveniyorum. Olmazsa ne olur? Benim için değişen hiç bir şey olmaz. Ben Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir neferiyim. Bu mücadeleye aynı şekilde devam ederim. Bu mücadelede bana görev verilirse de buna hazırlıklı olduğumu ilk önce Selimpaşa’da açıklamak istedim. İlk defa da burada bunu söylüyorum. Ben 15 yıllık tecrübemle, geçmişimde ki sicilimle AK Parti ile mücadele edebilecek gücü kendimde görüyorum. Bu seçimi mutlaka geri alacağımıza ve bölgemizi talandan kurtaracağımıza inanıyorum. Partim bana görev verirse, ben varım. Yoksa benim açımdan hiçbir sorun yok. Ben bu mücadeleyi sürdürüyorum.”
 
 
 
“8 beldede de seçimi ben mi kaybettirdim?”
Kendisine karşı yapılan eleştirilere yanıt vermek istediğini söyleyen Değirmenci şunları söyledi “Bazı arkadaşlar diyor ki ’15 yıl görev yaptınız, hala doymadınız mı? Genç arkadaşlara bıraksana’ Ben almıyorum ki ben bırakıyım. Ben ilk aday olduğumda bir belediye başkanından aldım görevi. O da olmak istiyordu ben çıktım. ‘Ben başkanımdan daha güzel yaparım’ dedim. Bu işler tayinle olmuyor arkadaşlar çalışmak istiyor, uzun bir mücadele istiyor.
 
Bu eleştiriyi yapan arkadaşlara özellikle söylemek istiyorum. Biz kimsenin elinden adaylığını almıyoruz. Ben halkın karşısına çıkıyorum. Biz bu doğrultuda mücadelemize sonuna kadar Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında devam edeceğiz. Diyorlar ki ‘Sen geçen dönem CHP’ye seçim kaybettirdin’ bu konuda bir açıklama yapmak istiyorum. Ben Cumhuriyet Halk Partisi’nden kendi isteğimle ayrılmadım, ihraç edildim. Hatta birçok arkadaşımız, ben ihraç edildikten sonra kendi isteğiyle partiden ayrıldılar. Benden önce partiye geri döndüler, çokta iyi yaptılar. Bende eski ilçe başkanımız ve Değirmenköy Belediye Başkanımız Mümin Tuğlu’nun girişimleri ile partiye döndüm. Geçtiğimiz 2004 seçimlerinde partiden ihraç edilince, bütün Silivrili hemşerilerim ve basın mensubu arkadaşlarım şahittir. Başka bir partiden seçime girdiğimiz halde, ben Cumhuriyet Halk Partiliyim, bakmayın buradan seçime girdiğime, kazandığımız ilk gece biz CHP’de olacağız diye söyleye söyleye seçime girdik.
 
Ben Cumhuriyet Halk Partisi’nden ayrılmadım, Cumhuriyet Halk Partisi’ne karşı mücadele içinde olmadım. Elbette partiden ayrılan bir insanın kendini ispat etme gayreti olacaktır. Farzedin ki bir an için Silivri merkezde seçimi ben kaybettirdim. Diğer 8 beldede de seçimi ben mi kaybettirdim? Bunu söyleyen arkadaşlarımız dönüp kendilerine bakma ihtiyacı hissetmiyorlar mı? ‘biz neden kaybettik’ diye.”
 
Değirmenci konuşmasını şu sözlerle noktaladı “Olabilir ben geçmişteki bütün suçların tamamını kendi üzerime alıyorum. Hiç kimseye suç yüklemiyorum. Kendimi kabahatli buluyorum. Bundan sonra da bu hatalarımızı hep birlikte, kol kola omuz omuza bu mücadele içinde olmak istiyorum. Hiçbir güç, sizlerle birlikte olduktan sonra bizlere engel olamaz.”
 
DSP Belde Başkanı Ufuk Aktar “Değirmenci’yi destekliyoruz”
Selimpaşa DSP Belde Başkanı Ufuk Aktar, Selimpaşalı gençler olarak Selami Değirmenci’yi desteklediklerini belirterek, kendisine çiçek verdi. Yapılan toplantının sonunda Aktar’ın “Halk Selami Değirmenci’yi istiyor. CHP Silivri İlçe Örgütü’de bunu görsün. Artık Selami Değirmenci’yi kabullensin” sözleri üzerine yanıt veren CHP Silivri İlçe Başkanı Abdullah Yıldırım “Kimsenin düşüncesine ipotek koyamazsınız, Biz Cumhuriyet Halk Partisi’yiz.”dedi.
 
Melis AVCI
 
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol