Silivri Facebook
banner88

Değirmenci CHP'yi karıştırdı!
 
Kaynak : Değişim Gazetesi 
 
CHP Silivri İlçe Örgütü’nün geçtiğimiz Cuma akşamı yapılan örgüt toplantısı, Silivri Ünsal Düğün Salonu’nda gerçekleşti. Yapılan toplantıya, CHP İl Yönetim Kurulu Üyelerinden Tuncer Meriç ve Çetin Selin’de katıldı. Toplantıda ki gündem maddeleri, belde belediyelerinin kapatılması, türban konusu ve yerel seçim çalışmalarıydı.
 
İl Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Selin, yerel seçimlerde kullanılmak üzere İl Yönetim Kurulu Üyelerinden Koray Yücel tarafından hazırlanan seçmen bilgi formları hakkında partililere bilgi vererek, bu çalışma sayesinde seçmenlere kendilerini daha iyi anlatabileceklerini ve bu form çalışmasıyla başarı elde edeceklerine inandıklarını söyledi.
 
Seçmen bilgi formları hakkında yapılan sunum gösterisinin ve tartışılan gündem maddelerinin ardından söz alan Silivri Belediyesi eski Başkanı Selami Değirmenci, toplantıya damgasını vurdu. Yerel seçimin bu örgütle ve bu yapılanmayla kazanılamayacağını söyleyen Değirmenci konuşmasında şu ifadelere yer verdi;
 
“Bu yapılanmayla, yerel seçimi almak hayal”
“Koray beyi bu çalışması için tebrik ediyorum. Kendisine selam söyleyin. Bu çalışma 2014 yılında işe yarar. Seçime 12 ay kalmış, 15 milyon nüfuslu İstanbul’da böyle kağıt üzerinde yapılacak çalışmalarla yerel seçimde bir başarı bekliyorsak, bunun hayal olduğunu söylememiz gerekiyor. Çok daha yere basan, çok daha hızlı ve çabuk sonuç alabileceğimiz çalışmalar yapmamız gerekiyor. Değerli il yönetimim, bu parti Silivri’de 15 Aralık’ta ilçe kongresini yaptı. Tam 2 ay bir hafta oldu, bugün ilk defa örgüt toplantısı yapıyor. Örgütünden bu kadar korkan, üyesinden bu kadar kaçan bir partinin, yerel kültürüyle başarı elde etmesini beklememiz mümkün değil. Böyle bir çalışma ve böyle bir yapılanmayla, yerel seçimi almayı düşünüyorsanız, bunun bir hayal olduğunu bilmeniz gerekir.
 
“Yargıtay, Danıştay’ın kararını bozacakmış, sevsinler sizi”
Yerel belediye yaklaşık 4 yıldır olağanüstü yolsuzluklar yapıyor. Biz bu yolsuzluklarla hiçbir şekilde mücadele etmiyoruz. Buradan sağladığı kaynakları bize karşı kullanacağını bilmiyoruz. Belediyeyle ilişkilerimiz bozulur diye, yolsuzlukları gündeme getirmekten korkuyoruz. Gündeme getirdiğimizde de bazı yönetici arkadaşlarımızın ve meclis üyelerimizin ‘ne gerek vardı bunlara, nasıl olsa bir şey çıkmayacak’ diyerek küçümsediğini, es geçtiğini görüyoruz. Yargıtay, Danıştay’ın kararını bozacakmış. Sevsinler sizi. Biz bir mücadele veriyoruz. Aday arkadaşlarımız, aday adayı arkadaşlarımız, lütfen bir şeyler yapın. Köşenize çekilerek, kenarda oturarak, partiyi kilitleyerek seçim alma şansınız olmaz.
 
“Bana saldırmaktan vazgeçin”
Parti kilitlenmiş durumda. Bu Silivri Yerel Gündem 21’i, Kent Meclisi’ni gördü. Halkın katılımını gördük. Bunun uygulamasının içinde olan arkadaşlarımız, bugün bu partinin beyin takımı olarak görev yapıyorlar. Kadın kolları olarak, başkan danışmanı olarak görev yapıyorlar ama olağanüstü bir şekilde partiyi kilitlediler. İnsanlar gönüllü, bir şey yapmak istiyorlar, çalışmak istiyorlar. Engelliyoruz, önüne geçiyoruz. Bu kilitlemenin AK Parti dışında kime faydası olabilir söyler misiniz? Bir kez daha vurguluyorum arkadaşlar, aday adayı arkadaşlarım bana saldırmaktan vazgeçin. Ben aday değilim. Ben sadece sizler için çalışmak istiyorum. Ben bu partinin başarılı olması için çalışmak istiyorum. Neler yapılması gerektiğini biliyorum, söylemek istiyorum. Uygularsanız ya da uygulamazsınız ama en azından bir tartışma ortamı açın. Bu kadar korkmayın üyenin karşısına çıkmaktan ve üye yapmaktan. Üye listesinin yönetim kurulu üyesinden dahi saklandığı, delege listesinin bu kadar kapalı yapıldığı, olan delegelerin yönetim kurulu üyelerine dahil gösterilmediği,  yapılan kongrede delegelerin mesajla çağırıldığı, yasal hiçbir prosedüre uyulmayan bir kongre yaşadık. Sonrada başarı bekliyoruz.
 
Saklıbahçe’de yapılan toplantıları, kadın örgütü çalışması olarak kime anlatıyorsunuz?
‘Biz AK Parti’yi ezer geçeriz’. Yok, böyle bir şey arkadaşlar. Hayal görmeyin. Biz neden yaptık Yerel Gündem 21’i? Hani onun başındaydınız? Hani katılımcıydınız? Hani belediye başkanı bile karışamazdı Yerel Gündem 21’e? Ne oldu, neden kapattınız partiyi? Ne yapmaya çalışıyorsunuz? 15 kişilik Kadın örgütüyle, sadece ilçe binasında ve Saklıbahçe’de yapılan toplantıları, kadın örgütü çalışması olarak kime anlatıyorsunuz? O yaptığınız çalışmanın toplumun hangi kesimlerinde, hangi insanları partiye kattığını söyleyebilir misiniz bana? Nerede yeni bir katılım yapıyorsunuz? Partiye insanlar getiriyoruz. Kim olduğu belli olmayan kişilerle partiyi doldurdular diyorsunuz. Size katkı vermenin dışında istediğimiz hiç bir şey yok.”
 
Yapılan konuşmalara bir hayli bozulan Kadın Kolları, söylenenlerin doğru olmadığını söyleyerek, Değirmenci’ye sert çıkışlarda bulundu. Kadın Kolları’nda ki bazı üyeler, örgüt toplantısına gelen partili birkaç bayanla tartışma yaşadılar.
 
Yıldırım: “Değirmenci şov yapmaya devam ediyor.”
Selami Değirmenci’yi polemik yapmakla suçlayan CHP İlçe Başkanı Abdullah Yıldırım şunları söyledi “Sayın Değirmenci, belli ki hala ayakları yere basmamış. Belli ki yine şov yapmaya devam ediyor. Belli ki sığınacak limanında bile rahat durmayacak. İki ay bir hafta oldu, örgüt yapmadık. Cumhuriyet Halk Partisi, alt yapısını hazırlıyor. Elbette ki günü geldiğinde, yaptığı çalışmalarını üyeleriyle paylaşacaktır. Siz sağda solda, bürolarda siyaset yapacağınıza, partiye gelin. Parti 24 saat açık. Partiyi kim kilitledi? Parti ne zaman kilitlendi? Siz siyaseti sadece örgüt toplantılarında mı yapıyorsunuz? Neden ilçe binasına gelip, siyaset yapmıyorsunuz? Bunu herkesin çok iyi bilmesini istiyorum. Delege seçimlerini çok özgür bir ortamda ve geniş bir katılımla yaptık. Biz örgüt toplantısını kimsenin keyfine, isteğine, haline ve ruh yapısına göre yapmıyoruz arkadaşlar. Burada bir ilçe başkanı ve ilçe yönetimi var. İlçe yönetimi ne zaman uygun görürse o zaman örgütü davet eder. Katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Gündem dışına çıkıldı, toplantı sona ermiştir.”
 
Melis AVCI
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol