Silivri Facebook
banner88

Değirmenci
 
Silivri CHP İlçe Başkanı Selami Değirmenci Parti Merkezinde basın açıklaması yaptı...
 
08.02.2010 tarihinde bir yerel gazetede AK Parti Belediye meclis Grup Başkanı Sayın Metin KARAKAŞ’ın demecini hayretle okudum.
 Bilindiği gibi ÖZTEKLER firması yapılacak Kültür merkezine 4.000.000. – TL bağış yapma karşılığında Alibey Mah. 99 Ada, 58 ve 59 parsellerde yer alan yaklaşık 25.000 m2 ‘lik alanda inşaat emsali 0,50 olan arsanın inşaat miktarını 4 kattan fazla arttırarak, 2.00 emsale
( ayrıca bodrum katının da iskana açılarak, emsale dahil edilmemesi ) çıkarılmasını talep etmiştir.
 Bu talep 18.07.2008 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye meclisine 1/5000 ‘lkik plan değişikliği yapılmış ve onaylanmıştır. EK:1

 Ayrıca 10.10.2008 tarihinde de 49 sayılı karar ile Silivri Belediye Meclisince 1/1000’lik plan değişikliği kabul edilerek, onay için Büyükşehir Belediye Meclisine gönderilmiştir. EK:2/a – EK:2/b

ESAS ŞAŞILACAK OLAY BURADA

Bu işlemler yapılırken, Silivri Belediye Meclisi 04.07.2008 tarihinde Kültür Merkezi’nin yapımı için ÖZTEKLER firmasıyla yapılacak protokolü oybirliği ile onaylamış ve gereği için Belediye başkanına yetki vermiştir. EK: 3/a – EK:3/b

 O günün Belediye Başkanı Meclisin onayladığı protokolü yok sayarak, ÖZTEKLER firmasıyla bazı maddeleri iptal ederek ve yapılmaması sonucu uygulanacak cezai şartları kaldırarak, önce 11.08.2008 tarihinde, daha sonra 25.08.2008 tarihinde iki ayrı protokole imza atmıştır.

 Böyle bir protokol değişikliğinin yeni meclisten geçen halinin iptal edilip, yerine yenisinin yapılmasının ancak yeni bir meclis kararı sonrası uygulanabileceği gerçeğine karşılık imzalı protokollerle ilgili hiçbir meclis kararı bulunmaması manidardır.

 Bütün bunlardan sonra protokolün imzalanmasından itibaren 1 ay içinde işe başlaması gerekirken, başlanmadığı halde 1/1000 lik planın 10.10.2008 tarihinde Belediye Meclisince onaylanması ayrı bir şüphe konusudur.

AYRICA’ DA MECLİS KARARINI UYGULAMAMAK SUÇTUR.

 Meclisten geçen kararın yerine başka protokol imzalayanlar, yeni meclis kararını yok sayanlar,  1580 sayılı kanunun 99 maddesine aykırı hareketten dolayı T.C.K 240. maddesine göre suç işlemiş olurlar. EK: 4
 
YATIRIMCI FİRMA İYİ NİYETLİ DEĞİL, SİLİVRİ HALKINI YANILTMAYA ÇALIŞMAKTADIR.

Yapılan plan değişikliğiyle yatırımcı firmaya olağanüstü rant sağlanmış olmasına rağmen, kriz bahane edilerek, taahhütten vazgeçmek, akla mantığa ve dürüstlüğü sığmamaktadır.
“ Nasıl olsa plan değişikliğini yaptırdım. Belediye ile de imzalı protokolüm yok. Dolayısıyla Silivri Belediyesi artık bana hiçbir şey yapamaz. Hele hele AK Parti Meclis üyeleri de benim arkamda olduktan sonra “ anlayışı Silivri halkına büyük bir saygısızlıktır.

AK PARTİLİ MECLİS ÜYUELERİNİN TAVRINI DA ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL

Plan iptalleriyle ilgili meclis gündeminin imar komisyonunda görüşülmesi aşamasında AK Partili meclis üyeleri Sayın Zeki TÜFEKÇİ ve Sayın Saffet SERT CHP’li meclis üyeleriyle birlikte planların iptaliyle ilgili konuda oybirliği ile karar verdikleri halde, aynı madde mecliste oylanırken, red oyu verilmiştir. EK: 5
Bu konuyu da ayrıca kamuoyunun dikkatine sunarım.

CHP SİLİVRİ İLÇE ÖRGÜTÜ OLARAK BELEDİYE BAŞKANIMIZ
SAYIN ÖZCAN IŞIKLAR YANINDAYIZ.
10 ay’ı aşkın bir süredir Belediye Başkanımız Sayın Özcan IŞIKLAR’ın büyük bir gayretle ve iyi niyetle bu sorunu çözme konusundaki çabalarının bizzat tanığıyız. Ama her türlü çabası ÖZTEKLER firmasınca reddedilmiş ve değerlendirmeye alınmamıştır.
Bu nedenle Belediye Başkanımız Sayın Özcan IŞIKLAR’ın ve Belediye Meclis Üyelerimizin almış olduğu 1/5000 ve 1/1000 ‘lik planların iptali ile ilgili bu kararı CHP İLÇE ÖRGÜTÜ olarak saygıyla karşılıyor ve destekliyoruz.
Esas yapımcı firmanın arkasında durmanın Silivri’ye ihanet olduğuna kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi gerektiğine inanıyoruz.

 
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol